שתף קטע נבחר

 

הבחירות בארגנטינה: הקירשנרים איבדו את כוחם

מדגמים, כמו גם ספירה חלקית של תוצאות האמת, מצביעים כי מפלגתה של הנשיאה קירשנר צפויה לאבד את הרוב בו החזיקה בבית התחתון ובסנאט. בעלה, הנשיא לשעבר שהתמודד על מושב בקונגרס, לא הצליח להיבחר והודה בהפסד

נשיאת ארגנטינה, כריסטינה פרננדז קירשנר, צפויה לאבד את אחיזתה בקונגרס - כך עולה ממדגמים כמו גם מספירת תוצאות האמת, שממשיכה להיערך הבוקר (יום ב') לאחר סגירת הקלפיות בבחירות הכלליות במדינה.

 

מספירת הקולות עולה גם כי בעלה, הנשיא לשעבר נסטור קירשנר, מדורג שני במירוץ לקונגרס - והודה בהפסדו: "הפסדנו בפער של אחוז או שניים, ואין לנו בעיה להכיר בניצחונם של יריבינו", אמר.

 

מדגמים שערכו רשתות הטלוויזיה והמפלגות הפוליטיות מצביעים על כך שבני בריתה של פרננדז עשויים לאבד מספיק מושבים בבית התחתון ובסנאט, כדי לאבד לחלוטין את הרוב בשני הבתים שבו החזיקו.


פתקי ההצבעה מוכנים לפני פתיחת הקלפיות (צילום: AP) 

 

נסטור קירשנר, שכיהן כנשיא לפני שרעייתו עלתה לשלטון, התמודד לקונגרס מטעם מחוז בואנוס איירס הנחשב, בניסיון לחזק את הממשלה. זאת, במסגרת הבחירות שנערכו אתמול, שבהן הועמדו לבחירה מחצית ממושבי הבית התחתון ושליש ממושבי הסנאט. הבחירות נתפסות במובנים רבים כמשאל עם על המשך מדיניותם הכלכלית וסגנון הממשל הלוחמני של בני הזוג.

 

מספירת 78 אחוזים מהקולות במחוז בואנוס איירס, עולה כי יריבו של קירשנר - המיליונר הכריזמטי פרנסיסקו נרבאס - זוכה ל-34.56 אחוזים מהקולות, בעוד הנשיא לשעבר זוכה ל-32.30 אחוזים מהקולות. עם זאת, ייתכן שהמגמה תשתנה ברגע שיתחילו לזרום תוצאות משכונות הפועלים והשיכונים - שם זוכה קירשנר לתמיכה רבה.

 

מחוז בואנוס איירס הוא בית ליותר משליש מאוכלוסיית ארגנטינה, ועל כן מחזיק במשקל אלקטורלי גדול וחשוב. קירשנר הפרוניסט, מנהל מירוץ צמוד מול נרבאס - יוצא אותה מפלגה.

 

"הנהגה שחוקה"

פרננדז, שירשה ב-2007 את מקומו של קירשנר, דוגלת בעמדות מרכז-שמאל, ובחודשים האחרונים זוכה לכ-30 אחוזי תמיכה בלבד בציבור. המדינה מתקשה להתאושש מהמשבר הכלכלי שהיכה בה, והציבור תולה את האשמה בהנהגה.

 

מאז ומתמיד נתפסו הבחירות הכלליות כקרש קפיצה לקראת הבחירות לנשיאות, וסיכויו של קירשנר לשוב לשלטון ב-2011 יהפכו קלושים אם לא ינצח במירוץ לקונגרס. "הפער הצמוד מראה כמה שחוקה היא הנהגתם של בני הזוג קירשנר", אמר הפרשן הפוליטי סרגיו ברנסזטין לרשת הטלוויזיה "טודו נוטיסיאס".


תורים משתרכים בבחירות לקונגרס (צילום: רויטרס)

 

שני הנושאים שמדאיגים יותר מכל את אזרחי ארגנטינה הם הפשיעה ושיעור האינפלציה, ועל כן חוסר יכולתה של פרננדז למתן את עליות המחירים הוא אחד הגורמים לירידה באהדתה. גם סגנון המשילה של בני הזוג - הכולל עימותים רבים עם אנשי המגזר העסקי - הביא לירידה בכוחם.

 

"אני לא אוהבת את היהירות שלהם ואני אוהבת את הרעיון של לשנות קצת את הדברים, לכן הצבעתי לנרבאס", אמרה מוניקה וידאל (34), שמנהלת תחנת מוניות בפרבר אבלנדה.

 

במסע הבחירות שלו, הזהיר קירשנר כי המדינה עלולה לחזור לתקופת הכאוס של 2001-2001, אם העם לא יתמוך בו וברעייתו. התמיכה בקירשנר עלתה במהלך כהונתו בשנים 2003-2007 לאחר שהצליח להגדיר את מספר המועסקים במשק. רעייתו נבחרה בקלות יחסית בסוף 2007, תוך הבטחה להמשיך את הצמיחה הכלכלית.

 

מרטין דיאז, דוור בן 36, אמר כי הוא תומר בקירשנר: "הממשלה הזו הוציאה אותנו מהמשבר ואני חושב שיש להם עוד הרבה מה לעשות. הצד השני הוא שמרני וימני וזה אומר שלא ממש איכפת לו אם אנשים יאבדו את עבודתם", אמר.


פורסם לראשונה 29/06/2009 06:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנסה לשמור על כוחה. פרננדז קירשנר
צילום: AP
במקום השני. נסטור קירשנר
צילום: רויטרס
מומלצים