שתף קטע נבחר
 

בדרך: הלנת שכר תחשב לעבירה פלילית

יו"ר ההסתדרות הגיע הלילה לסיכום עם משרד רה"מ, התמ"ת, המשפטים וש"ס בנוגע לאחרון מתיקוני החקיקה שסוכמו בעסקת החבילה, לפיו הלנת שכר תהיה עבירה פלילית. הסיכום יובא לאישור בוועדת העבודה לקראת קריאה שנייה ושלישית

יו"ר ההסתדרות,עופר עיני, סיכם הלילה עם נציגי משרד ראש הממשלה, התמ"ת, המשפטים וש"ס על התיקון לחוק הגנת השכר שקובע כי מעסיק שהלין שכרו של עובד עבר עבירה פלילית. התיקון לחוק, האחרון מבין 12 תיקונים, הוסכם בעסקת החבילה בין האוצר, המעסיקים וההסתדרות - אך היו חילוקי דעות בנוגע להיקף ואופן החלתו. 

  

בש"ס התנגדו להחלת החוק על המועצות המקומיות והרשויות הדתיות - בנימוק שאלו גופים שאינם מייצרים הכנסה ותקציבם תלוי בכספים שהם מקבלים בגורמים שונים, חלקם ממשלתיים. לפיכך, לטענתם, עלול היה להיגרם עוול עקב לראשי הרשויות, עקב אילוצי הלנת שכר שאינם תלויים בהם.

 

יצוין כי לפני 3 שנים פתחה ההסתדרות בשתי שביתות כלליות בגין הלנת שכר ברשויות המקומיות והמועצות הדתיות ודרשה סנקציה אפקטיבית כנגד המעסיקים שהלינו שכר אולם דבר זה לא הושג.

 

עפ"י הסיכום שהושג אתמול יהיה רשאי שר התמ"ת, פואד בן אליעזר, לתת הרתעה למעסיק ואף להטיל קנס של עד 35 אלף שקלים נגד מעסיק שילין שכר. השר יכול להגדיל את הקנס על כל יום נוסף שבו נמשכת ההלנה ובמקרה של הלנה חוזרת אף עשוי הקנס להכפיל את עצמו. השר אף מוסמך להגיש כתב אישום פלילי כנגד מעסיק אם הלנת השכר נמשכה 90 יום ומעלה. במקרה כזה יוכל ביה"ד לפסוק חצי שנת מאסר למעסיק.

 

ניתן לפנות לביה"ד לעבודה

במקרה שמעסיק יצליח להוכיח כי הלנת השכר נגרמה שלא בשליטתו יוכל שר התמ"ת לפתור אותו מהחובה הפלילית; בכך נראה שנפתרה בעיית ראשי המועצות המקומיות והרשויות הדתיות . יצוין כי ההליך הפלילי אינו מונע מהעובד ששכרו הולן לפנות לביה"ד לעבודה ולתבוע מהמעסיק פיצויי הלנה.

 

בהסתדרות מציינים כי ההליך נועד כדי להרתיע מעסיקים ומקווים שהמדינה לא תצטרך להשתמש בו חדשות לבקרים. בהסתדרות הביעו סיפוק מהמהלך ואומרים כי "בכל מדינה שרואה את עצמה מדינה נאורה שתפקידה גם לשמור על זכויות עובדים, אין מקום שלא להפוך עבירה חמורה כמו הלנת שכר לעבירה פלילית".

 

מאיגוד לשכות המסחר נמסר כי "אנו שמחים להיווכח שהצדדים לעסקת החבילה הבינו, כי נוסח הצעת החוק המקורית לא היה מידתי, לא מאוזן ועל כן קיבלו את עמדת האיגוד, לפיה מעסיק שיוכיח, כי הלנת השכר נגרמה שלא באשמתו, לא ייחשב עבריין פלילי. מדובר בשיפור משמעותי לעומת הנוסח המקורי".

 

ועדת העבודה של הכנסת תדון בימים הקרובים על אישור החוק לקריאה שנייה ושלישית, כשלאחר מכן יובא החוק לאישור מליאת הכנסת. וכך למעשה יושלם הליך תיקוני חקיקה ביחסי העבודה שיזמה ההסתדרות בעסקת החבילה. יו"ר הועדה חיים כץ אמר ל-ynet שהוא טרם קיבל את פרטי ההסכמה ולא בחן אותם. לכן, לא יכנס כץ את הוועדה לפני תחילת השבוע הבא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגיע להסכמות. עיני
צילום: גיל יוחנן
מומלצים