ישראל: 40% מהילדים לא אוכלים ארוחת בוקר
סקר של האגודה לבריאות הציבור מגלה: כמעט מחצית מהילדים בכיתה א' לא נוהגים לאכול ארוחת בוקר. הילדים שכן אוכלים פוסחים על ירקות ופירות, ומעדיפים מזונות עתירים בסוכר
40% מילדי ישראל אינם נוהגים לאכול ארוחת בוקר: כך עולה מסקר של האגודה לבריאות הציבור שבחן צריכת ארוחות בוקר וארוחות עשר בקרב תלמידי כיתות א' ברחבי הארץ.
בסקר, אשר הוצג אתמול (ד') בכינוס החברה הישראלית לרפואת ילדים בקהילה, נשאלו הורים לתלמידי כתות א' ברחבי הארץ על הרגלי האכילה של ילדיהם. 40% מהילדים, כאמור, אינם אוכלים ארוחת בוקר כל יום, ומתוכם - 42% אינם נוהגים לאכול כלל ארוחת בוקר. 76% מילדי כתות א' אינם אוכלים כלל ירקות ופירות בארוחת הבוקר ורק כשליש מהילדים אוכלים פרי ו/או ירק כל יום בארוחת עשר. נמצא שהמזונות והמשקאות שהילדים מעדיפים בבוקר עתירים בסוכר כדוגמת עוגות ועוגיות לסוגיהם, משקאות חלב ממותקים ודגני בוקר ממותקים.
לשמור על השגרה - גם בחופש הגדול
לפי דורית וורמן וד"ר פליציה שטרן, שתיהן דיאטניות באגודה לבריאות הציבור, אכילת ארוחת בוקר הוכחה כבר מחקרית כממלאת תפקיד חשוב באורח החיים בריא. "ארוחת בוקר מזינה מפחיתה חסרים תזונתיים, המגבירים סיכון למחלות ולהיעדרות מבית הספר ומסייעת בהתפתחות וגדילה תקינים", הן מסבירות. "ארוחת בוקר מגוונת ומאוזנת משפרת את תפקוד המוח ואת היכולות הקוגנטיביות הקשורות בזיכרון, פתירת בעיות ושיפור הריכוז וכן מעודדת למידה ומסייעת בשיפור ציוני המבחנים." דילוג על ארוחת בוקר, אומרות השתיים, מקושר עם היפראקטיביות, עצבנות ובעיות התנהגות.
וורמן ושטרן ממליצות להורים להקפיד על ארוחת בוקר גם בימי החופש הגדול, שבו באופן טבעי שגרת היום משתנה. לילדים הנמצאים בקייטנה הן ממליצות לאכול משהו קל לפני, כגון: כריך עם גבינה או חביתה וירקות וכוס חלב, או יוגורט עם פירות ולחם עם חומוס או טחינה וירקות, או דגני בוקר לא ממותקים עם חלב.
בילדים שנשארים בבית ניתן להשקיע קצת יותר: "המגוון רחב", הן אומרות. "אפשר להשקיע יותר בהכנת חביתות מגוונות, סלטי ירקות, חביתיות עם גבינה, גבינות מתובלות (פפריקה, שום שמיר), מוזלי (יוגורט עם פירות וגרנולה), סלט טונה, או טוסט".
דורית וורמן היא דיאטנית ארצית האגודה לבריאות הציבור - שירות בריאות התלמיד. ד"ר פליציה שטרן היא דיאטנית מנהלת תחום תזונה נבונה באגודה לבריאות הציבור