שתף קטע נבחר

 

השבוע: ראשי הרשויות פותחים בצעדי מחאה

במרכז השלטון המקומי מוחים על כוונת הממשלה לקצץ את הסכומים שמעוברים לרשויות. בין צעדי המחאה: הפגנות בירושלים ואוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה. יו"ר המרכז לשלטון מקומי: "באין ברירה נמסור את מפתחות הערים לראש הממשלה"

אוהל מחאה, חסימת כבישים והפגנות בירושלים - אלו רק כמה מצעדי המחאה שמתכנן מרכז השלטון המקומי בשבוע הקרוב, במחאה על הקיצוץ המתוכנן בתקציב המדינה.

 

היום (א') מתכוונים ברשויות המקומיות לתלות שלטים על משאיות האשפה. ביום שני יעלו המשאיות ורכבי עירייה נוספים לירושלים - שם תתקיים הפגנה של ראשי הרשויות,

 סמוך לאוהל מחאה שיוקם מול משרד ראש הממשלה. התכנון הוא שבכל הזמן יהיה באוהל המחאה ראש רשות. בנוסף מתכננים במרכז השלטון המקומי הפגנות נוספות בשבועות הקרובים.

 

ביום חמישי הופצו מכתבים בכמה ערים (לקריאת המכתב - הקישו כאן), בהם הסבירו ראשי הרשויות את חומרת הגזירות ואת הסיבה לפעולות המחאה. "המעשה החמור ביותר מתבטא בכוונת הממשלה לקצץ 30% מתקציבי השתתפות המדינה בפעילות הרשויות המקומיות - קיצוץ של 1.5 מיליארד שקלים, המתוסף לכ-7 מיליארד שקלים שקיצצו ממשלות ישראל מתקציבי הרשויות המקומיות במהלך שש השנים האחרונות. התוצאה המעשית של צעדים אלו תהיה פגיעה מהותית בשירותים שאתם, התושבים, מקבלים מהרשות המקומית שלכם. אם יאושר התקציב במתכונתו הנוכחית, תאלצו לקבל פחות חינוך, פחות רווחה, פחות פיתוח סביבתי, פחות תיקוני תקלות וגם שירותי תברואה ברמה נמוכה יותר".


צילום: ישראל מלובני (פאצ'ו)

 

בנוסף הזהירו ראשי הרשויות במכתב מהעלאת מסים: "הקיצוצים יגרמו להטלת מסים חדשים ולהעלאת תעריפי הארנונה. המשמעות - אתם תשלמו את המחיר, כל משפחה, בכל עיר ובכל מועצה. לכך לא נסכים לתת את ידנו".

 

"נחזיר את המפתח לנתניהו"

יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, אמר ל-ynet: "באין ברירה נמסור את מפתחות הערים לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואז נבחן את גבורתו הכלכלית, כשייאלץ לנהל את הרשויות עם התקציב המביש שהוא מקצה עבורן". לדבריו, 89 רשויות נמצאות בגירעון כתוצאה מקיצוץ התקציב שנעשה ב-2004 ואם התקציב יעבור, מספר הרשויות שיקרסו יוכפל.

 

בוחבוט הזהיר כי גם פתיחת שנת הלימודים הקרובה נמצאת בסכנה: "אם הממשלה לא תבין בימים הקרובים את נחישות מאבקנו, לא נפתח את שנת הלימודים הבאה. לקיצוץ התקציב של הרשויות יש מחיר כבד שכולל סגירת מתנ"סים, פגיעה בשירותים, הניתנים לאזרחים ופיטורים כ-6,000 עובדים".

 

בשלטון המקומי מסבירים כי "מאבק הרשויות המקומיות מתרכז בדרישתן להחזיר מיד לקופתן שלושה מיליארדי שקלים, שקיצצה הממשלה. בנוסף דורשים ראשי הרשויות להוסיף קרוב למיליארד שקלים שקוצצו מתקציבי החינוך, וכן לבטל לאלתר את הקנסות שמבקשת הממשלה ורשות המים להטיל על כל אזרחי המדינה בגין צריכת המים הביתית".

 

מנהל מנהל שלטון במשרד הפנים, רני פינצי, אמר ל-ynet: "החלטות הממשלה כללו קיצוץ דרסטי בתקציבים שעוברים לשלטון המקומי. לאחר הקיצוץ הראשון, כ-90 רשויות נכנסו לגרעון וכיום הם נמצאים בתהליך התייעלות כתוצאה מתוכנית הבראה שעברו. אם כתוצאה מהקיצוץ עוד רשויות מקומיות יכנסו לגרעון, למשרד הפנים פשוט אין תקציב לתוכנית ההבראה עבורם".

 

גורמים במשרד האוצר אמרו בתגובה לצעדי המחאה כי "הממשלה החליטה שבמקום אלטרנטיבות ראויות שהצגנו בפניהם, הם מעדיפים קיצוץ רוחבי של 6.5%, שזה קיצוץ מאוד גדול. לא חשבנו שזה נכון, כי זה באופן ישיר פוגע במענקים של השלטון המקומי".

 

בתגובה רישמית נמסר ממשרד האוצר: "אנו מודעים לבעיה ונציגינו משתתפים בצוות שבראשו עומד מנכ"ל משרד הפנים, גבי מימון. חברי הצוות מנסים יחד עם שלטון המקומי לגבש פתרונות לרשויות חלשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
הפגנת עובדי רשויות. ארכיון
צילום: גדי קבלו
בוחבוט. אזהרה מקריסת רשויות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים