שתף קטע נבחר

 

נועם שליט, טרם עדותו באו"ם: יורה לכל הכיוונים

"החלטתי להעיד בפני הוועדה מיוזמתי ואני לא מצפה לתמיכה או להדרכה מהמדינה", אמר ל-ynet אביו של החייל החטוף - אך הודה כי קיבל גיבוי להחלטתו להעיד. עד ישראלי אחר: אציג בפניהם את הסבל של תושבי עוטף עזה

מקבל גיבוי - גם אם שקט. דקות ספורות טרם כניסתו להעיד בוועדת האו"ם החוקרת את הארועים ב"עופרת יצוקה" - אמר נועם שליט ל-ynet כי על אף שהמדינה אינה משתפת פעולה בחקירה - הוא קיבל באופן לא רשמי תמיכה בהחלטתו להעיד בפניה.

 

"אני עומד פה כאדם פרטי, כאבא של גלעד. החלטתי להעיד בפני הוועדה מיוזמתי ואני לא מצפה לתמיכה או להדרכה מהמדינה בעניין זה", אמר. הוא הוסיף כי אינו יודע אם העדות תשפיע ותוסיף לחץ על החמאס לשחרר את גלעד, אך לדבריו הוא "יורה לכל הכיוונים, בתקווה שכל פיסת לחץ תשפיע".

  

יחד עם שליט יעידו היום גם ראש עיריית אשקלון, בני ועקנין, רופאה תושבת העיר שנפגעה קשה מפגיעת גראד, אנשי המרכז המידע משדרות וכן מרצים ממכללת ספיר. לדברי שליט, במקום ישנם גם נציגי ארגון UN watch שפועלים למעקב אחר האובייקטיביות של ועדת האו"ם.

 

גלעד שליט מוחזק מאז שנחטף בבידוד מוחלט. יותר משלוש שנים לאחר החטיפה, לא מאפשר הארגון לנציגי הצלב האדום לבקר אצל החייל החטוף ולבדוק את מצבו. במהלך התקופה קיבלו הוריו שני מכתבים, וקלטת אודיו בקולו.

 

"מחרימים, אבל מישהו צריך לייצג את האנשים"

ישראלי אחר שהוזמן לתת עדות היום הוא ד"ר רוני ברגר, מנהל השירותים הקהילתיים בנט"ל (ארגון נפגעי טראומה על רקע לאומי) ופסיכולוג קליני. "מבחינתי זו שליחות, בשם האנשים שסובלים שמונה שנים יום-יום, ומישהו צריך להראות את הסבל שלהם ולהכיר בו", הוא אמר ל-ynet לקראת העדות בשיחת וידאו מהארץ.

 

ארגונו של ד"ר ברגר ערך מחקר מקיף שמצא שיעורים גבוהים במיוחד של סימפטומים פוסט-טראומטיים בקרב תושבי שדרות - ובמיוחד ילדים. הוא הביע תמיהה על ההחלטה שלא לשתף פעולה עם הוועדה. "יכול להיות שיש שיקולים שהם נשגבים מבינתי, אבל מישהו צריך לייצג את האנשים עצמם".

 

הפסיכולוג רואה גם את הצד השני. "אין ספק שהכוח שמופעל על התושבים הפלסטינים חפי הפשע הוא לא לגיטימי. אם בעקבות זה יבוא גינוי, הדבר יהיה לגיטימי כי הסבל של הילדים הפלסטינים מיותר גם הוא", אמר.

 

ועדת החקירה, שבראשה עומד התובע הבינלאומי היהודי ריצ'רד גולדסטון, אמורה להגיש דו"ח בחודש הבא. חברי הוועדה שהו עד לאחרונה ברצועת עזה וגבו שם עדויות.

בעת ביקורם כינו את המידע שנחשפו אליו "עדויות כואבות", ולדברי גולדסטון "אנו כבני אנוש חייבים לרשום את התרשמותנו העמוקה מן הפרטים, במיוחד מן הסבל העמוק והכאב עליהם שמענו".

 

ישראל הרשמית אינה משתפת פעולה עם הוועדה, בטענה שהיא לוקה בחוסר אובייקטיביות. שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בחודש שעבר למזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, עמו נועד בניו-יורק: " אנחנו רואים בחומרה את ההגדרה של המנדט שקיבלה ועדה זו לעסוק בפשעי מלחמה. הם לא יבדקו את הצד השני, לא יחקרו את סדרת אירועי הטרור לאורך שנים".

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 1,107 ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועם שליט. גיבוי שקט
צילום: גיל יוחנן
גם הפלסטינים סובלים. ד"ר ברגר
צילום: לי-נוף
נפילת גראד (ארכיון)
צילום: אבי רוקח
מומלצים