ועדת השרים אמרה לא לסינון האינטרנט
בדיון שהתקיים הערב (א') בוועדת השרים לחקיקה, הוחלט, ברוב של שישה שרים, שלא להחיל דין רציפות על הצעת חוק סינון האתרים (892). משמעות ההחלטה היא שהחוק לא יאושר בקדנציה הנוכחית
ועדת השרים לחקיקה החליטה הערב (א') לא להחיל דין רציפות על חוק סינון אתרים (892), הקובע כי ספקיות אינטרנט יבצעו חסימה של אתרים בלתי הולמים עבור הלקוחות שלהם. החוק עבר בקריאה ראשונה בחודש פברואר בשנה שבעברה. משמעות ההחלטה היא שהחוק לא יאושר בקדנציה הנוכחית.
מדובר בהצעת חוק של חבר הכנסת אמנון כהן מש"ס בכנסת הקודמת, שקודמה על ידי שר התקשורת דאז, אריאל אטיאס.
ההצעה, שהינה גלגול של הצעה קודמת, קודמה על ידי השניים בקבות מחקר שהצביע על חשיפה של בני נוער לאלימות ופורנוגפריה ברשת. על פי ההצעה, ספקיות האינטרנט יחוייבו לספק שירות סינון אתרים עבור המנויים שלהן באמצעות תוכנה שתותקן במחשבי המינויים או באמצעות סינון מרכזי אצל ספקית האינטרנט.
לפני כשנה, החוק נידון שוב בוועדת הכלכלה של הכנסת. אז הוחלט כי תוקם מועצה ציבורית אשר תקבע מה הם תכנים בלתי הולמים ופגעניים ברשת על מנת להורות לספקיות מה לסנן.
הצעת החוק קבעה כי מנוי אינטרנט חדש, או מי שמחדש את המנוי, יצטרך להגיד לספקית האינטרנט אם לתת לו את שירות הסינון. אם לא יבחר באחרת האפשרויות, לא יקבל שירות גלישה. החוק נידון מאז גם בוועדה לזכויות הילד לקראת ההצבעה בממשלה.
שר התקשורת, משה כחלון שהיה יוושב ראש ועדת הכלכלה, הביע התנגדות לחוק עם הגשתו כשהנוסח שלו היה מחמיר יותר. גם בנוסחו הנוכחי, הביע השר את התנגדותו.
במכתב שהעביר לממשלה לקראת הדיון היום, כתב השר כחלון כי ההצעה מעוררת מספר קשיים, בהם היעדר פתרון טכנולוגי לסינון בתשתית הספקיות, פגיעה בפרטיות - שכו נוצרת רשימה של גולשים המבקשים גישה לאתרי מבוגרים. כחלון מציין כי הוא בעד מתן תוכנות סינון בחינם על ידי הספקיות ומבקש לבחון דרכים לעשות זה ללא תיקון החקיקה.
השר מיכאל איתן, שהצביע נגד החוק בקריאתו הראשונה, הביע אף הוא התנגדות וקרא לממשלה שלא לתמוך בו. "אנו חייבים להתייצב בשורה אחת עם מדינות המערב המטפלות בסכנות הנשקפות מהרשת בדרך של חינוך והעצמה ולא בדרך דורסנית של צנזורה, הנהוגה במדינות כגון איראן, צפון קוריאה וסין", אמר איתן בהודעה.