שתף קטע נבחר

מתנחלי מגרון לאדם? "סמל לתבוסתנות המדינה"

רגע לפני הדיון בבג"ץ בעתירת "שלום עכשיו", טוענים בתנועה כי המדינה לא התמודדה עם הבעיה, כשאישרה שכונה חדשה

שבוע לאחר הסערה שחוללה תשובת המדינה לבג"ץ בעניין פינוי מתנחלי מגרון להתנחלות אדם, טוענים בתנועת "שלום עכשיו" כי בהסכמת המדינה לבניית שכונה חדשה בהתנחלות, אין היא מתמודדת עם הבעיה ואינה אוכפת את החוק. מחר (יום ב') יקיימו שופטי בית המשפט העליון, בראשות דורית ביניש, דיון אחרון בעתירה שהוגשה על-ידי התנועה.

 

ב"שלום עכשיו" קוראים לבג"ץ לדחות את ההסכמה שהביע משרד הביטחון להקים 50 מבנים בהתנחלות אדם, אליה יועברו תושבי המאחז הבלתי חוקי מגרון. מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר, אמר: "מגרון הפך לסמל התבוסתנות של המדינה מול הפרת החוק. משרד הביטחון נאלץ לגלגל את תפוח האדמה הלוהט אל שופטי בג"ץ במקום להתמודד עם הבעיה בעצמו".


בנייה חדשה בהתנחלות אדם (צילום: רויטרס)

 

בתשובה שהגישו "שלום עכשיו" לבג"ץ בסוף השבוע, הם קוראים לבית המשפט לדחות את ההסכמה ממספר סיבות: ראשית, משום שמשרד הביטחון מנסה להשיג הסכמה עם מועצת יש"ע, ולטענת התנועה ההסכם הזה כלל לא מייצג את התושבים המתנגדים לו. שנית, משום שאישור ההסכם הוא מתן הכשר להשתלטות על קרקע פלסטינית פרטית.

 

שלישית, טוענים ב"שלום עכשיו"

כי מי שעמד בראש המינהל האזרחי בשנים 2002-2005, תת-אלוף (מיל') אילן פז, הצהיר כי על-פי ניסיונו והיכרותו, משך הזמן שייקח לאיכלוס הבתים בשכונה החדשה עומד על שבע שנים. לטענת "שלום עכשיו", לא ברור מה יקרה בעוד שבע שנים - איזו ממשלה תהיה, מי יהיה שר הביטחון. לטענתם, מדובר בפינוי עתידי ולא בפינוי לאלתר ולכן בג"ץ צריך לעמוד על קיום צווי הפינוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאחז מגרון. יפונה?
צילום: סבסטיאן שיינר
מתנחלים במגרון. רוצים להישאר
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים