שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

קלאסיקה אמריקנית: מקרוני אנד צ'יז משודרג

יעל גרטי מזמינה אתכם להכין גרסה משודרגת של אחת המנות הכי אמריקניות שיש: מקרוני אנד צ'יז. לא בריאותית - אבל טעימה בטירוף

מרגע שנתקלתי במתכון ל"מקרוני אנד צ'יז האולטימטיבי" במגזין אמריקני, ידעתי שנגזר עלינו להפגש. חלפו ארבעה חודשים תמימים עד שמצאתי את עצמי מצטיידת במצרכים הנחוצים להכנתו – וניגשתי למלאכה. המתכון התגלה כקל-הכנה והתוצאה הסופית התגלתה כמושחתת וטעימה בטירוף. אני מזמינה אתכם להכין את המתכון שלהלן, שישמח מבוגרים וילדים כאחד.

 

מקרוני אנד צ'יז

מתכון מתוך המגזין "Cozy Comfort Food" – עם שינויים קלים שלי

 

מחירה של גבינת גרוייר אמיתית בארץ הוא שערורייתי, ולכן כל אחד מוזמן להכין את המתכון עם גבינה לפי תקציבו: צ'דר, טל העמק, פקורינו וכיוב'. כדאי להכין את כל המרכיבים מראש (אשלוט קצוץ, עירית קצוצה וכיוב'), כך שיהיו בהישג יד במהלך ההכנה.

 

המרכיבים (ל-6-7 מנות):

500 גרם פסטה בצורת צינורות (cavatappi או אחרת)

מלח

1-2 כפות שמן זית

60 גרם חמאה

3 בצלצלי שאלוט (או 2 בצלים סגולים קטנים), קלופים וקצוצים דק

4 כפות שטוחות קמח לבן

1 כוס (250 מ"ל) יין לבן

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם גבינת גרוייר או כל גבינה צהובה לטעמכם, מגוררת

1/3 חב' עירית, שטופה וקצוצה דק

1 כפית חרדל חלק איכותי

פלפל שחור גרוס גס

מעט (כ-1/5 אגוז) אגוז מוסקט מגורר טרי (או מעט מאוד אגוז מוסקט טחון)

5-6 פרוסות (120 גרם) לחם שאור או כל לחם איכותי אחר, ללא הקרום


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן, אך לא יתר על המידה, כלומר עד לדרגת אל-דנטה. מסננים (לא שוטפים), מחזירים לסיר ומערבבים עם 1-2 כפות שמן זית כדי שהפסטה לא תדבק. מניחים בצד ומערבבים אקראית.
  2. מחממים 30-40 גרם חמאה במחבת בינונית על אש גבוהה ומטגנים אשלוט עד להזהבה נאה.
  3. מוסיפים קמח ומערבבים עד להִטמעות הקמח בחמאה.
  4. מוסיפים יין לבן ומערבבים עד להתפרקות גושי הקמח.
  5. מנמיכים את האש לאש בינונית, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. מוסיפים בהדרגה (חופן בכל הוספה) גבינת גרוייר (או כל גבינה אחרת) מגוררת, ולא מוסיפים לפני שהכמות הקודמת נמסה ברוטב.
  8. מנמיכים את האש, מוסיפים 10-15 גבעולי עירית קצוצים וחרדל, מערבבים וטועמים.
  9. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט (מעט מאוד!), מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  10. מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב (בסיר או בקערה) ויוצקים לתבנית פיירקס (או קרמיקה) מלבנית בגודל 30X 22 ס"מ לערך, בעומק 7-9 ס"מ (אין צורך לשמן את התבנית).
  11. מניחים במעבד מזון פרוסות לחם ללא קרום עם 10 גבעולי עירית קצוצים דק, 20 גרם חמאה ומעט מלח - ומרסקים עד לקבלת פירורים. מפזרים על גבי תערובת הפסטה שבתבנית.
  12. מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהפסטה מושחמת קלות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים