ליברמן: המשטר באיראן מטורף, על העולם להגיב
"לכולם צריכה להיות ברורה הסכנה שבהחזקת נשק גרעיני על-ידי משטר כזה", הזהיר שר החוץ בביקור בקנדה, ואמר שהמהומות בטהרן מחייבות תגובה ברורה של הקהילה הבינלאומית
אחרי שראש הממשלה נתניהו ביקש ליישר קו עם אובמה ולשמור על זהירות - שר החוץ שלו שוב מגביה את הלהבות בנושא האיראני: "מה שקורה באיראן בימים האחרונים הוא תוצאה של משטר מטורף שיורה באזרחיו ברחובות", אמר הערב (יום ב') השר אביגדור ליברמן, המבקר בקנדה.
טלטלה באיראן - עדכונים אחרונים ב-ynet:
- משמרות המהפכה: נמחץ בכוח כל הפגנה
- למרות האיומים: המפגינים שבו לרחובות בטהרן
- בנו של השאה הפרסי בכה: לא ניתן למחאה למות
- טכנולוגיה מערבית מסייעת לצנזורים האיראניים
- כל תולדות המהפכות באיראן
לדברי שר החוץ, "לכולם צריכה להיות ברורה הסכנה שבהחזקת נשק גרעיני על-ידי משטר כזה". ליברמן הוסיף כי "מבלי להתערב בענייניה הפנימיים של מדינה אחרת, האירועים באיראן בימים האחרונים מחייבים תגובה ברורה של הקהילה הבינלאומית - וקודם כל יש לכנס דיון דחוף במועצת הביטחון של האו"ם".
שר החוץ נפגש באוטווה בירת קנדה עם מקבילו לורנס קנון, וכן עם שר האוצר הקנדי, שר התחבורה והתשתיות ושר ההגירה. פרט לנושא האיראני שעלה בפגישות,
ליברמן אמר כי ישראל מעריכה מאוד את עמדתה של קנדה ביחס לישראל בפרט ולמצב במזרח התיכון בכלל, וציין גם את עמדתו האישית של קנון ביחס לישראל ואת עמדתה הנחושה של קנדה נגד מה שהתרחש בוועידת "דרבן 2" בשוויץ.
אתמול התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנעשה באיראן ואמר כי אין בכוונתו לחלוק על הגישה שמפגין לנושא האיראני נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, שזכה לאחרונה למטח ביקורת - בין היתר מצד יריביו הרפובליקנים - על כך שלא הביע תמיכה ברורה יותר במחנה הרפורמיסטי באיראן, המפגין זה שבוע בהמוניו נגד תוצאות הבחירות.
בראיון נוסף, לעיתון הגרמני "בילד", הדגיש ראש הממשלה נתניהו כי "אין קונפליקט בין העם האיראני לעם ישראל. תחת משטר אחר, ניתן יהיה לכונן מחדש את היחסים בין ישראל לאיראן".
עוד לפני קריאתו של ליברמן, נראה שאירופה החריפה את צעדיה נגד איראן - כשבריטניה הודיעה על פינוי משפחות הדיפלומטים המוצבים בטהרן.
הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, צ'כיה, ביקשה מ-27 המדינות החברות לשקול לזמן את ראשי הנציגויות של איראן באירופה כדי להביע בפניהם "שאט נפש עמוקה" על האלימות שפרצה אחרי הבחירות.
מנגד, זכתה איראן לחיבוק מבת בריתה הוותיקה סוריה. שר החוץ הסורי, וליד אל-מועלם, מתח ביקורת על "ליבוי המהומות" באיראן ואמר כי "הימור על נפילה אפשרית של המשטר האיראני הוא הפסד בטוח". רוסיה נזהרה אף היא ביחסיה עם טהרן, וקראה לפתור את המחלוקות עם האופוזיציה "בהתאם לחוקה".