משלחת מבחריין אספה אזרחיה העצורים מישראל
בחריין שיגרה לראשונה שליחים רשמיים למדינת ישראל, אך המאורע לא היה בדיוק משמח. חברי המשלחת הגיעו לאסוף חמישה פעילי שלום שנעצרו על ספינה בדרך לרצועת עזה
שליחים רשמיים של ממשלת בחריין נחתו אמש (יום ו') בשטחי ישראל כדי לאסוף חמישה מאזרחי הנסיכות שנעצרו על ספינה מול חופי רצועת עזה. סוכנות הידיעות של בחריין דיווחה כי נציגי המשלחת לא יצאו מנמל התעופה בן גוריון וכי כל מטרתם היתה לאסוף את האזרחים שנעצרו.
במשרד החוץ בירושלים אישרו לסוכנות רויטרס את הדיווח ומסרו כי מדובר בביקור הראשון של גורמי ממשל מבחריין בישראל. "זהו אכן הביקור הראשון של הבחריינים בישראל, אך יש להדגיש שמטרתם היתה רק להטיס את אזרחיהם מכאן. אין כל משמעות נוספת לביקור", הבהירו.
הפעילים לפני צאתם לישראל (צילום ארכיון: התנועה לשחרור עזה)
הספינה "רוחות של הומאניות" שהפליגה מקפריסין לעבר רצועת עזה נעצרה על ידי חיל הים ביום שלישי. 21 פעילי השלום שהיו סיפונה הועברו לידי הרשויות בישראל. שתי פעילות בעלות אזרחות ישראלית שוחררו כעבור זמן קצר ואילו שאר הפעילים הזרים הועברו לרשויות ההגירה בנתב"ג לקראת גירושם מהארץ.
ב"תנועה לשחרור עזה" הבטיחו שלשום כי זה לא יהיה הסוף. רמזי קייסיא, ממארגני הפלגת הספינה אמר ל-ynet: "נחזור שוב, ושוב - עם ספינות משא, ספינות נוסעים, הליקופטרים - צי שלם. שהשלטון הישראלי ייזהר, כי אנחנו באים. לא נפסיק עד שהמצור הזה יישבר לעד ולאזרחי עזה תהייה גישה לשאר העולם".
קייסיא אמר כי ארגונו ידרוש את החזרת הספינה וכי עו"ד ישראלי ששכר הארגון נמצא איתם בקשר. לדבריו, גם ממשלת יוון התערבה בנושא והיא תדרוש
את החזרת הספינה. "אני לא מבין את ההיגיון של מדינת ישראל", הוסיף. "למה לבזבז את כל הכסף הזה בשביל לחטוף את הנוסעים רק כדי לשחרר אותם מיד אחר כך? לא היו צריכים להביא אותם לארץ מלכתחילה".
ממשרד הביטחון נמסר השבוע כי נבחן אם להעביר את הציוד שהיה על הספינה לעזה דרך מעבר קרקעי. הספינה עצמה עוגנת בנמל אשדוד וגורמים מדיניים אישרו שהתקבלה פנייה רשמית מממשלת יוון להחזירה למדינה וכי כעת הנושא נמצא בטיפול.