ברק עם מיטשל: נתרום למאמצי השלום
השליח המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, נועד עם שר הביטחון, אהוד ברק. שני האישים דנו בהקפאת הבנייה בהתנחלויות. בתום הפגישה, אמר ברק כי "השיחה התנהלה באווירה טובה מאוד, למרות שהיו פערים"
סימנים חיוביים להבנות בתום פגישת ברק-מיטשל: שר הביטחון, אהוד ברק, אמר הערב (יום ג') לשליח המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, כי ישראל מוכנה לשקול "כל תרומה חיובית למאמצי השלום". הוא לא פירט אם הושגה הסכמה בעניין הקפאת ההתנחלויות. איתות חיובי בתום הפגישה - שני האישים יפיצו הודעה משותפת, שאולי תוריד את מפלס המתיחות.
ברק ומיטשל. תהיה הודעה משותפת (צילום: AFP)
שר הביטחון אמר בצאתו מהפגישה עם מיטשל: "לא היינו תקועים בנושא ההתנחלויות, ואנחנו לא תקועים. אנחנו ממשיכים את השיח כדי להגיע להבנות. השיחה התנהלה
באווירה טובה מאוד, למרות שהיו פערים". עם כניסתו לפגישה נשאל מה פשר החיוכים הרחבים שלו ושל מיטשל, והשיב: "פירוש הדבר הוא שחיוכים לא עולים כסף. אנחנו אופטימיים כתמיד".
בתום פגישה של ארבע שעות בניו-יורק, שכללה פגישה של שעה וחצי בארבע עיניים, סוכם על פגישה בין מיטשל לבין ראש הממשלה, בנימין נתניהו. לדברי ברק, הפגישה עסקה "ביוזמת השלום האזורית של הנשיא אובמה שאנחנו בישראל תומכים בה". שר הביטחון הבהיר שהיוזמה כוללת ערוץ דו-צדדי עם הפלסטינים וערוץ פוטנציאלי נוסף עם הערבים.
נראה כי הממשל האמריקני עומד בשלב זה על הקפאה מוחלטת של ההתנחלויות. ברק הבהיר בצאתו מהפגישה כי "אנחנו שוקלים כל תרומה חיובית שאנחנו יכולים לעשות כדי לקדם מאמצי שלום, תוך כדי שאנחנו לוקחים בחשבון את האינטרסים הביטחוניים שלנו".
גורמים בפמליית ברק אמרו כי למרות האווירה הטובה והעניינית, שר הביטחון לא הגיע להסכמה עם מיטשל בנושא הקפאת ההתנחלויות. "ניסינו לצאת מסוגיית
ההתנחלויות ולא להיכנס לפינה הזאת", הודו הגורמים. בצד הישראלי השתתפו בפגישה המורחבת גם נציגו של ראש הממשלה נתניהו, עו"ד יצחק מולכו, ותת-אלוף מייק הרצוג.
דובר מחלקת המדינה, איאן קלי, אמר לאחר הפגישה ש"השיחות עד עכשיו היו טובות ומועילות. זה חלק מדיאלוג מתמשך ומאמץ של סנאטור מיטשל לחדש את המו"מ. אנחנו לא מצפים להסכם דרמטי היום".
לפני צאתו לארצות-הברית פרסם ברק הודעה לקונית: "הדיאלוג האינטימי והישיר עם ארצות-הברית נמשך. השיחות עם מיטשל הן המשך לנאום הנשיא אובמה בקהיר ולנאום ראש הממשלה נתניהו בבר-אילן. מטרתן לקדם את ההליך של הסדר אזורי כולל במזרח התיכון. במסגרת זאת ניתן לקיים משא ומתן יעיל ומעשי עם הפלסטינים. השאלות הנוגעות להתנחלויות יכולות למצוא פתרונן במסגרת דיאלוג זה".