שתף קטע נבחר
 

מכירת ג'אמפ מתעכבת: הבנקים החזירו צ'קים

ג'אמפ בתגובה: "החברה נמצאת במו"מ עם המערכת הבנקאית ועם חברת ml על מנת להבטיח את המשך הפעלתה והמשך העסקת כל עובדיה"

ג'אמפ עדיין לא הגיעה להסדר עם הבנקים, המכירה לאבי מלכה לא הושלמה, והצרות ממשיכות. "לכלכליסט" נודע, כי צ'קים שנתנה החברה לספקים לא כובדו על ידי הבנקים וחזרו. מדובר בין השאר בצ'קים שנתנה החברה עבור דמי שכירות לקניונים, לספקים של בדים ולמתפרות.

 

 

עוד נודע, כי היום (א') התארגנו ספקים, בעיקר ספקי בדים של ג'אמפ, ובאו להביע מחאתם במשרדי החברה בראשון לציון, אליהם הצטרפו גם עובדי החברה החוששים להמשך העסקתם ברשת. גורמים בענף טוענים כי במצב הנוכחי נראה כי הליך של הקפאת הליכים או כינוס נכסים נראים כאפשרות בלתי נמנעת, העשויה להפעיל לחץ על הבנקים להגיע להסדר תשלומים.  

 

החובות של רשת ג'אמפ מסתכמים בכ-45 מיליון שקל, מתוכם 30 מיליון שקל לבנקים. בחודשים האחרונים מנהלת הרשת מו"מ עם הבנקים לאומי ודיסקונט בניסיון להגיע עימם להסדר על פריסת החוב ומסגרות האשראי.

 

חברת האופנה ג'אמפ מונה 56 סניפים ונמצאת בבעלות של רמי שביט בעלים של המשביר לצרכן (50%) ושל מנחם קופיץ המייסד (50%). שביט רכש לפני שנתיים 50% ממניות החברה תמורת 22 מיליון שקל. אלא שדי מהר עלו היחסים על שרטון. השניים הגיעו לבוררות, בסופה הסכים שביט לרכוש את חלקו של קופיץ תמורת 7.5 מיליון שקל, אלא שאז נכנסו הבנקים לתמונה.

 

הדרישה של הבנקים משביט הייתה שייקח על עצמו את מלוא הערבויות של קופיץ והוא סירב. ככל שנקפו הימים מצבה של הרשת הדרדר, הסחורה לא הגיעה לחנויות וכעת גם הצ'קים חוזרים. 

 

לפני כחודש הודיע שביט כי ימכור את חלקו בחברה לאבי מלכה, הבעלים של רשת ml תמורת 18 שקלים בלבד והלוואת בעלים של 10 מיליון שקל. בנוסף, התחייב מלכה לרכוש גם את חלקו של קופיץ בחברה. נוסף על כך, הודיעו הצדדים, כי מלכה יעמיד לג'אמפ סחורה בשווי 5 מיליון שקל. כדי שהעסקה תושלם צריכה החברה להגיע להסכמה עם הבנקים, אשר דורשים כי שביט יישאר ערב לחברה.

 

מג'אמפ נמסר בתגובה: "החברה נמצאת במו"מ עם המערכת הבנקאית ועם חברת ml על מנת להבטיח את המשך הפעלתה של רשת ג'אמפ והמשך העסקת כל עובדיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים