בריא, אבל מתוק: הפירות עם הכי הרבה סוכר
לצד שפע הבריאות שמציעים הפירות, הם מכילים גם סוכרים שעלולים להוביל להשמנה ולעלייה בערכי הסוכר: כמה סוכר יש בפירות הקיץ שלכם שאנחנו כל כך אוהבים?
הקיץ בפתח ועמו שפע הפירות. תזונה עשירה בפירות מספקת כמות נדיבה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, אך חשוב לזכור שלצד שפע הבריאות הזאת הפירות מכילים כמות נדיבה של סוכרים היכולים לגרום להשמנה ולעלייה בערכי הסוכר, הטריגליצרידים (שומני דם שרמות גבוהות שלהם עלולות לגרום למחלות לב וכלי דם) ואנזימי הכבד בדם (מה שעלול להעיד על התפתחות מחלת כבד). ההמלצה של משרד החקלאות האמריקאי (USDA) לכלל האוכלוסייה היא לאכול כשתי מנות פרי ביום. לחולים כדאי להתייעץ עם דיאטן כדי שיתאים להם את כמות הפירות ההולמת את צורכיהם. לכל אוהבי הפירות שאינם רוצים להשמין, כדאי לאמץ "ארוחת פרי" – לוותר על ארוחת ערב הכוללת סלט, לחם וביצה לטובת שתי מנות פרי עם חלבון, כמו יוגורט או גבינה.
בטבלה הבאה מצוינת כמות הסוכר שבפירות הקיץ. משקלה של כפית סוכר הוא חמישה גרם. שימו לב, יש פירות שבמנת הגשה שלהם הכנסתם לגופכם בקלות שלוש כפיות סוכר.
הפרי | ערך קלורי | כמות הסוכר |
ענבים (1 כוס) | 62 קלוריות | 14.7 גרם סוכר |
שזיף (2 יחידות) | 73 קלוריות | 13.4 גרם סוכר |
תאנים (1 יחידה) | 56 קלוריות | 12 גרם סוכר |
מלון (1 כוס) | 56 קלוריות | 12.1 גרם סוכר |
נקטרינה (1 יחידה) | 59 קלוריות | 13 גרם סוכר |
אבטיח (1 כוס) | 49 קלוריות | 10.1 גרם סוכר |
משמש (3 יחידות) | 51 קלוריות | 9.1 גרם סוכר |
פאפאיה (1/3 יחידה) | 40 קלוריות | 6 גרם סוכר |
צבר (2 יחידות) | 41 קלוריות | 9 גרם סוכר |