שתף קטע נבחר

מדריך: כך נמגן את הילדים מסכנות בבית

דלת שנטרקת על האצבעות, חלון נגיש מדי לטיפוס ושברי זכוכית - אילו מוצרים מגנים על הילדים מפניהם וכמה הם עולים. ואת מי תובעים במקרה של פציעה בקייטנה או בבריכה?

החופש התחיל, וחלק מהילדים מוצאים עצמם לבד בבית במשך שעות ארוכות. על פי החוק, אגב, אסור להשאיר ילד עד גיל 6 לבד בבית, וארגון "בטרם" לבטיחות ילדים ממליץ לא להשאיר ילד לבד עד גיל 9.

 

כדי למנוע תאונות, נפילות ופציעות, כדאי מאוד לארגן את הבית לקראת החופשה, גם אם הדבר דורש השקעה כספית. אז אילו סכנות נפוצות אורבות לילדים בבית, ואיך אפשר להימנע מהן?

 

גישה לחפצים מסוכנים

מוצרים וחומרים מסוכנים, כמו תרופות, חומרי ניקוי, חומרי הדברה, מכשירים חדים, גפרורים וגם מסמכים ומכתבים פרטיים כדאי לאחסן במקום שאינו בהישג ידם של הילדים, או לחלופין לנעול את הארון והמגירה.

 

מה עושים: בשוק קיימים מנעולים רבים לארונות ותופסנים למגירות. בין המוצרים החדשים אפשר למצוא מנעול מג-לוק של דרים-בייבי המתאים גם למגירות וגם לארונות, ושרק ההורים יכולים לפתוח.

 

מחיר: כ-100 שקל לערכה של 4 מנעולי מג-לוק, ברשת מוצצים ובחנויות פרטיות למוצרי תינוקות. מנעול ארונות זול ופשוט יותר אפשר למצוא בסופר-פארם תחת המותג לייף. המחיר: 19 שקל. מנעולים רב תכליתיים ניתן למצוא גם ברשת טויס אר אס ב-38-15 שקל.

 

טריקת דלת על האצבעות

עם או בלי מבוגר בבית - כמעט כל ילד עובר את החוויה הכואבת של טריקת דלת על האצבעות הרכות. חברות רבות שוקדות על מציאת פתרון לבעיה זו. רב בריח, למשל, עומדת לצאת בחודש הבא עם דלת חדשה, הכוללת פטנט נגד טריקות תחת המותג "אנטי סלאם". לדלת נוסף רכיב שגורם לה להיעצר במרחק 3-2 ס"מ מהמשקוף.

 

מה עושים: ישנם שלושה סוגים של מוצרים למטרה זו: סטופרים המונעים סגירה מוחלטת של הדלת, אביזרים המאיטים את סגירת הדלת, ואביזרים למניעת צביטת אצבעות בצירי הדלת. לדוגמה: "אצבעוני" של חברת דלתות שהרבני בכפר-סבא, מכשיר בצורת אקורדיון החוצץ במרווחי הדלת, או פטנט ישראלי חדש בשם טריק, שנכנס זה עתה לחנויות ומונע את טריקת הדלת.

 

מחיר: 170 שקל לאצבעוני, 40 שקל לטריק. ברשת טויס אר אס אפשר למצוא מעצור ספוג לדלת ב-25 שקל.

 

טיפוס על חלונות

זהו החשש הגדול ביותר של ההורים, ולא משנה באיזה גובה מדובר. ילדים מטפסים, משתוללים, מנסים להציץ דרך החלונות - ועלולים, חלילה, ליפול.

 

מה עושים: רוכשים ומתקינים מוצרים להגבלת פתיחת החלונות, הרשתות או הסורגים. חלק מהמוצרים ניתנים להתקנה עצמית, חלקם בעזרה מקצועית. ארגון בטרם אסף רשימה ארוכה של מוצרים למטרה זו על יתרונותיהם וחסרונם, שאותה ניתן למצוא באתר הארגון.

 

מחיר: החל ב-45 שקל למוצר המגביל את פתיחת החלון, דרך סורגים להרכבה עצמית (300-100 שקל למ"ר) ועד סורגים להרכבה מקצועית (כ-500- שקל למ"ר).

 

פציעה מזכוכיות שבורות 

הילד משחק בכדור בתוך הבית והחלון נשבר? נתקל בדלת זכוכית תוך כדי משחק? זה יכול להסתיים בחתכים ואפילו באשפוזים.

 

מה עושים: בשוק קיימים ציפויי מגן לזכוכית, המונעים פיזור השברים בעת התנגשות בזכוכית או התנפצות ממכה. את הציפוי מתקינים על השמשות הקיימות, והוא אינו פוגע במראה או בנוף המשתקף. ציפוי כזה ניתן להשיג בין השאר בחברת אל סורג במושב אמונים, יחד עם התקנה.

 

מחיר: ציפוי לחלונות בגודל כולל של 10 מ"ר - כ-1,500 שקל כולל התקנה.

 

גישה לאתרי פורנו 

יותר ויותר מקרים של פגיעות מיניות מתגלים, ובקיץ מספרם עלול לעלות. חוקרי נוער טוענים כי הסיבה העיקרית להתגברות התופעה היא חשיפה בלתי-מבוקרת לתכנים מזיקים מצד אחד, והיכולת להעביר מידע אישי לזרים מצד שני.

 

מה עושים: מתקינים בתוך דקות וחינם תוכנת חסימה של אתרי פורנוגרפיה (Anti Porn). ויש גם תוכנת סינון מיוחדת, כמו PARalert, שמסננת מסרים חשודים ומונעת כניסה או שליחה של מלים כמו "אני גר ב"... "רוצה לפגוש אותי ב"... וכן מלים כמו סמים, לעשן, להתפשט וכיוצא באלו.

 

מחיר: כ-20 שקל לחודש.

 

נפילה לבריכה

בעלי בריכה פרטית מכירים את הסיוט הזה. הם בתוך הבית, אבל הילדים (או חבריהם) יצאו להם ללא התרעה לאזור הבריכה, ואף קפצו למים.

 

מה עושים: בחנות I FEEL במתחם דיזיין סנטר בבני-ברק מציעים מערכת חדשנית וייחודית של גלאי בריכה, המאפשרת לקבל מידע מיידי על כל נפילת גוף זר לבריכה. מערכת I FEEL כוללת שני חיישנים - האחד חיישן נפח חיצוני ומעין סונאר פנימי, המוודא שינוי נפח בתוך המים. כאשר שני החיישנים פועלים יחד, האזעקה מופעלת.

 

מחיר: 2,700 שקל.

 

רוצים עוד? רעיונות, המלצות ובדיקת מוצרי בטיחות נוספים אפשר למצוא באתר של בטרם, וכן באתרי הקניות בטיחותי ושמרטף.

 

כל התלמידים מבוטחים בחופש 

מי אחראי במקרה של פגיעה בקייטנה, בבריכה או בבית, ומי יפצה במקרה של תאונה? בדקנו את הפרטים הקטנים בעזרת עו"ד ענת קאופמן, שותפה במשרד לוי-קאופמן, המתמחה בתביעות נזיקין.

 

תאונות אישיות: כל התלמידים מגיל 5 ועד 18 מבוטחים בביטוח תאונות אישיות. הביטוח תקף 24 שעות ביממה ומכסה את כל תאונות הילדים, כולל בחופשות, כמו נפילות ושברים. הפוליסה כוללת כיסוי בעבור נכות בסכום מקסימלי של כ-380 אלף שקל. ילד שנפצע בבית של חבר, למשל, יכול לתבוע גם את ביטוח צד ג' בדירה, אבל יהיה עליו להוכיח רשלנות מצד בעלי הבית.

 

בים ובבריכה: על סכנות של טביעה, החלקה, מתקני מים וכן הלאה אחראית העירייה שבשטחה נמצא החוף. בבריכות האחריות היא על הבעלים או המפעילים.

 

בקייטנות: פציעה בטיול, נפילה מסוס, החלקה מאומגה, פגיעה מקיר טיפוס או "סתם" מכת שמש - אלה התאונות שעלולות להתרחש בקייטנות. במקרה כזה, מארגני הקייטנות הם האחראים לשלום הילדים. במקרים של פעילות מועדת לתאונות, שיקלו רכישת ביטוח תאונות אישיות פרטי.

 

ברכיבה על אופניים: כאשר רוכב אופניים נפגע בתאונת דרכים, ביטוח החובה אחראי לפיצוי. כאשר הוא נפגע ממפגע בטיחות כמו מכשול בכביש, ניתן לתבוע את הרשות המקומית או את האחראי על המכשול. אם רוכב אופניים פוגע בהולך רגל - הוא או הוריו נחשפים לתביעה אישית. במקרה כזה, במסגרת ביטוח הדירה כדאי להוסיף כיסוי לתאונת אופניים.

 

הכתבה מתפרסמת במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מנעול ארונות, 19 שקל
גלאי לבריכה, 2,700 שקל
צילום: רועי בהרל
מומלצים