מסביב לעולם: הפגנות נגד "הדיקטטור מטהרן"
מברלין עד דובאי, מאנקרה עד לונדון, נאספו גולים איראנים נרגשים ושאגו: שחררו את המולדת
בעוד מאות אלפי איראנים, תומכיו של מיר-חוסיין מוסווי, מפגינים נגד תוצאות הבחירות, בהן ניצח הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד, מאות גולים איראנים - ואזרחים מקומיים - נאספו ברחבי העולם על-מנת להפגין נגד מי שכינו בשם "הדיקטטור מטהרן".
ההפגנות הגדולות ביותר נערכו בברלין ובפרנקפורט שבגרמניה וכן בקופנהגן שבדנמרק, שם הגיעו מאות איראנים הגיעו להזדהות עם בני עמם, והניפו שלטים בדנית ובפרסית הקוראים לשחרור האומה האיראנית.
טלטלה באיראן - עדכונים אחרונים ב-ynet:
- יום ללא דם באיראן: המחאה עדיין מבעבעת
- חמינאי כינס את נציגי המועמדים: די לאלימות
- המשטרה: נדכא בכוח את ההפגנות
- תומכי מוסווי התכנסו ליד בניין הטלוויזיה
הפגנות דומות נערכו ברחבי אירופה, ארה"ב ובמדינות המפרץ הפרסי. בין הערים שבהן נערכו אתמול הפגנות במחאה על דיכוי מחאת הרפורמיסטים וזיוף הבחירות באיראן: ניו-יורק, לוס-אנג'לס, לונדון, פריז, אתונה, אוסלו ופרנקפורט. לרוב נערכו ההפגנות, בהן השתתפו גולים איראנים רבים, מול שגרירויות איראן, ואולם בניו-יורק נערכה המחאה מול מטה האו"ם.
יוסוף, מורה לדנית במקצועו, עזב את אירן כפליט בשנת 1984, ומאז חי בדנמרק. "אני עוקב אחרי המצב בעצם מאז שהגעתי לדנמרק, בתקווה שאוכל לשוב יום אחד לאיראן", סיפר ל-ynet. לדבריו, "בהתחלה אתה כל הזמן חושב מתי אני אוכל לחזור, אבל אחרי כמה שנים, הבנתי שזה כנראה יימשך עוד הרבה זמן".
"כרגע אני מאוד נרגש", אמר, "אני עוקב אחר החדשות, והרשתות החברתיות, ואני בקשר רצוף עם משפחה וחברים באיראן. אני מנסה להבין מה קורה, ואני מקווה שזה הסוף של המשטר הזה, כי העם האיראני סובל כבר הרבה זמן.
"האנשים בחוץ, ברחוב, כל האנשים הצעירים האלה, הם ילדי המהפיכה. זה מצחיק לחשוב על זה שהילדים האלה, שנולדו בזמן המהפיכה, הם אלה שעומדים כאן ומתנגדים למשטר.זה נותן לי תקווה שאני אוכל עוד לחזור ולראות את איראן ואת המשפחה שלי".