משפחת השוטר שמת: מבחן ריצה בחום שכזה?
"איפה האחריות של המפקדים?" שאל אחיו של יגאל אלישע, שהתמוטט ומת במהלך מבחן כושר בב"ש. גם חבריו לעבודה לא חוסכים בביקורת: "המשטרה יודעת רק לבקש - אבל לא לתת". המשטרה הודיעה כי תקים ועדה לבדיקת נסיבות המוות
משפחת השכולה וחבריו של השוטר שואלים: כיצד ייתכן שבחום של 40 מעלות, באחד הימים החמים בשנה, אישרו את ביצוע מבחן הכושר שהסתיים במותו? עדי, אחיו של יגאל אלישע, לא מצליח להבין כיצד אישרו המפקדים את קיום הריצה. "מעולם לא היו לו בעיות רפואיות, אבל זה לא נתפס לעשות מבחן מאמץ בחום כזה - בבאר שבע", אמר בשיחה עם ynet. במשטרה הבטיחו שתוקם ועדת בדיקה. גופתו של השוטר לא תנותח, לבקשת המשפחה.
מכת חום ארצית - סיקור נרחב ב-ynet:
- עשרות פונו מהבית בראש פינה; החשד: גל הצתות
- הבוקר: מאות דונמים עלו באש בגליל
- 2 יישובים בכרמל בלי מים: "אי אפשר לחיות ככה"
- התחזית למחר: הקלה, אך עדיין חם מהרגיל
"יגאל אהב את המשטרה ואת האקשן ורצה להתקדם. הוא סיפר לי שאין לו כוח לעבור את המבחן הזה. אמרתי לו - 'אל תעשה את זה בגיל שלך'. אבל הוא אמר לי שהוא חייב את זה בשביל הדרגה. עכשיו יש לו דרגה אבל הוא לא בחיים. איפה האחריות של המפקדים?", שאל האח.
יגאל בן ה-42 התגייס לפני 22 שנים לשורות כחולי המדים. במשפחה סיפרו לאחר האסון כי לקראת המבחן - הוא קנה במיוחד נעלי ספורט. הוא יצא ב-7:00 מביתו בבאר-שבע אל מקום הבוחן סמוך לגן הזואולוגי בעיר, ואפילו לא הספיק לומר שלום לאשתו, קורין. באמצע המבחן החליט שאינו יכול להמשיך, הלך לשתות מים - ואז התמוטט ומת. צוות מד"א ורופא משטרתי שהגיעו למקום הצליחו להשיב לו את הדופק, אולם ב-10:30 נקבע מותו בבית החולים.
אשתו קורין סיפרה ל-ynet כי הוא עבר לפני כשנה ניתוח להסרת אבנים בכליות, ואז ניתן לו אישור רפואי שלא לעשות פעילות גופנית מאומצת. מאז הוא הבריא, ולא סבל מבעיות רפואיות מיוחדות.
האשה קורין: "אני כל כך כועסת"
אלישע הובא למנוחות בשעות הערב. "זה היה כל כך פתאומי", סיפר בלוויה אחד השוטרים שהשתתף במבחן יחד עמו. על דבר אחד הסכימו רבים מהשוטרים שהכירו אותו - לא היה צריך לתת לו לרוץ בחום הזה. "מדובר במוות מיותר וטיפשי", אמר אחד מהם.
מוקדם יותר הגיעו השוטרים גם אל ביתו של אלישע. הם סיפרו כי המשטרה היתה אהבתו הגדולה. "חבל שהמשטרה לא דואגת שהשוטרים שלה יבצעו פעילות גופנית במהלך כל השבוע", אמר חברו, ע', המשרת אף הוא במרחב נגב. "העבודה במשטרה היא עבודה קשה, ממשמרת למשמרת, אין זמן לספורט".
"הם מכריחים אנשים בשנות ה-40 לחייהם, שלא מנהלים אורח חיים בריא, שעובדים בעבודה מלחיצה וקשה, לרוץ ריצת 2,000. זה לא הגיוני", התלונן ע'. שוטר אחר טען: "יש פה מחדל גדול, המשטרה יודעת רק לבקש - אבל לא לתת. במקום שיבואו למשמרת, צריך שיבואו לשיעור ספורט".
קורין סיפרה על התחביב של יגאל - דיג בחופי אשקלון ואשדוד. "הדיג והים היו האהבות הגדולות שלו אחרי
המשטרה". גם היא יודעת ששום דבר לא יחזיר את בעלה, אך מבקשת למנוע אסונות דומים בעתיד: "הוא אהב את העבודה שלו. הוא נתן את הנשמה שלו, את החיים שלו לעבודה. צריך למנוע שדבר כזה יקרה לאנשים נוספים. אסור היה לתת לו לעשות את המבחן הזה. הוא אפילו לא נפרד ממני".
חברו ע' סיפר כי יגאל דאג לדרגה שלו. "הוא אמר שבאוקטובר הוא צריך לקבל דרגה, אז הוא חייב לעבור את המבחן". האשה קורין: "אני הולכת לבקש תשובות מהמשטרה. צריך לעשות לשוטרים יותר ימי ספורט ולדאוג לכושר שלהם. אני כל כך כועסת, הוא לא היה צריך לעשות את המבחן הזה".
מהמשטרה נמסר כי במטה הארצי יקימו ועדה שתחקור את נסיבות מותו. עוד הוסיפו כי לא ידוע על אישור רפואי שהוצג ומנע ממנו לערוך את המבחן.