שתף קטע נבחר
 
צילום: דרור כץ

רגע קליל - סלטים מרעננים לקיץ

פסקל פרץ רובין מוכיחה שלא כל מאכלי העדות הם משמינים ומגישה מתכונים לסלטים מרעננים, טעימים ודלי קלוריות

שום ארוחה אינה מושלמת אם אינה נפתחת במבחר של סלטים - טריים ומבושלים, מוקפצים וצלויים. במיוחד עכשיו כשכולנו מחפשים מתכונים קלילים לא רק להכנה אלה גם בתכולת הקלוריות שבהם, סלטים העושים שילוב מעניין בין טעמים ומרקמים שונים.

 

בחרתי מבחר מתכוני סלטים ממטבחים עדתיים שונים שאפשר להכין מראש או סמוך למועד ההגשה. הסלטים נשמרים היטב בקירור, ומשתלבים נהדר בכל ארוחה - בעיקר בארוחת ערב קלילה בגינה או במרפסת, לצד גבינות או פשטידות ירקות קלילות. הדעה הרווחת היא שמטבחי העדות מכילים רק מאכלים משמינים ולכן בחרתי כמה דוגמאות שמוכיחות את ההיפך, שמומלץ לאמץ.

 

טיפסקל

  • אפשר להגיש סלטים שונים כחלק מהגשת מתאבנים גם ללא הכנות קודמות. יש להצטייד בצלוחיות קטנות עגולות או אובליות ולמלא אותן במבחר סלטים כמו סלט טורקי, חומוס, טחינה, דגים מלוחים, מיני גבינות, ירקות טריים מתובלים בבצל, מלח ושמן זית, זיתים שחורים וירוקים ומלפפונים כבושים. מוסיפים משקאות חריפים, כמה לחמים וקרקרים והשולחן מוכן.
  •  אפשר לשלב מאפים בשולחן המנות הראשונות לצד המתאבנים: לחמה עג'ון, פיצות קטנטנות, בורקסים, כיסני מבצק פילו במליות שונות, פוקצ'ות אישיות ופשטידות ירק או בשר - בהתאם למתאבנים שנבחרו.


(צילום: ויז'ואל/פוטוס) 

 

סלט שומר - ביסבס (צפון אפריקה)

אין פשוט ממנו ואין טעים כמותו. סלט שומר מוגש במטבח הצפון אפריקאי לאורך הארוחה כמרענן בין המנות. אך למי שרוצה לשמור על הגיזרה זה פתרון מצויין לחטיף לנישנוש לאורך כל היום וכמובן כחלק מהארוחה.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

2 ראשי שומר נקיים

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח גס

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

  

אופן ההכנה:

  1. חותכים את ראשי השומר לפלחים או לשמיניות. מניחים בקערה ובוזקים עליהם פפריקה מתוקה ומלח גס.
  2. יוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים.

 

סלט פלפלים ועגבניות - סלטה מקבובה (טוניס)

סלט פיקנטי במיוחד המבוסס על פלפלים מתוקים, עגבניות ופלפלים חריפים מאודים ומתובלים בשום. הסלט שונה מהמטבוחה המוכרת במרקם, בגודל הירקות ובתיבול.

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

5 כפות שמן לטיגון

3 פלפלים ירוקים שטופים, חתוכים לרבעים

3 פלפלים חריפים שטופים, חתוכים לרבעים

5 עגבניות

12 שיני שום בינוניים או 8 שיניים גדולות קלופות, קצוצות דק

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית קימל טחון

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הפלפלים הירוקים, הפלפלים החריפים, העגבניות, שיני השום, המלח, הפלפל השחור והקימל ומערבבים.
  2. יוצקים את המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים והנוזלים מתאדים בחלקם. מגישים חם או קר.

 

שעועית מבושלת - פיאס (טורקיה)

סלט שבקלות יכול להחליף או יותר נכון לגוון את סלט גרגרי החומוס מהמטבח המרוקני.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 כוסות שעועית לבנה גדולה, שהושרתה במים במשך יום

10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 בצל גדול קצוץ


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את המים מגרגירי השעועית. שמים בסיר רחב את השעועית, מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ).
  2. מסננים את השעועית המבושלת ומניחים בקערה רחבה.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור, והבצל הקצוץ ומערבבים היטב. מגישים קר.

  

סלט גזר - סלדה דכיזו' (מרוקו)

אחד הסלטים האהובים עלי - מהיר, זמין ובעיקר טעים ולא משמין.

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

5 גזרים קלופים

1 בצל גדול, קלוף ושטוף

5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

1/2 כפית סוכר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפיות שמן

4 כפות מיץ לימון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את הגזרים והבצל על הצד הדק של הפומפייה ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה, הסוכר, המלח, הפלפל השחור, השמן ומיץ הלימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגישים קר.

 

סלט סלק אדום (הבלקן)

אפשר לרכך את הסלק כשהוא עטוף ברדידי אלומיניום ולאפות אותו בתנור עד לריכוך, או לבשל במים בדרך הרגילה והמוכרת. לסלט זה עשרות גרסאות ומה שחשוב הוא השילוב הנכון בין השמן למיץ הלימון.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

2 ראשי סלק גדולים

2 שיני שום כתושות

2 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את ראשי הסלק בסיר, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות, עד לריכוך.
  2. מסננים את הנוזלים, מסלקים את הקליפה מראשי הסלק וחותכים לאצבעות או לקוביות, בעזרת סכין משוננת או סכין רגילה (אפשר גם לגרד את ראשי הסלק בפומפייה גסה). מניחים בקערה בינונית.
  3. מוסיפים לסלק את השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה, המלח, הפלפל השחור, שמן הזית ומיץ הלימון, מערבבים היטב ומגישים.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המון גרסאות. סלט סלק אפוי
צילום: אסף רונן
מומלצים