צ'אבס: ארה"ב ואירופה מתסיסות את איראן
אחרי תשעה חודשים של נתק דיפלומטי החליטו ונצואלה וארצות הברית להחזיר את השגרירים לקראקס ולוושינגטון. אולם זמן קצר לאחר ההודעה על חידוש היחסים הבהיר צ'אבס כי דעתו על המעצמה הגדולה בעולם לא השתנתה
נשיא ונצואלה סבור כי ארצות הברית ומדינות אירופיות פועלות להתסיס את העם האיראני נגד משטר האייתוללות. הוגו צ'אבס, בן בריתו הוותיק של הנשיא האיראני, הצהיר הבוקר (ה') כי הוא "בטוח לגמרי" שמחמוד אחמדי-נג'אד ניצח בבחירות לנשיאות ביושר ובהגינות.
צ'אבס אמר במהלך ועידה של כמה ממדינות אמריקה הלטינית כי מחאת האופוזיציה באיראן היא חלק מאסטרטגיה אמריקנית לערער את היציבות של אויביה. הוא לא סיפק הוכחות לטענותיו, אך פסק כי האירועים בטהרן משתלבים היטב עם דפוס ידוע ומוכר של "ה-CIA והיד האימפריאלית של מדינות אירופיות וארצות הברית".
ביקורתו התקיפה של צ'אבס על ארה"ב עלולה להעיב על מה שנתפס אתמול כהתחממות ביחסים בין שתי המדינות. שר החוץ של ונצואלה, ניקולאס מדורו, הודיע אמש כי שגריר ארה"ב בקרקאס ושגריר ונצואלה בוושינגטון ישובו לתפקידיהם בימים הקרובים. גורם במחלקת המדינה בוושינגטון אישר כי השגריר פטריק דובי ייצא בקרוב לבירת ונצואלה, אך הוא לא ציין מועד מדויק.
בספטמבר שעבר גירש הוגו צ'אבס את שגריר ארה"ב בקראקס, פטריק דאדי, לאות הזדהות עם חברו נשיא בוליביה, אוו מוראלס, שסילק את השגריר האמריקני בלה-פס בטענה שהסית קבוצות אופוזיציה. ארה"ב גמלה לשתיים בגירוש שגריריהן.
היחסים בין קרקאס לוושינגטון הידרדרו במהלך כהונתו של נשיא ארה"ב הקודם, ג'ורג' בוש הבן, אותו כינה צ'אבס "שטן", והשפל הגיע בגירוש השגרירים ההדדי. בימיו הראשונים של אובמה בתפקיד צ'אבס כינה את הנשיא האמריקני
הטרי "בור ועם הארץ", לאחר שזה האשים אותו בייצוא טרור. אולם מאז נפגשו השניים ואף לחצו ידיים. צ'אבס הצהיר לאחר מכן כי הוא מקווה לפתוח דף חדש ביחסים עם המעצמה הגדולה בעולם.
ונצואלה כנראה אינה המדינה היחידה שתקבל בקרוב שגריר אמריקני בתחומה אחרי נתק ממושך. גורמים בכירים בוושינגטון אמרו אתמול כי אובמה החליט למנות שגריר בדמשק וההודעה צפויה עוד השבוע. לדבריהם, תת-מזכירת המדינה לענייני המזרח התיכון, ג'פרי פלטמן, הודיע על התוכנית לשגריר סוריה בארה"ב.