מקורבי השופט דרורי: היו בידיו רק חלק מהראיות
השופט שספג ביקורת מביהמ"ש העליון לאחר שלא הרשיע אברך שדרס קופאית - משנה עמדה. מקורביו אמרו ל-ynet כי "אם היו מונחות בפניו הראיות החדשות - הוא היה מורשע". השר ישי והרב עמאר פנו בעבר לשופט וביקשו לא להרשיע: "זה נזק לרבים"
בדיון סוער בבית המשפט העליון, הטיח השופט אדמונד לוי ביקורת קשה בשופט בית משפט המחוזי בירושלים, משה דרורי, שזיכה אברך שדרס עולה מאתיופיה. אך מקורביו של השופט דרורי טוענים כי לוּ היו בידיהם כל הראיות שהוצגו אתמול (ב') בבית משפט העליון - הוא היה מרשיע את הנאשם. במקביל, הגיעו לידי ynet מכתבים ששלחו השר אלי ישי והרב הראשי שלמה עמאר בהם המליצו לו שלא להרשיעו.
השר ישי והרב עמאר ממליצים לא להרשיע:
מקורבים לשופט דרורי אמרו ל-ynet כי "אם היו מונחות בפניו הראיות החדשות, כגון כתב האישום שהוגש נגד האברך בעוון גניבה,
הקלטת המתארת את הדריסה וכן העובדה שבמהלך עונש שלילת הרישיון שדרורי הטיל עליו - הוא נהג ברכב, יכול להיות שהתוצאה של המשפט היתה שונה והאברך היה מורשע".
השופט דרורי אמר למקורביו כי כל הראיות האלו לא היו מונחות לפניו וכי השופט לוי יכול לחשוב אחרת ממנו, כפי שהוא חושב לפעמים אחרת משופטים בבית משפט השלום - במקרים בהם הוא דן בערעורים. בנוסף אמרו המקורבים כי הקופאית שנדרסה, נוגה זוראיש, מדברת עכשיו בצורה שונה לגמרי ואם השופט לא היה יודע שהיא סולחת לאברך - אז יכול להיות שגם דבר זה היה משפיע עליו בעניין ההרשעה.
המקורבים גם אמרו כי גם שירות המבחן המליץ שלא להרשיע את האברך. "שירות המבחן המליץ לשופט דרורי שלא להרשיע את האברך ואילו בדיון שינה שירות המבחן את דעתו ואמר לבית המשפט העליון כי הוא סבור שיש להרשיע אותו. אין ספק שעובדה זו משנה גם היא את התמונה".
נוגה זוראיש בבית המשפט. לא סולחת (צילום: גיל יוחנן)
אתמול הוצג בפני בית משפט העליון כתב אישום נגד האברך החרדי שהוגש לפני שלוש וחצי שנים על כך שבאוגוסט 2005 גנב מוצרים מסופר "שפע שוק" ברחוב שמגר בירושלים. על-פי כתב האישום יצא האברך, ששמו נאסר לפרסום, מהסופר עם עגלה עמוסה במצרכים, בשווי 612 שקלים, מבלי לשלם עליהם. במהלך דיון שנערך בינואר 2009 הודיעה הפרקליטות לבית המשפט כי הגיעה להסדר טיעון עם האברך, לפיו יודה בעובדות כתב האישום ובשלב זה לא יורשע אלא יבצע שעות לתועלת הציבור בהיקף של 100 שעות.
"הרשעת האברך תפגע בעתידו"
במקביל, הגיעו לידי ynet מכתבים ששלחו לשופט הרב הראשי שלמה עמאר והשר אלי ישי, בהם המליצו לו שלא להרשיעו. המכתבים נשלחו לפני כשנתיים, בעת שהתנהל המשפט. השר ישי כתב לשופט: "נודע לי כי עניינו של האברך העומד בפני כבודו מצוי בו יש משקל להמלצות בדבר אי הרשעתו, והריני נעתר מלכתחילה לצרף גם את דעתי הגרורה הגורסת שאם יש מקום להליך כזה, אזי זהו האיש וזהו המקום.
"מכיר אני משכבר הימים את אבי המשפחה המרוממת. כולנו תפילה שיזכה לבריאות איתנה, שכל חייו קודש למען הזולת, להציל יקר מזולל, לקרב אחינו בני ישראל ולהשפיע עליהם בכל נפשו ומאודו ברוחניות ובגשמיות". בהמשך המכתב הסביר השר ישי, מדוע אין להרשיע את האברך: "כך חינך את כל צאציו, שכולם רתומים לעשייה ציבורית בתחום הרבני ובתחום החברתי, ובכללם בנו, שרבים מעריכים שעדיו לגדולות, וכבר עתה הוא משמש כמנהיג רוחני וכתובת לכל נזקק.
"הרשעה עלולה לקטוע את עתידו הרבני והציבורי ודומני שזהו עונש שראוי למנוע ממנו, מה גם שמדובר בנזק לרבים, כי 'רבים צריכים לו'. אני ממליץ איפוא לאמץ כוונה זו שההליך המשפטי יסתיים בלא הרשעה, ובטחוני כי ניחם על מעשיו באופן שאין למעלה ממנו". יועץ התקשורת של ישי, רועי לחמנוביץ, אמר כי "מדובר במכתב המלצה השקול לעדות כללית על אודות אופיו ומצבו של האברך".
במכתב שכתב הרב עמאר לשופט דרורי נכתב כי אביו של האברך הדורס הוא רב עיר, ידוע ומפורסם בפעילותו הרבה והעניפה, ואשר זכה להקים עולה של תורה באותה עיר, והקים ישיבה וכולל אברכים. "הוא אהוב על תושבי המקום וב"ה כל בניו וחתניו יראי ה' תלמידי חכמים ועוסקים בצורכי ציבור באמונה, אהובים על הציבור הרחב ובורא עולם ישלח רפואה שלמה לכבוד הרב שיזכה להמשיך במפעלו, להגדיל תורה ולהאדירה".
שמו של השופט דרורי עלה לכותרת בסוף החודש שעבר, כאשר ארבעה חברי הוועדה למינוי שופטים המליצו עליו לכהונה לבית המשפט העליון. כמה שעות לאחר מכן פורסם פסק הדין בעניין האברך והקופאית, בו כתב קבע שהמקרה "היטיב עם הנפגעת". בעקבות כך משך השר גלעד ארדן את שמו מהבקשה למנות את דרורי לעליון.