קלאסיקה אמריקנית: מקרוני אנד צ'יז משודרג
יעל גרטי מזמינה אתכם להכין גרסה משודרגת של אחת המנות הכי אמריקניות שיש: מקרוני אנד צ'יז. לא בריאותית - אבל טעימה בטירוף
מרגע שנתקלתי במתכון ל"מקרוני אנד צ'יז האולטימטיבי" במגזין אמריקני, ידעתי שנגזר עלינו להפגש. חלפו ארבעה חודשים תמימים עד שמצאתי את עצמי מצטיידת במצרכים הנחוצים להכנתו – וניגשתי למלאכה. המתכון התגלה כקל-הכנה והתוצאה הסופית התגלתה כמושחתת וטעימה בטירוף. אני מזמינה אתכם להכין את המתכון שלהלן, שישמח מבוגרים וילדים כאחד.
מקרוני אנד צ'יז
מתכון מתוך המגזין "Cozy Comfort Food" – עם שינויים קלים שלי
מחירה של גבינת גרוייר אמיתית בארץ הוא שערורייתי, ולכן כל אחד מוזמן להכין את המתכון עם גבינה לפי תקציבו: צ'דר, טל העמק, פקורינו וכיוב'. כדאי להכין את כל המרכיבים מראש (אשלוט קצוץ, עירית קצוצה וכיוב'), כך שיהיו בהישג יד במהלך ההכנה.
המרכיבים (ל-6-7 מנות):
500 גרם פסטה בצורת צינורות (cavatappi או אחרת)
מלח
1-2 כפות שמן זית
60 גרם חמאה
3 בצלצלי שאלוט (או 2 בצלים סגולים קטנים), קלופים וקצוצים דק
4 כפות שטוחות קמח לבן
1 כוס (250 מ"ל) יין לבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם גבינת גרוייר או כל גבינה צהובה לטעמכם, מגוררת
1/3 חב' עירית, שטופה וקצוצה דק
1 כפית חרדל חלק איכותי
פלפל שחור גרוס גס
מעט (כ-1/5 אגוז) אגוז מוסקט מגורר טרי (או מעט מאוד אגוז מוסקט טחון)
5-6 פרוסות (120 גרם) לחם שאור או כל לחם איכותי אחר, ללא הקרום
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
- מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן, אך לא יתר על המידה, כלומר עד לדרגת אל-דנטה. מסננים (לא שוטפים), מחזירים לסיר ומערבבים עם 1-2 כפות שמן זית כדי שהפסטה לא תדבק. מניחים בצד ומערבבים אקראית.
- מחממים 30-40 גרם חמאה במחבת בינונית על אש גבוהה ומטגנים אשלוט עד להזהבה נאה.
- מוסיפים קמח ומערבבים עד להִטמעות הקמח בחמאה.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עד להתפרקות גושי הקמח.
- מנמיכים את האש לאש בינונית, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מוסיפים בהדרגה (חופן בכל הוספה) גבינת גרוייר (או כל גבינה אחרת) מגוררת, ולא מוסיפים לפני שהכמות הקודמת נמסה ברוטב.
- מנמיכים את האש, מוסיפים 10-15 גבעולי עירית קצוצים וחרדל, מערבבים וטועמים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט (מעט מאוד!), מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב (בסיר או בקערה) ויוצקים לתבנית פיירקס (או קרמיקה) מלבנית בגודל 30X 22 ס"מ לערך, בעומק 7-9 ס"מ (אין צורך לשמן את התבנית).
- מניחים במעבד מזון פרוסות לחם ללא קרום עם 10 גבעולי עירית קצוצים דק, 20 גרם חמאה ומעט מלח - ומרסקים עד לקבלת פירורים. מפזרים על גבי תערובת הפסטה שבתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהפסטה מושחמת קלות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.