הודו ופקיסטן החליטו לחדש את המו"מ לשלום
בתום פגישתם בשארם הודיעו ראשי הממשלה של הודו ופקיסטן כי "הדיאלוג הוא הדרך היחידה להתקדם". פקיסטן הבטיחה כי תעשה כל שביכולתה ללכוד את האחראים למתקפת הטרור של מומבאי
ממשיכים לדבר אחרי הקיפאון: ראשי הממשלה של הודו ופקיסטן הודיעו היום (ה') על חידוש הדיאלוג בין שתי המדינות היריבות החמושות בגרעין - אחרי שבעה חודשים של קיפאון בעקבות מתקפת הטרור במומבאי אשתקד.
ההודעה התקבלה בתום פגישה שקיימו מנמוהן סינג ויוסוף רזא גילאני בשולי כינוס ארגון המדינות הבלתי-מזדהות, שמתקיים השבוע בשארם א-שייח' שבמצרים. בהודעה משותפת שהתפרסמה בתום הפגישה, הודיעו שני המנהיגים "כי הדיאלוג הוא הדרך היחידה להתקדם".
במפגש הבטיחה פקיסטן להודו לעשות כל שביכולתה כדי לבוא חשבון עם מתכנני המתקפה הקשה - דרישה מרכזית שהציבה לה ניו דלהי, כתנאי לחידוש המשא ומתן. למרות זאת, שני המנהיגים הסכימו כי אסור לכרוך בין המלחמה בטרור לבין שיחות השלום, העוסקות בשורה של נושאים, בהם הריבונות על חבל קשמיר. ראש ממשלת הודו הוסיף כי ארצו "מוכנה לדון עם פקיסטן בכל העניינים, בכלל זה הסוגיות השנויות במחלוקת".
בסוף השנה שעברה הודיעה הודו כי היא משעה את המשא ומתן עם פקיסטן, בעקבות מתקפת הטרור המשולבת בת שלושת הימים על בירת העסקים ההודית, שבה נרצחו יותר מ-160 בני אדם. הודו האשימה כי מחבלים פקיסטנים ביצעו את המתקפה, וטענה כי אלה זכו לסיוע מצד סוכנות ביון פקיסטניות, טענה שאיסלאמבאד מכחישה. דרישתה העיקרית של הודו עד כה היתה שאיסלאמבאד תעמיד לדין את האחראים למתקפה, ועד כה לא הפגינה כל התלהבות לחדש את הדיאלוג הפוליטי.
הפגישה היום היתה המפגש רם הדרג השני מאז הפיגועים. הראשון נערך ברוסיה בחודש שעבר, במסגרת פורום שנגחאי. בטרם צאתו מאיסלאמבאד לפסגה, טען גילאני כי ארצו מעוניינת ביחסים ידידותיים עם כל שכנותיה. "אני בטוח שאינטראקציות כאלה יסייעו מאוד למדינה", אמר, בהתייחסו לאירועים כמו הפסגה במצרים. שתי היריבות החמושות בגרעין פתחו בדיאלוג נרחב על כל המחלוקות ביניהן ב-2004, אחרי שנקלעו שוב לסיפה של מלחמה - בפעם הרביעית מאז שקיבלו את עצמאותן מבריטניה.
גילאני טען לפני צאתו לשארם כי שתי המדינות "התקדמו בכיוון הנכון" עד למתקפת הטרור של מומבאי, וציין כי הפסקת המגעים שלאחר המתקפה היא משום פרס למחבלים. "אם תהיה יותר אינטראקציה, הדבר יסלול את הדרך לחידוש הדיאלוג - ולמגעים נוספים עם הממשלה ההודית", הוסיף.
עם זאת, בשבועות האחרונים הבהיר סינג כי הודו מצפה ראשית שפקיסטן תראה שהיא רצינית בהבטחותיה להילחם בטרור, ובארגוני המיליציה הפעילים בשטחה ותוקפים את חלקה ההודי של קשמיר ואזורים נוספים בהודו. הודו גם זעמה על כך שבית משפט פקיסטני הורה לשחרר את חפיז מוחמד סעיד, מייסד הארגון שלטענת הודו אחראי להתקפה.