תעלומת עשרות המיליונים של בוחניק מקונגו
שתי תלונות נגד עמוס בוחניק הוגשו לרשות לאיסור הלבנת הון. על פי התלונות, הבעלים של חברת סייף-סקיי נכנס בשבוע שעבר לשני בנקים וביקש להפקיד סכומי עתק שמקורם באפריקה. השאלה הגדולה: האם "עסקת המדבקה" נועדה לטשטש כסף שמקורו מפוקפק? בוחניק: "מדובר בטענות מוזרות והזויות"
לידי הרשות לאיסור הלבנת הון במשרד המשפטים הוגשו שתי תלונות נגד עמוס בוחניק, הבעלים של חברת סייף-סקיי, שנמצאת במרכזה של "פרשת המדבקה".
- ד"ר גבי פיקר: "אני מרגיש שהונו אותי"
- ממציא הפטנט המציא את החברה שרכשה אותו?
- תהיות סביב עסקת מיליונים של חברה ישראלית
על פי התלונות שהוגשו לרשות הגיע בוחניק במהלך השבועות האחרונים לשני סניפים של בנקים שונים, ובדק את האפשרות להפקיד בהם סכומי כסף גדולים בסך של עשרות מיליוני דולרים. באחד המקרים, כך על פי התלונה, טען בוחניק שמקורו של סכום הכסף הגדול הוא באחת ממדינות אפריקה, ובמקרה אחר ציין שמקורו של הכסף בקונגו. הבנקים סירבו לאשר לבוחניק את הפקדת הכספים, ובשל החשש שהתעורר אצלם מיהרו להתלונן ברשות.
חברת סייף-סקיי שבבעלותו של בוחניק הודיעה לפני כמה ימים שחתמה על עסקת ענק למכירת פטנט חדשני לניטור תפקודי גוף השונים באמצעות מדבקה המודבקת על העור, שיכולה, לטענת החברה, להתריע מראש על התקפי לב. על פי ההודעה שפירסמה החברה, אמורה העסקה להכניס לקופתה 370 מיליון דולר. מאז פרסום ההודעה התעוררו תמיהות בנוגע לעצם קיומה של העסקה ובנוגע לטיב המדבקה.
אם תחליט הרשות לאיסור הלבנת הון להעביר את התלונה לטיפול המשטרה, תצטרך זו לחקור אם ההודעה על העסקה נועדה לשמש מסווה לרצון להלבין הון ממקורות אחרים. הלבנת הון - כך קובע החוק - היא ביצוע פעולה בכספים או ברכוש שמקורם בפשע כדי להסוות או להסתיר את מקורם, את זהות בעליהם ואת מיקומם, להטמיעם בין כספים שמקורם לגיטימי ולהכינם לשימוש חוזר.
הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, שבראשה עומד עורך דין יהודה שפר, היא רשות מודיעינית שהוקמה כדי לסייע במניעה של עבירות הלבנת הון ושל מימון פעילות טרור ובחקירתן במסגרת הסיוע של מדינת ישראל למאבק הבינלאומי בתופעות האלה. הרשות אינה חוקרת את התלונות שמגיעות אליה, אלא מעבירה אותן לאחר בדיקה ראשונית לגורמי חקירה כמו השב"כ או היחידות של משטרת ישראל שחוקרות פשיעה כלכלית.
ד"ר עמוס בוחניק ,(52) רופא שיניים מבני ברק, הוא הבעלים הרשום היחיד של חברת סייף-סקיי ברשם החברות, אך לטענתו גם אריק קליין - האיש שהמציא לכאורה את מדבקת הפלא - שותף בחברה. בוחניק הוא גם הבעלים של רשת מרפאות השניים IRM המונה 14 מרפאות, וכן של מפעל הטליתות "משכן התכלת" בבאר-שבע.
בוחניק מסר אמש (ד') בתגובה: "העובדות שאתם מתארים בשאלותיכם לא מוכרות לי. הן נשמעות מוזרות, כמעט הזויות. אין לי מושג על מה אתם מדברים, באמת. יש לי חשבון בבנק פאג"י (בנק פועלי אגודת ישראל, השייך כיום לקבוצת הבינלאומי - צ"ש), ויש שם בנקאים שאני עובד איתם המון שנים. אז בסך הכל הודעתי להם על העסקה של המדבקות, ושבקרוב ייכנס לחשבון סכום של 370 מיליון דולר. רציתי לפתוח חשבון לטובת סייף-סקיי בשביל העסקה".
הכתבה המלאה מתפרסמת היום ב"ידיעות אחרונות"