תושבי מגרון: אנחנו גרים פה ונמשיך לגור פה
איתי הראל, ממקימי מאחז מגרון, אמר כי "הוויכוח על ההתיישבות אין מקומו בבתי המשפט, אלא בציבוריות הישראלית. אנחנו כאן בזכות ולא בחסד". מוקדם יותר הודיעה המדינה על כוונתה לפנות את תושבי המאחז ליישוב אדם
במאחז הבלתי חוקי מגרון לא התרגשו מתשובת המדינה לבג"ץ, לפיה יוקמו 50 יחידות דיור בהתנחלות אדם לטובת פינוי המשפחות המתגוררות במאחז. "דעתנו לא השתנתה, אנחנו פה בזכות ולא בחסד, ונשארים לגור במגרון", אמר ל-ynet בצהריים (יום ב') איתי הראל, ממקימי המאחז שבבנימין.
הראל טען עוד כי בידיו תוכנית להקמת 500 יחידות דיור במגרון. "אנחנו מחזיקים בתוכנית המתאר של משרד השיכון שתוכננה ביוזמתם, ל-500 יחידות דיור במגרון. הוויכוח על ההתיישבות אין מקומו בבתי המשפט, אלא בציבוריות הישראלית", אמר הראל וטען כי בג"ץ לא מוסמך לדון בנושא. כאשר נשאל אם אכן יתפנו ממגרון במקרה ותתקבל ההחלטה להעבירם לאדם, ענה הראל: "אנחנו לא מתעסקים בזה, אנחנו גרים פה ונמשיך לגור פה".
מוקדם יותר היום הודיעה המדינה לבג"ץ כי משרד הביטחון התיר לפי שעה לבנות כ-50 יחידות דיור ביישוב אדם, למרות אישור עקרוני שניתן לבניית כ-1,450 יחידות דיור חדשות - במסגרת התוכנית להעביר את תושבי המאחז הלא חוקי מגרון שבאזור בנימין. לטענת המדינה, המופיעה בתשובתה לעתירת שלום עכשיו שדרשה לפנות את המאחז, מספר יחידות הדיור שלבנייתן ניתן אישור תואם את מספר המתנחלים במגרון.
החלטת משרד הביטחון התקבלה לפני כחודש, על בסיס תוכנית המתאר של היישוב אדם (גבע בנימין), אך הקטע שנדון, הנקרא "אזור מגורים א'", יכול רק 190 מתוך 1,450 היחידות המתוכננות. מתוכן, אישר בינתיים משרד הביטחון לבנות רק 50. במשרד הביטחון מבהירים כי הקמה של כל יחידת דיור נוספת תהיה טעונה את אישור משרד הביטחון.
התנגדות גורפת לעמדת המדינה הובעה על-ידי הימין הקיצוני, על-ידי חלק מהנהגת המתנחלים וגם על-ידי השמאל. ח"כ מיכאל בן-ארי (האיחוד הלאומי), קרא לאנשי מגרון שלא לאמץ את הצעת משרד הביטחון. לדבריו, "כוונת ראש הממשלה היא להחריב את מפעל ההתיישבות ולפרק את היישובים הקטנים", ולטענתו "אין מקום לפשרות ולוויתורים".
תגובה חריפה מסר גם ח"כ אופיר פינס-פז (עבודה): "חשיפת אישור 1,450 יחידות דיור בישוב אדם מייתרת את ביקור ברק בארה"ב ועדיף שיחסוך מעצמו את הביזיון. משרד הביטחון עושה צחוק מהעבודה, גם לא מפנה את מגרון וגם בונה בהתנחלות אדם עבור מפונים וירטואליים מאותו מגרון".
מאחז מגרון, היושב על גבעה בין צומת מעלה מכמש לעפרה, מצפון-מזרח לרמאללה, הוקם באפריל 1999. בתחילה התגוררו במקום רק כמה צעירים, אך לאחר כמה חודשים הצטרפו אליהם משפחות, והוא הלך והתפתח. כיום מונה המאחז 54 משפחות ועוד כמה רווקים. לטענת התושבים למקום יש חשיבות אסטרטגית גדולה, כיוון שהוא חולש על כביש 60, ציר האורך המרכזי ביהודה ושומרון, ויוצר רצף התיישבותי בואכה עפרה ובית אל. המקום משקיף גם על בקעת הירדן ממזרח ועל הרי ירושלים מדרום.
בינואר 2008 הודיעה המדינה כי המאחז יפונה בתוך שישה חודשים, ויש כוונה להעביר אותו למקום אחר שזמין מבחינה חוקית ותשתיתית. אולם באוגוסט 2008, מועד הפינוי המתוכנן, הודיעה המדינה כי מועצת יש"ע החליטה לפעול בתוך 30 יום לבחירת אתר קבע להעתקת מגרון. רק בנובמבר 2008 הודיעה כי המאחז יועתק לתחומי ההתנחלות אדם, ובפברואר האחרון הוסיפה כי הפינוי יתבצע רק לאחר שתוקם השכונה החדשה בהתנחלות. עדיין לא נמסר מתי הדבר יתבצע בפועל.