שתף קטע נבחר

 

הריצות בפמפלונה יימשכו: "חלק מהתרבות שלנו"

הפסטיבל הספרדי שוב הוכיח שלא רק שוורים נהרגים בפמפלונה, אלא גם בני אדם. רבים קוראים לשים קץ לתופעה המסוכנת ולהתעללות המיותרת בבעלי החיים, אך המקומיים בשלהם

עד מתי ירוצו ויומתו השוורים בפמפלונה? מקרה המוות שאירע השנה בפסטיבל הספרדי השנוי במחלוקת עשה כותרות ברחבי העולם, אך לא הרשים את חולן מדינה, שננגח משוורים בפמפלונה כבר חמש פעמים, ולא רואה שום סיבה לשים קץ לאירוע השנתי המסורתי. אמש (יום ד') הגיע הפסטיבל אל סופו, בחגיגה מלאת אור בכיכר העיירה הציורית.

 

"ריצת השוורים היא המנוע של פסטיבל סן פרמין, הנשמה שלו, בלי ריצת השוורים הפסטיבל ימות", אמר מדינה בן ה-54, שמשתתף באירוע בן שמונה הימים כבר קרוב לארבעים שנה. מותו של צעיר ספרדי בפסטיבל השנה הוביל לגל חדש של קריאות להחמיר בצעדי הבטיחות ובזעקות חדשות של פעילים למען זכויות החיות לבטל כליל את המסורת המסוכנת.

 

סיום הפסטיבל בפמפלונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דניאל חימנו רומרו, פועל בן 27, מת ביום שישי אחרי שננגח בצווארו ובריאותיו על-ידי שור שהופרד מקבוצת השוורים הרצים. בצילומים ששודרו בטלוויזיה הוא נראה מנסה להימלט מתחת לגדר עץ שנועדה להגן על הרצים רגע לפני שהשור נעץ בו את קרנו הימנית. הוא היה לאדם ה-15 שמת בפסטיבל מאז 1911, ולראשון מאז 1995, אז מת אמריקני בן 22.

 

עוד ארבעה גברים ננגחו בריצה ביום ראשון, כאשר שור אחר נפרד מהלהקה. שניים מהם נפצעו באורח קשה. עשרות רצים אחרים, בהם תיירים מאוסטרליה, בריטניה וארה"ב, סבלו משברים וחבלות כשנפלו או נרמסו על-ידי השוורים בפסטיבל השנה. במהלך הריצות, נוהגים הרצים לברוח מפני קבוצה של שוורים, שחלקם מגיעים למשקל של 700 ק"ג, לאורח מסלול באורח 825 מטרים, שמשתרע על פני רחובות עקלקלים, ומסתיים בזירה שבה נאבקים בהמשך היום מטדורים בשוורים - והורגים אותם.

 

צילום: AP

 

כאלפיים אנשים, בעיקר גברים, השתתפו בריצות השוורים באמצע השבוע וכ-3,500 בסוף השבוע. העיתון "אל מונדו" קרא להגביל את מספר המשתתפים ולהקים יציאות חירום כדי לאפשר לרצים להימלט במידת הצורך. ואולם ראש העיר השמרנית של פמפלונה, יולנדה ברסינה, אמרה כי כבר ננקטו צעדים לשיפור הבטיחות בפסטיבל, שהתפרסם בעולם בעיקר בזכות ספרו של ארנסט המינגוויי "וזרח השמש". במסגרת הצעדים מונעים שוטרים ממבלים ששתו יותר מדי - וכן אנשים בכפכפים או מצלמות - להשתתף בריצות.

 

"לפני שדניאל חימנו ננגח", אמרה ברסינה, "משתתפים בריצות התלוננו במשך שנים שהן מאבדות מהריגוש והסיכון בשל כל צעדי הביטחון שהעירייה נקטה. לא משנה

 כמה צעדי בטיחות ננקוט, שוורים הם חיות שיכולות להרוג אנשים". בארגונים למען זכויות החיות קוראים לבטל את הפסטיבל לחלוטין.  ארגון אנשים למען יחס אתי כלפי חיות (PETA) קרא לזרים להחרים את הפסטיבל, שצפוי להכניס לעיירה רווחים בסך יותר מ-70 מיליון אירו. 

 

"עינוי ורצח חיות לשם בידור הוא משהו ששייך לימי הביניים. אם ספרד רוצה להכריז על עצמה כמדינה אירופאית מודרנית, הדבר הראשון שעליה לעשות הוא להוציא אל מחוץ לחוק את עינוי החיות", אמרה פורבה ג'ושיפורה, פעילה למען החיות באירופה. "השוורים רצים בגלל שהוכו במקלות חדים או חושמלו והם מבוהלים. הם רצים, מחליקים, ונופלים ברחובות פמפלונה עד לזירה". ואולם ראש העיר דחתה את הקריאות: "אין ספק שלא יהיה שום היגיון בפסטיבל סן פרמין בלי הריצות, זה חלק מהפסטיבל שלנו והתרבות שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נרות בכיכר, אמש
צילום: AP
רץ שנפצע קשה מפגיעת שור
צילום: AFP
הנגיחה הקטלנית ביום שישי
צילום: AFP
מומלצים