שתף קטע נבחר

 

מובארק במאמר בארה"ב: הזדמנות נדירה לשלום

נשיא מצרים מזהה שינוי דרמטי בעקבות נאום אובמה. במאמר ב"וול סטריט ג'ורנל" הוא כתב: "הסדר היסטורי בטווח השגה - עם שחרור הפלסטינים מהכיבוש והכרה בישראל". מובארק קרא ל"מנהיגות כנה" גם מהעולם הערבי, ושרטט את הדרך להסכם

נשיא מצרים, חוסני מובארק, רואה הזדמנות למזרח תיכון חדש, בעקבות נאומו של ברק אובמה בקהיר. "הסדר היסטורי נמצא בטווח השגה - כזה שייתן לפלסטינים מדינה משלהם וחופש מהכיבוש, ובמקביל יעניק לישראל הכרה וביטחון לחיות בשלום", הסביר.

 

לאחר נאומו ההיסטורי של הנשיא האמריקני במצרים, התעורר העניין בארצות הברית לגבי הנעשה במדינות ערב. מובארק פרסם היום (ו') מאמר נדיר ב"וול סטריט ג'ורנל" ובו כתב בהתייחס להזדמנות הנדירה לשלום כי אובמה התווה את הדרך - והעולם הערבי צריך להיענות במנהיגות גלויית לב מצדו. "מצרים מוכנה לאחוז ברגע הזה", ציין.


אובמה וקלינטון בקהיר. "נקודת מפנה" (צילום: רויטרס)

 

אתמול הודגשו ביתר שאת חילוקי הדעות בין ארצות הברית לישראל בנושא הקפאת הבנייה בהתנחלויות, ומובארק הזכיר במאמרו כי "הרחבת ההתנחלויות הנחושה מצד ישראל, שחיבלה קשות בסיכויים לפתרון שתי המדינות,

 חייבת להפסיק - לצד המצור על רצועת עזה". הפלסטינים, מצדם, צריכים לדעתו "להמשיך בפיתוח היכולת המוסדית שלהם ולהתגבר על המחלוקות כדי להגשים את השאיפות למדינה".

 

בתחילת השבוע הגיב מובארק לנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בבר-אילן ואמר ש"איש לא יכיר בישראל כמדינה יהודית. זה רק מסבך את העניינים". ב"וול סטריט ג'ורנל" הוא הביע אופטימיות לפיה אם ישראל תנקוט ב"צעדים רציניים" לכיוון שלום עם הפלסטינים, העולם הערבי ינהג בהתאם.


"העדיפות צריכה להיות הסכמה על הגבולות הקבועים של מדינה פלסטינית ריבונית ובעלת רצף טריטוריאלי, בהתבסס על גבולות 1967. זה יפתח את רוב נושאי הקבע האחרים - ביטחון, מים ועניין ירושלים", כתב.

 

מובארק גם הילל את נאום אובמה בקהיר וכינה אותו נקודת מפנה ביחסי ארצות הברית והעולם המוסלמי, אך הדגיש שחייבים להתלוות אליו צעדים לקידום הנושא: "אני מצפה לעבוד עם הנשיא כדי להשיג את המטרה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מובארק ואובמה. רואה סיכוי
צילום: AP
מומלצים