שתף קטע נבחר
 

צניחה באמון הצרכנים בארה"ב ביוני

לדברי מפרסמי המדד, הנתונים מעידים כי התנאים הכלכליים עדיין חלשים, אך הצרכנים "שליליים פחות" בסנטימנט לגבי החודשים הקרובים. עוד דווח על התמתנות בקצב ירידת מחירי הבתים ברוב האזורים העירוניים הגדולים

אמון הצרכנים בארה"ב צנח ביוני. המדד, שנערך על ידי מרכז המחקר הצרכני קונפרנס בורד, עמד ביוני על 49.3 נקודות, לעומת 54.8 נקודות במאי. כלכלנים צפו כי המדד יישאר ללא שינוי. הירידה נרשמה לאחר עליות באפריל ובמאי, שנתמכו בעליות בשוקי המניות.

 

 

מדד אמון הצרכנים של הקונפרנס בורד מורכב משני חלקים: מדד המצב הנוכחי, שבודק את הסנטימנט הצרכני העדכני כלפי הכלכלה, ומדד הציפיות, שבודק את ציפיות הצרכנים לששת החודשים הקרובים. המדד הראשון ירד מ-29.7 נקודות במאי ל-24.8 נקודות ביוני, ומדד הציפיות ירד מ-71.5 נקודות במאי ל-65.5 נקודות ביוני. בנוסף, שיעור האמריקנים שאומרים כי "קשה להשיג משרות" גדל ל-44.8%, לעומת 43.9% במאי.

 

מהקונפרנס בורד נמסר כי הירידה במדד המצב הנוכחי ממשיך להעיד כי התנאים הכלכליים עדיין חלשים, אם כי לא חלשים כפי שהיו בתחילת השנה. לדברי מנהלת המרכז, לין פרנקו, מדד הציפיות מראה כי הצרכנים "שליליים פחות" לגבי החודשים הקרובים, אך אינם מצפים עדיין לצמיחה חזקה.

 

כלכלנים מייחסים חשיבות רבה למדד אמון הצרכנים, מאחר והצריכה הפרטית מהווה יותר משני שליש מהפעילות הכלכלית בארה"ב. המדד הגיע לשפל היסטורי של 25.3 נקודות בפברואר, ולמרות שעלה מאז, רמתו נחשבת עדיין נמוכה. נתון מעל 90 נקודות מעיד על יציבות כלכלית. נתון של יותר מ-100 נקודות מעיד על צמיחה חזקה.

 

מחירי הבתים: התמתנות בקצב הירידה

עוד דווח היום כי מחירם של בתים בארה"ב ירד  באפריל לעומת מרס, אך קצב הירידה במחירי הבתים התמתן, ונראה כי בחלק מהאזורים העירוניים בארה"ב נרשמת יציבות. כך לפי מדד S&P/קייס שילר.

 

מדד מחירי הבתים ב-20 האזורים העירוניים הגדולים בארה"ב ירד ב-0.6% באפריל לעומת מרס, בהמשך לירידה של 2.2% במרס לעומת פברואר. לעומת אפריל אשתקד, רשם המדד ירידה של 18.1%. אנליסטים צפו כי המדד ירד ב-1.8% באפריל לעומת חודש קודם. מדד 10 האזורים העירוניים ירד ב-0.7% באפריל לעומת מרס, וב-18% לעומת אפריל אשתקד.

 

יו"ר ועדת המדד ב-S&P, דייוויד בליצר, אמר כי "למרות שלא ניתן לומר מנתונים של חודש אחד שהתחיל המהפך, נראה שמופיעה התייצבות בחלק מהאזורים. אנחנו נכנסים כעת לתקופה חזקה עונתית בשוק הדיור, ולכן ייקח קצת זמן לקבוע האם באמת אנו רואים התאוששות".

 

מהמדד עולה כי ב-13 מ-20 האזורים העירוניים נרשמה התאוששות בחישוב שנתי. המחיר הממוצע של בית בארה"ב מחק שש שנים של עליות, וחזר לרמות שנראו באמצע 2003. האזורים העירוניים שבהם נרשמו הירידות החדות ביותר במחירי הבתים היו פיניקס, לאס וגאס וסן פרנסיסקו. הנתונים הטובים ביותר נרשמו בדנבר, דאלאס ובוסטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים