שתף קטע נבחר

מי אמר שעגבניה חייבת לבוא מהסוּפּר?

את המלפפונים והעגבניות אפשר לקנות בסופר או אצל הירקן, אבל מי שבאמת מחובר לאדמה יכול לגדל אותם לבדו גם אם אין לו חצר. יוזמות לגינון עצמי צצות ופורחות בארץ בהצלחה: שוכרים ערוגה, שותלים, משקים, מטפחים - והולכים עם היבול הביתה להכין סלט

פעם, לא לפני הרבה שנים, אנשים גידלו לבדם את מזונם. כשרצו סלט יצאו לחצר, אספו עגבניה ומלפפון, פלפל וקצת תבלינים - ממש קלי קלות. מי שגר בכפר יכול לשמור על המסורת, אבל בדירת 3 חדרים, בין רחוב סואן לאוטובוס דוהר, צריך להסתפק בנענע באדנית; מקסימום שיח פלפלים חריפים בעציץ.

 

מי שמתעקש לטפח ערוגת צמחי תבלין, לגדל מלון או קישואים, לא צריך להתאפק. הוא יכול לעשות זאת בעזרת יוזמות שונות לגינון אישי שצצו בארץ לאחרונה כמו... פטריות אחרי הגשם (נו טוב, כאילו שאפשר היה להימנע מהמטאפורה הזו כאן...).

 

במושבים וביישובים חקלאיים, וגם בשטחים פתוחים בפאתי הערים, אפשר לשכור ערוגה אישית מגודרת, לגדל בה ירקות, תבלינים ולעיתים גם פירות, לקבל כלים, סיוע ועצות טובות. היתרון - פתאום מגלים שמלפפון יוצא מתוך פרח ולא מהארגז בסופר, וגם אומרים שזה טעים יותר כשמגדלים לבד. החיסרון - צריך קצת להזיע, לעדור, לנכש, להשקות וללכלך את הידיים בשביל הסלט. משתלם? שפטו בעצמכם:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

  • גינת "אוריגני" המוצגת בכתבה נמצאת במושב גני עם שבשרון. עלות חודשית לחלקת אדמה של 25 מ"ר - 200 ש"ח.

פורסם לראשונה 14/07/2009 16:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גידלתי לבד
צילום: יפה רזיאל
מומלצים