גלנט הודיע לרמטכ"ל: נשאר בפיקוד הדרום
בתום סוף שבוע רווי סערות ויצרים - האלוף יואב גלנט הודיע לרב אלוף גבי אשכנזי על רצונו להישאר בפיקוד הדרום. בכך מותיר לעצמו גלנט, שלא נבחר לסגן הרמטכ"ל הבא, את האפשרות להתמודד על תפקיד הרמטכ"ל ב-2011. אשכנזי בירך
איים לפרוש - אך נשאר בצבא. האלוף יואב גלנט הודיע אחר הצהריים (יום א') לרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, כי בכוונתו להישאר בצה"ל כאלוף פיקוד הדרום. הרמטכ"ל נעתר לבקשה, ובירך על החלטתו של גלנט. בכך מותיר לעצמו גלנט, שלא נבחר לסגן הרמטכ"ל הנוכחי, את האפשרות להתמודד על תפקיד הרמטכ"ל בשנת 2011.
גלנט הודיע לאשכנזי על החלטתו בתום פגישתו עם שר הביטחון, אהוד ברק.
השיחה ביניהם הוגדרה "חיובית וטובה". גלנט, ששמע מברק דברי שבח על פועלו, החליט כי על אף מינוי האלוף בני גנץ לתפקיד סגן הרמטכ"ל, טובים סיכויו לקבל את תפקיד הרמטכ"ל, כשמולו יתמודדו על התפקיד גנץ והאלוף גדי אייזנקוט.
עצם העובדה שגלנט החליט להישאר בפיקוד הדרום מעידה על כך שהוא אינו סבור כי עליו לבצע תפקיד נוסף במטה הכללי כדי להתמנות לרמטכ"ל. "הוא מכיר היטב את הגזרה וצבר הישגים - ולכן אין סיבה שבזמן שנותר יעזוב לתפקיד אחר", אמר קצין המשרת תחת פיקודו.
הסערה סביב שאלת המשך שירותו של האלוף בצה"ל החלה בסוף השבוע, אז התקבלה ההחלטה למנות את האלוף בני גנץ לתפקיד סגן הרמטכ"ל. גלנט, שהיה אחד המועמדים לתפקיד, נפגע מההחלטה ושקל את המשך דרכו. קצינים הפצירו באלוף פיקוד הדרום שלא לפשוט את המדים.
מסע לחצים וניסיונות לפייס
קצינים ששוחחו עם גלנט ציינו כי הוא פגוע וחש שהליך הבחירה נעשה באופן לא תקין, כשמניעים אישיים ולא ענייניים, הוכנסו למסכת השיקולים. חלק מהגורמים ששמעו את גלנט ציינו כי הוא חש שהעניין נוהל כמו "עסק פוליטי ופרטי, תוך הפגנת חוסר אחריות כלפי הציבור".
כמה בכירים בצה"ל הביעו אי-נוחות כששמעו על מינוי גנץ. "ההחלטה פירושה שאין תהליך בריא להכין יורש לרמטכ"ל אשכנזי", אמר ל-ynet קצין בכיר. "הדרך שבה נעשה המינוי צורמת מאוד ולא מאפיינת דיון מעמיק ויסודי בשאלה כה חשובה".
ברק עצמו הדף את הביקורת, ואמר לפני ישיבת הממשלה:
"זו היתה החלטה שהתקבלה בניקיון דעת ובשיקול דעת, כך שבעתיד יעמדו לרשותנו כמה מועמדים לתפקיד הרמטכ"ל". שר הביטחון נשאל אם יש משהו שירצה לומר לאלוף גלנט והשיב: "אני לא חושב שאני צריך לעסוק במה שיעשה יואב גלנט - הוא ייפגש עם הרמטכ"ל ושם יסוכמו הדברים".
העובדה כי גלנט נשאר בפיקוד הדרום, תביא לכך שסבב המינויים במטה הכללי יהיה מצומצם, משום שגם האלופים אייזנקוט (פיקוד צפון) ועמוס ידלין (ראש אגף המודיעין), ממשיכים בתפקידם. הקצינים בדרגת תת-אלוף שהמתינו עד כה להיכנס למטכ"ל יצטרכו להסתפק במספר תפקידים קטן: מתאם פעולות השטחים בממשלה, ראש אגף המבצעים, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה ונספח צה"ל בוושינגטון.