שתף קטע נבחר

 

דו"ח אמריקני: בוליביה - כר פורה לאסלאם קיצוני

המודיעין האמריקני עוקב בדאגה אחר התקרבות המדינה הדרום-אמריקנית הענייה לאיראן, הכספים הזורמים לארגונים איסלאמיים שונים, וההתבטאויות הגוברות בגנות ארה"ב וישראל. החשש: טרוריסטים ינצלו את המצב לפיגועים במערב

חודש אחרי שהכחישה שסיפקה אורניום לאיראן, בוליביה שוב "מככבת" בדו"ח מודיעין במערב כאיום ביטחוני פוטנציאלי. רשת החדשות האמריקנית "פוקס ניוז" דיווחה היום (ד') כי לפי הדו"ח שגובש במשרדו של מנהל המודיעין הלאומי בארה"ב, המדינה הדרום-אמריקנית הענייה, בעלת אוכלוסייה שכמעט כולה נוצרית - צפויה להפוך לכר פורה לאיסלאם הקיצוני במערב.

 

בבוליביה, מדינה בת 9.7 מיליון תושבים, חיים רק כאלף מוסלמים, אך הקשר של מנהיגי הדת שלהם לאיראן ופלגים פלסטיניים קיצוניים מדאיג את מומחי הטרור האמריקנים. בדו"ח נחשפו כמה ארגונים מוסלמיים בבוליביה, שראשיהם גינו בפומבי את מדיניות החוץ האמריקנית וניהלו קשרים עם קיצונים ברחבי המזרח התיכון.

 

בין המוסלמים האלה, מחמוד עמר אבו-שראר, שייסד את המרכז האיסלאמי הבוליביאני (CIB) בסנטה קרוז. ארגונו של אבו-שראר - שהיגר מהשטחים ב-1974 וטוען שהקים את המסגד הראשון בבוליביה ב-1994 - קשור לאסיפה העולמית של הצעירים המוסלמים (WAMY), ארגון צדקה סעודי שנחשד בעבר במימון פעולות טרור.

 

מנהיגים מוסלמים אחרים בבוליביה, כגון חוסיין סלגואירו, נוהגים להתבטא בכלי התקשורת בגנות ארה"ב וישראל ותומכים בהמשך "המאבק החמוש הפלסטיני", ומביעים תמיכה בקיצונים איסלאמיים ברחבי העולם. מומחים לאמריקה הלטינית סבורים כי ארגונים שכאלה יכולים לספק סיוע חומרי לארגונים קיצוניים עוד יותר.

 

"לוחמי ג'יהאד, או לוחמים פוטנציאליים של הג'יהאד, בודקים באינטנסיביות דרכים לגיוון מקורות הכסף שלהם, מועמדיהם למשימות שונות - כגון איסוף מודיעין והסתננות - אנשים שהפרופיל שלהם לא יערער חשד", אמר ריי וולסר, מומחה בכיר לאמריקה הלטינית בקרן הריטג'. "אני חושב שיש פוטניאל שארגונים כאלה - שקיימים בבוליביה או במקומות אחרים - יהפכו לנקודות גיוון לארגונים קיצוניים במזרח התיכון".

 

"אנו ערים לכך שארגונים מסוימים הם בעלי יכולת לערוך

 מבצעים באזור", אמר איש מודיעין אמריקני. "לכן זהו משהו שאנחנו כל הזמן מחפשים - סימנים להתרחשויות בשטח. מדובר בדאגה ברמה הכללית, מפני האפשרות שארגונים קטנים שכאלה ישמשו שוב בעתיד למבצעים". יחסי ארה"ב-בוילביה התדרדרו מאז נבחר הנשיא הסוציאליסטי אוו מוראלס ב-2005.

 

בשנה שעברה גירש מוראלס את השגריר האמריקני, בטענה שזמם להדיחו. לפני שלושה חודשים ניתקה בוליביה את קשריה הדיפלומטיים עם ישראל, במחאה על היחס כלפי הפלסטינים. הנשיא מוראלס זכה מאז לתמיכתו של הנשיא האיראני, מחמוד אחמדי-נג'אד, שארצו השקיעה מיליוני דולרים בטיפוח תעשיית הגז הטבעי והחקלאות של בוליביה. כעת יש מי שחושש, הכסף האיראני יממן גם פעילויות של ארגונים קיצוניים ומסוכנים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא בוליביה, מוראלס. ארכיון
צילום: AP
מומלצים