שתף קטע נבחר
 

מחצית מהדייגים יפרשו כדי לתת לדגים להתאושש

אוכלוסיית הדגים בחופי הים התיכון ובכנרת הידלדלה מאוד, ובמשרד החקלאות רוצים לאפשר לה להתאושש. לפיכך ישביתו כמחצית מכלי השיט המשמשים לדיג, ויעודדו דייגים לפרוש תמורת פיצוי. הדיג ייאסר בשטחים גדולים ליד החוף והדייגים יופנו למצוא את שללם בעומק הים

לא רק הדייגים - גם אנחנו כנראה אוהבים דגים. התיאבון הגדול שלנו גרם להתמעטות הדגה בחופי ישראל ובכנרת, וכעת מבקש משרד החקלאות לצמצם כמחצית מצי הדיג - כדי לאפשר לדגים להתאושש.

 

במסגרת התוכנית יופחת מספר כלי השיט המשמשים לדיג בחופי הים התיכון והכנרת במחצית - לכ-250 כלים. בתוכנית שתיפרש על פני ארבע שנים, עם תקציב של כ-15 מיליון ש"ח, תרכוש המדינה את הסירות שיושבתו, ותעודד דייגים לפרוש תמורת פיצוי.

 


(צילום: צבי סנובסקי, משרד החקלאות ופיתוח הכפר)

 

לדברי חיים אנג'וני, מנהל האגף לדיג ולחקלאות מים במשרד החקלאות, דיג היתר הביא לכך שחלה ירידה משמעותית במיני דגים הניצודים למאכל, כשהבולט ביניהם הוא דג הלוקוס. "זו אחת הסיבות שהחלטנו לאסור דיג בעונת הרבייה של הדגים. הדייגים למעשה תופסים את הדגים הגדולים וכשהם נגמרים, הם עוברים לדוג את הקטנים יותר....".

 

אנג'וני אמר כי תופעת ננסות הדגים בולטת במיוחד בישראל. "אם ניקח דג מאותו מין וגיל באזור חופי איטליה וצרפת, הוא יהיה גדול בשליש מאחיו בישראל. המזון המצוי באזור באגן המזרחי של הים התיכון וחופי ישראל הוא דל, וזה משפיע על כל שרשרת המחייה של הדגים, בנוסף לזיהומים הרבים המוזרמים לים התיכון".

 


צילום: ג'ימי שפירו, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
עושר הדגה הדלדל (צילום: ג'ימי שפירו, משרד החקלאות ופיתוח הכפר)

 

תוכנית אגף הדיג תכלול לא רק צימצום של צי הדיג אלא גם מאבק בזיהום הים והפגיעה בסביבה. במסגרת זו יעודד המשרד את הדייגים לשדרג את כלי השיט שלהם, ולהתקין מנועים חדישים ונקיים יותר, שיהיו גם חסכוניים יותר בדלק.

 

"אנו לא מעניקים רשיונות חדשים לדייגים מזה יותר מעשור ומקווים שבעזרת התוכנית נוכל להעניק סיוע ל-250 הדייגים שישארו פעילים, כדי שישדרגו את ציוד הדיג המיושן ויהפכו אותו לידידותי יותר לסביבה", אמר אנג'וני. בין היתר יעודד המשרד את הדייגים לצאת לדוג במים העמוקים ולא בקרבת החופים, יפעל להקמת תחנות מיון לדגים ויגביר את הפיקוח על התוצרת.

 

בנוסף, מתכננים במשרד לאסור דיג בשטחים גדולים, כדי לאפשר למיני הדגים שבו להתאושש. הדבר יסייע, לדעת אנשי המשרד, להגדיל את אוכלוסיות הדגים גם באזורים סמוכים. צעד נוסף בו ינקטו יהיה קידום רבייה של דגים בשבי, כדי לאכלס אזורים שהידלדלו בדגיגים צעירים, ולהעשיר את הדגה והמערכת האקולוגית המקומית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהבים דגים?!
צילום: ג'ימי שפירו, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
מומלצים