אלפים צעדו בגאווה: "י-ם לא חשוכה כמו טהרן"
החרדים כמעט לא התעניינו, הפגנת פעילי הימין היתה מזערית וירושלים נצבעה בצבעי הקשת. אלפי בני אדם צעדו בגאווה במרכז בירת ישראל מבלי שהאירוע יגלוש לפסים אלימים. אם לארבעה: "ללמד את הילדים שהומוסקסואליות זה רגיל וטבעי"
אחרי שבועות ארוכים של ציפייה דרוכה, מצעד הגאווה יצא היום (ה') לדרך ירושלים. ראש העיר העדיף לא להגיע, רוב החרדים בחרו לא להפגין והפגנת פעילי הימין סמוך לתוואי המצעד היתה קטנה. לבסוף, אלפים יצאו לרחוב וחצו את רחובות הבירה.
צועדים בגאווה (צילום: גיל יוחנן)
המצעד החל בגן הפעמון ואלפי בני אדם חצו את העיר דרך רחוב דוד המלך וכיכר המכס אל עבר גן העצמאות. בתום הצעדה נפתח שם בשעות הערב הפנינג ססגוני והופעות. ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) אמר כי מצעד הגאווה בירושלים הוא "מצעד על דמותה של בירת ישראל כעיר פלורליסטית חופשית, ולא חשוכה כמו טהרן".
ננסי דובין, אם לארבעה מצפון-קרוליינה בשארה"ב, שמעה על המצעד בעת ביקורה בישראל והחליטה להגיע עם כל משפחתה. "חשוב ללמד את הילדים שלהיות הומוסקסואל זה דבר רגיל וטבעי. אנחנו תומכים בזכותם של כולם לחיות כפי שהם רוצים, כולם בני אדם וזה מה שאנחנו רוצים ללמד את ילדינו".
האירוע האלים היחיד שליווה את מצעד הגאווה אירע במהלך הפגנת פעילי הימין בראשות ברוך מרזל בכיכר פריז, סמוך לתוואי המצעד. אחד המפגינים יידה ביצה לעבר הצועדים ופגע באחד מהם. שוטרים סמויים שהיו בקרבת מקום עיכבו לחקירה את הפעיל שהשליך את הביצה.
שמח וצבעוני ברחובות ירושלים (צילום: גיל יוחנן)
המפגינים החזיקו שלטים שעליהם נכתב: "משכב זכר אינו זהות מינית, אלא העדפה מינית", "ירושלים מוקיעה ומקיאה את מצעד התועבה", "למען התא המשפחתי". במקביל, התגודדו כמאתיים חרדים בכיכר השבת והפגינו נגד המצעד.
בניגוד לשנים קודמות, שבהן הימים שלפני המצעד לוו באיומים וגילויי אלימות, השנה שרר שקט בבירה בימים האחרונים. החרדים העדיפו תחילה להתעלם מקיומו על מנת שלא לחשוף את ילדיהם. אולם בעקבות העימות סביב פתיחת חניון ספרא בשבת, גורמים בעדה החרדית החליטו לחזור בהם מהחלטתם.
בצהריים הסתובבב כרוז בשכונות החרדיות בבירה - שעליו חתום אחד ממנהיגי העדה החרדית - שקרא לתושבים לצאת ולהפגין בשעה 17:00 נגד
המצעד. בקרב החרדים יש מי שרוצה לנקום בראש העיר, ניר ברקת, בדרך מקורית ולהצית מחדש את חבית חומר הנפץ סביב אירועי הגאווה, שעד כה הודחקה.
מארגני המצעד החליטו להקדיש אותו לציון 40 שנה לאירועי "סטונוול" במנהטן, אז פרצו אנשי הקהילה הגאה במהומות שנמשכו שלושה ימים בעקבות התנכלויות שמהן סבלו. שנה לאחר האירועים נערך לראשונה מצעד הגאווה, המציין את מאבק הקהילה הגאה.