נדבקת בשפעת חזירים? אל תטריח עצמך לרופא
למרות שנרשמו בישראל 542 חולים בשפעת החזירים, במשרד הבריאות מורידים את מפלס הפניקה. מעכשיו - חולה במחלה לא צריך להתאשפז, לא צריך לקחת תרופות וגם אין צורך שיטריח עצמו לרופא, אלא אם כן הוא שייך לקבוצות הסיכון
צפירת הרגעה בנושא שפעת החזירים: מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' אבי ישראלי פרסם אתמול הנחיה חדשה לפיה חולים החשודים שנדבקו בשפעת החזירים אינם צריכים מעתה אפילו להגיע לרופא. כמו כן, אין צורך לתת להם טיפול מונע (התרופה תמיפלו)
או ליטול דגימות מעבדה כדי לאשר את האבחנה. עם זאת, מגדיר משרד הבריאות קבוצות סיכון בשפעת החזירים.
כרוניים ואנשים שמערכת החיסון שלהם מדוכאת, נמצאים גם בסיכון לסיבוכי שפעת חזירים. במשרד הבריאות ציינו כי עדיין לא ברורה מידת הסיכון לילדים קטנים ובמקביל מסתמן כי יש חסינות מהמחלה לבני 60 ומעלה, שכנראה נחשפו בעבר לנגיף ופיתחו חסינות.
בחוזר נכתב כי "למרות שמרבית המקרים הם קלים, חומרת המחלה עדיין לא ברורה" ושקבוצות הנמצאות בסיכון לסיבוכי שפעת עונתית, כמו נשים הרות, חולים
ולמרות זאת
ליצמן מודאג: ספורטאי המכביה יביאו שפעת
מיטל יסעור בית-אור
משרד הבריאות הנחה כי החל ממחר יקלטו חלק מסניפי קופות החולים, חולים בשפעת החזירים. במקביל, אמר סגן השר ליצמן כי הוא מודאג לקראת קיום המכביה בישראל: "צריך לבדוק את כולם לפני שהם מגיעים"
החולים בקבוצת הסיכון, שימשיכו לקבל טיפול בתמיפלו ויעברו בדיקות מעבדה הם חולים במחלות בדרכי הנשימה (COPD או אסתמה), חולים במחלות לב כרוניות, אנשים שמערכת החיסון שלהם מדוכאת (חולי סרטן, איידס, מושתלים), חולי סוכרת, חולים במחלת כליות כרוניות, נשים בשליש השני והשלישי להריון וכמובן לחולים שאצלם הופיעו תסמינים קשים של שפעת, כמו קוצר נשימה.
מנכ"ל משרד הבריאות הדגיש כי "אין הכרח כי חולים קלים שאינם בקבוצת סיכון ייבדקו על ידי רופא".
התקופה שבה אדם מוגדר כמדבק התקצרה מפרק זמן של 48 שעות מחלוף תסמיני השפעת, לפרק זמן של 24 שעות בלבד.
עד כה אובחנו בישראל 542 מקרים של שפעת חזירים, כאשר כל החולים במצב קל. מבין המקרים שאובחנו בישראל כ-60 אחוז היו בהדבקה מקומית והיתר "מיובאים" מחו"ל.
מניתוח של 323 המקרים הראשונים שאובחנו בארץ עולה כי המאפיינים העיקריים של שפעת החזירים הם חום (אובחן ב-90 אחוז מהמקרים), שיעול (85 אחוז), שיעול וחום (76 אחוז), כאב ראש (54 אחוז), נזלת (60 אחוז), כאב גרון (55 אחוז), כאבי שרירים (37 אחוז), צמרמורת (22 אחוז), בחילה, הקאות, שלשול (18 אחוז), קוצר נשימה (12 אחוז).
לפני חודשיים עוד הקפידו על מסכות. שפעת חזירים
צילום: AP
מומלצים