צפון קוריאה: נמטיר אש גרעינית על הדרום
במאמר שפרסם העיתון הרשמי "רודונג סינמון", מזהירה פיונגיאנג כי עימות עלול להיגמר ב"מצב הרה אסון של גשם של אש גרעינית שיומטר על כל דרום קוריאה"
צפון קוריאה מזהירה כי ביכולתה להמטיר "גשם של אש גרעינית" על דרום קוריאה. כך נאמר בעיתון הרשמי "רודונג סינמון". היא גינתה את ארצות הברית בשל הצהרתה כי תעניק הגנה גרעינית לדרום קוריאה וטענה כי המהלך הזה מצדיק את החזקתה בפצצות אטום.
זו היתה התגובה האחרונה של פיונגיאנג לפסגת נשיאי ארצות הברית, ברק אובמה, ונשיא דרום קוריאה, לי מיונג-באק, שבה הבטיח אובמה מטריית הגנה גרעינית לדרום קוריאה. במאמר ארוך בעיתון הצפון קוריאני, המבטא את עמדת המשטר, נטען שגברו הסיכויים שארצות הברית תבצע תקיפה גרעינית נגד צפון קוריאה, "זה מספק לנו צידוק חזק יותר להחזיק בהרתעה גרעינית".
העיתון כותב שעימות שכזה עלול להיגמר ב"מצב הרה אסון של גשם של אש גרעינית שיומטר על כל דרום קוריאה. ברור כשמש שדרום קוריאה לא תוכל לשרוד תחת מטריה גרעינית". במאמר אחר, המציין את המלחמה בין הקוריאות, נאמר שפיונגיאנג "לעולם לא תוותר על הרתעה גרעינית, ותמשיך לחזק אותה, בלי קשר למה שאחרים יאמרו".
בעצרת שהתקיימה היום בפיונגיאנג לציון יום השנה ה-59 לפרוץ מלחמת קוריאה, צעקו עשרות אלפי צפון קוריאנים ססמאות בגנות ארה"ב. על פי אומדנים, גדשו את הכיכר במרכז הבירה 100 אלף איש. המשטר בצפון קוריאה נוהג לארגן עצרות המוניות בתקופות של מתיחות עם הקהילה הבינלאומית.
ארצות הברית מחזיקה 28,500 חיילים בדרום קוריאה. אתמול טענו בפיונגיאנג ש"וושינגטון זוממת מלחמה שנייה בין הקוריאות", ואיימו "למחוק מהעולם את התוקפנים אחת ולתמיד".
ארצות הברית פתחה במעקב אחר הספינה הצפון קוריאנית "קנג נאם", כתוצאה מהחלטת מועצת הביטחון שהתקבלה לאחרונה, המקשיחה את העיצומים נגד פיונגיאנג. היא יצאה לפני כשבוע מנמל נאמפו, בדרכה למיאנמר. גורם ביטחוני אמריקני ציין שמהמידע שהוא קיבל עולה שהספינה נושאת נשק קונבנציונלי. במיאנמר טוענים כי אין שחר לטענות שהספינה נושאת עמה נשק, ואומרים כי היא אמורה להוביל אורז חזרה לצפון קוריאה.
ארצות הברית ובעלות בריתה טרם החליטו מתי לדרוש לבצע חיפוש בספינה. כך מסר אמש דובר הפנטגון, ג'ף מורל, "זו החלטה שתצטרך להתקבל בשלב מסוים". הוא אמר שאין לצפות להחלטה בקרוב בנושא. בצפון קוריאה אומרים שישקלו לראות בחיפוש באונייה הכרזת מלחמה.
צפון קוריאה הכריזה על סגירת שטח ימי מ-25 ביוני עד 10 ביולי לצרכים צבאיים. גורם בכיר בממשלת דרום קוריאה העריך שהצעד הזה ננקט לקראת ירי של טילים לטווח קצר או בינוני. ייתכן שיתבצע ירי של טיל סקאד, לטווח של 500 קילומטרים, או של טיל לטווח קצר של 160 קילומטרים.
בסוף מאי ערכה צפון קוריאה ניסוי גרעיני שני במספר - שקירב אותה להשגת פצצת גרעין. אחר-כך, ערכה שורה של שיגורים ניסיוניים של טילים קצרי-טווח, ואיימה לתקוף את שכנתה מדרום, שהמלחמה עמה לפני יותר מחמישים שנה הסתיימה בהסכם שביתת נשק ולא בהסכם שלום.