סקר: 69% מהנשים שוקלות לעבור ניתוח פלסטי
מחקר ישראלי מגלה: מרבית הנשים היו רוצות לעבור ניתוח פלסטי, ורובן היו מעוניינות להגדיל את החזה או להצר את ההיקפים. 30% הנשים נתקפות בחיידק הניתוחים לקראת הקיץ, וכמעט רבע מהנשים חשות אי נוחות עם איבר כלשהו בגופן. אז מה עוצר אותן? 55% מודות - אנחנו מפחדות מהניתוח ומהתוצאות שלו
69% מהנשים שוקלות לעבור ניתוחים פלסטיים מסוגים שונים:
כך לפי סקר שערך המרכז ללימודים אקדמיים בקרב 510 נשים ישראליות - חלקן כבר עבר ניתוחים פלסטיים מסוגים שונים. הסקר נערך במסגרת בית הספר לפסיכולוגיה על ידי מכון "כלים שיווקיים" בהמשך לעבודה שעסקה במיתוס היופי.
מרבית מהנשים שהשיבו כי שקלו לעבור ניתוח פלסטי, ציינו שהן מעוניינות בהגדלת חזה (37%), כמעט 30% חשבו על ניתוח שאיבת שומן, 19.5% מאמינות כי הן זקוקת למתיחת פנים ו-14% - לניתוח אף.
רוצות, אבל מפחדות מהתוצאות
יותר ממחצית הנשים (54.9%) חושבות כי המראה שלהן זקוק לשיפור ונתנו סיבה זו כסיבה העיקרית לניתוח. כמעט רבע מהנשים (24.7%) הודו שיש חלקים בגופן שגורמים להן אי נוחות ו-15% אמרו: "חשוב לי שאנשים יחשבו שאני צעירה ונראית טוב".
לצד הרצון או המחשבה לעבור ניתוח פלסטי,
הסקר גילה גם מוטיב של פחד מהניתוח עצמו: 60% מהנשאלות שלא עברו ניתוח מעולם ציינו כי הן פוחדות מהניתוח ומתוצאותיו, כמעט 19% ציינו שהניתוח יקר מדי עוברן, וכ-20% ענו שהן חוששות מההשפעה של הניתוחים וחומרי השימוש שיש להם השפעות ארוכות טווח על הגוף.
הקיץ הישראלי הארוך נותן את אותותיו גם כאן: כ-30% מהנשים ענו שהמחשבות על ניתוח מתגברות בכל תחילת קיץ, עם הפרסומים הראשונים של בגדי הים החדשים. רבע מהנשים ענו שהיו מעדיפות לעבור את הניתוח בחורף - כהכנה לקיץ. משבר גיל ה-30 הכה בכ-19% מהנשים, שחשבו על ניתוח כשהגיעו אליו. אחת מכל חמש נשים חשבה על ניתוח פלסטי לאחר הלידה.
רוצות, אבל מתביישות שיידעו
באשר לבחירה במקום הניתוח - כמעט מחצית מהמשיבות ציינו כי יבחרו לעבור את הניתוח במרפאה עם אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר, וכ-20% יפנו לרופא שמנתח את כל המפורסמים, כי "מה שטוב בשבילם טוב בשבילי".
נתון מעניין נוסף נוגע למבוכה שעדיין מתלווה לניתוח - 55% מהנשים אמרו שיספרו על הניתוח רק לאנשים הקרובים, ו-10% יסתירו אותו גם מאנשים קרובים. כ-35% בלבד ענו שיספרו על הניתוח באופן חופשי.
ד"ר עמי שקד, סגן דיקן ביה"ס לפסיכולוגיה במרכז ללימודים אקדמיים, הסביר את נתוני הסקר בערכי היופי של העולם המערבי: "החברה סוגדת לצעירים ויפים וקיים לחץ חברתי להידמות להם", מסביר שקד. "נשים הולכות למקום לכאורה הקל ביותר לשיפור המראה – אצל הפלסטיקאים. יש מקרים לא מעטים שגם אחרי הניתוח מפח הנפש מהמראה החיצוני חוזר ועמו חיטוט נפשי נוסף ולא נעים". שקד הוסיף כי "שאיבת שומן פופולרית יחסית בגלל תופעת הרזון שנתפסת כמראה יפה".