הטיפ היומי: איך כדאי לבשל תפוח אדמה?
מאשלגן ועד ברזל: מהם יתרונותיו התזונתיים של תפוח האדמה, וכיצד כדאי לבשל אותו על מנת לשמור עליהם?
בפעם הבאה שאתם מבשלים תפוח אדמה, הימנעו מלחתוך אותו: תפוח אדמה חתוך מאבד 50% מהאשלגן שבו בזמן הבישול.
אמנם הרתחת תפוח האדמה כשהוא שלם אורכת מעט יותר זמן, אך יתרונותיו של תפוח אדמה שלם עולות על החסרון הקטן הזה: לא רק שתקבלו יותר אשלגן בתפריט שלכם, אלא גם כמות גדולה יותר של מינרלים בריאים כגון מגנזיום וברזל.
טיפ נוסף: צלייה, אפייה או בישול של תפוחי אדמה שלמים במיקרוגל משמרים אף הם כמות גדולה יותר של אשלגן, מאשר אם תבחרו לחתוך אותו לפני הבישול.
הילדה יודעת מה טוב בשבילה
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים