שתף קטע נבחר

 

N97 של נוקיה: המלך הוא עירום

מכשיר הדגל החדש של נוקיה, ה-N97, אמור להיות הסמארטפון האולטימטיבי ומענה ל-iPhone ול-Pre. האם כך הדבר? בדקנו

הוא הגיע. חודשים רבים אחרי שהוצג לראשונה, בדצמבר 2008, וגרם ללא מעט ציפיות אצל חובבי הסלולר, ה-N97 של נוקיה הגיע סוף סוף לארץ. האם המכשיר, שכולל מסך מגע ומקלדת QWERTY מלאה, יצליח להתמודד עם המכשירים המתקדמים של החברות המתחרות ובמיוחד עם ה-iPhone שיגיע אוטוטו לארץ? יצאנו לבדוק.

 

זה לא סוד שטובי המהנדסים של נוקיה עשו לילות כימים, במטרה לעבוד על מכשיר שיוכל לתת תשובה ל-iPhone של אפל, ל-PRE של פאלם, למערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל ולמכשירים העסקיים של בלקברי שצוברים תאוצה וגורמים לחברה לאבד נתח שוק רציני בשוק הסמארטפונים.

 

ה-N97, למעשה הוא סוג של הכלאה בין התכונות הטובות בסדרת ה-N (כדוגמת מכשיר הדגל המוצלח N95) ופזילה לכיוון הסדרה העסקית E ומכשיר ה-QWERTY הקודם של החברה - E90. ההכלאה הזאת מזכירה עיצובית מכשירים שאנחנו כבר מכירים (כמו למשל ה-TYTN 2 של HTC ששווק בישראל) ולא משדרת את החדשנות שנוקיה כל כך צריכה.

 

חומרה ועיצוב

התכונות החשובות ביותר לטלפון חכם  טוב זה הפונקציונאליות שלו, הגודל הפיזי ונוחות השימוש. למרות שה-N97 גדול למדי, עדיין מדובר על גודל סביר למכשיר בעל מקלדת

QWERTY מלאה, והוא מרגיש ביד כמו סלולרי סביר בהחלט, שנוח להחזיק בו ולדבר איתו.

 

המקלדת של ה-N97 מחליקה הצידה ונפתחת בזווית של קצת פחות מ-45 מעלות. זווית המסך אומנם לא ניתנת לשינוי, אך היא בהחלט נוחה מספיק כדי לעבוד במצב פתוח. ההחלקה של המקלדת קצת קשה, ויש צורך להפעיל מעט כוח כדי להוציא אותה החוצה - מה שמעורר את החשש כי המנגנון קצת שברירי, ולא ברור אם הוא ישרוד שימוש ממושך.

 

המקלדת עצמה נוחה לשימוש. המקשים גדולים והמרווחים בינהם סבירים גם למשתמשים עם אצבעות גדולות. המשטח שלצד המקלדת, לעומת זאת, ומשמש כמעין עכבר, לא נוח במיוחד ומצריך זמן רק להתרגל אליו - הוא לא בגודל הנכון ובעוד מקש הבחירה האמצעי גדול, מקשי החצים קטנים מאוד וכמעט בלתי נסבלים.

 

מקשי ה-SEND/END של המכשיר הם מקשי מגע שעובדים היטב - אך לא מעט אנשים יעדיפו את מקשי הפלסטיק הפיזיים הסטנדרטיים לפעולה הבסיסית הזאת.

 

מסך המגע

מסך המגע של המכשיר, ברזולוציה של 640x360, הוא מסך גדול ובעל תצוגה טובה. המכשיר תומך ב-16 מליון צבעים בטכנולוגיית TFT, מה שהופך אותו לפחות מרשים ממכשירים עם כמות צבעים זהה אך מבוססי מסך AMOLED. 

 

אך טכנולוגיית ה-TFT אינה הבעיה הגדולה של המסך הזה, אלא הבחירה בשימוש במסך רסיסטיבי (בעל התנגדות) - שדורש הפעלת לחץ יחסית גדול. התוצאה בפועל היא שלא מעט פעמים לחצנו על המסך מספר פעמים עד שהוא הואיל בטובו להגיב. הרושם המתקבל הוא שנוקיה עדיין לא יודעת איך לטפל במסכי מגע. קשה להצביע על האם זו בעיה בבחירת החומרה, או שפשוט תוכנת המכשיר, מערכת ההפעלה סימביאן, אינה בשלה מספיק לשימוש עם מכשירי מגע. 

 

מצלמה ורדיו

לפחות בכל הקשור למצלמה נוקיה ממשיכה להצטיין. מצלמת המכשיר, ברזולוציית חמישה מגה פיקסל, טובה ומציגה תמונות יפות מאוד. המצלמה יכולה להתמודד בצורה נאה גם עם צילומי לילה הודות למבזק ה-LED הכפול בגב המכשיר.

 

מצלמת הווידאו של המכשיר מצלמת ב-30 פריים לשנייה ומציגה תוצאות טובות. את הסרטונים והתמונות שתצלמו תוכלו להעלות מהמכשיר היישר לאתרי שיתוף ורשתות חברתיות. אופציה חביבה, אך קצת מסורבלת: כשניסינו במהלך הבדיקה להעלות תמונה לחשבון ה-Facebook במכשיר הלכנו לאיבוד בין התפריטים עד שהצלחנו לעשות זאת. לסיכום: חוויה מסורבלת למדי. מעניין לציין שלאתרים אחרים, כמו Flickr, דווקא כן מצאנו קיצורים נוחים מתפריט המצלמה עצמה.

 

המכשיר מגיע עם נפח עצום של זיכרון בגודל 32 גיגה הניתן להרחבה בכרטיס זיכרון נוסף מסוג מיקרו SD בגודל של עד 16 גיגה. מספיק בהחלט לכל הסרטים, התמונות והמוזיקה שאי פעם תצטרכו על המכשיר הסלולרי שלכם. 

 

עוד רכיב חומרה מעניין במכשיר הוא רכיב הרדיו הדו כיווני, שמאפשר גם לקלוט שידורי רדיו וגם לשדר לרדיו ברכב או במשרד. בבדיקה שערכנו מדובר בגימיק נחמד אך דורש הגדרה ארוכה. ואיכות הקליטה טובה אך רחוקה מלהיות מושלמת.

 


 

ממשק וגלישה

המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה סימביאן במהדורה 5, אותה כבר פגשנו ב-5800 של החברה. כמו במכשיר הקודם, גם כאן גילינו מערכת לא נוחה במיוחד, שנמצאת שנות אור מאחורי ממשקי המגע של החברות האחרות. חבל לראות את נוקיה, שידועה כאחת החברות עם הממשקים הנוחים ביותר למשתמש הסלולרי (וכתוצאה מכך גם השליטה בשוק), איבדה את זה בתחום המגע.

 

למרות הניסיון לשדרג את מסך הבית בשלל ווידג'טים מעניינים, המאפשרים למשתמש לגרור ולהגדיר את מקומם וליצור לו מסך בית משלו, תפעול המכשיר איטי ולא פעם נתקלנו בחוסר תגובה או בקפאון של המערכת לחלקי שנייה. 

 

גם חווית הגלישה במכשיר לא נוחה במיוחד. מדובר בדפדפן סלולרי מיושן, עם שימוש בעייתי בזום והסתמכות רבה מדי על תפריטים טקסטואלים (לא הבנו למה, למשל, יש צורך לנבור בתפריטים כדי לטעון מחדש עמודים).

 

כמו כן ה-N97 מגיע עם תמיכה בחנות המקוונת של החברה, OVI STORE, ובפעם הראשונה גם ישראלים יכולים לרכוש שם - עם כרטיס אשראי בינלאומי, בשלב ראשון. החנות נחמדה אך עדיין היצע התוכנות בה קטן אם כי קצב הגדילה של החנות מרשים.

 

איך הוא כטלפון ומכשיר מולטימדיה?

כמכשיר סלולר, מדובר במכשיר שקצת כבד לאחיזה ביד (150 גרם), אך איכות השמע מצויינת ורמקול המכשיר עושה עבודתו נאמנה. אפשרויות החיוג במכשיר טובות, אך גלילת אנשי הקשר על המסך לא נוחה. כמו כן ניתן לתפעל את המכשיר עם עט החרט (סטילוס) שמגיע בערכה. זו אמירה מעניינת: בעוד מרבית החברות הפנימו שהסטילוס אמור להיעלם מהעולם, בנוקיה די דבקים בלתת למשתמש אפשרות בחירה בעט חרט.

 

נגן המכשיר טוב כיאה לבן בסדרת N. בשל הנפח האדיר של המכשיר, ניתן לאחסן בו ספריות רבות של שירים ולהאזין באיכות גבוהה, האוזניות הסטריאופוניות והשלט המסופק בערכה נוחים כולם לשימוש. סוללת המכשיר חזקה, ומאפשרת שימוש של מעל יום עבודה דבר שדי נדיר לאחרונה בסמארטפונים שיוצאים לשוק. כמו כן למכשיר יש תמיכה מובנית ב-Wi-Fi, שצריך לנבור בתפריטים בכדי להגדיר אותה (דרישה של ספקיות הסלולר?), תמיכה ב-Bluetooth סטריאופוני ורכיב GPS שפרט לתוכנות הניווט של מפעילות הסלולר, לא נתמך על ידי תוכנות ניווט עצמאיות (לא מבוססות שרת).

  

לסיכום

נוקיה נמצאת במצב בעייתי. בעבר המדיניות של לשבת על הגדר, לחכות ולהוציא מוצר טוב יותר, השתלמה לחברה. אך נראה שהמציאות השתנתה וכרגע לנוקיה קשה מאוד, לפחות בשוק הסמארטפונים להדביק את המתחרות החדשות בשוק. מערכת ההפעלה של החברה בעייתית, וההתאמה של המערכת למסכי מגע לא עברה בהצלחה מרובה. שימוש במערכת הזכיר בסיטואציות מסוימות את מערכת ה-Windows Mobile הבעייתית של מייקרוסופט.

 

בשורה התחתונה, ה-N97 הוא רחוק מלהיות הברקה. אם המכשיר היה יוצא לפני שנה-שנתיים, אולי היה מדובר במחשב הסלולארי האידיאלי כמו שהוגדר ה-N95. אך במציאות של היום, המכשיר יכול להפוך לנחלתם של מכורי המייל וההודעות שגם חובבי צילום, ושלא מסתפקים ב-E71 המוצלח של החברה.

 

Nokia N97

ציון:


 

יתרונות : זיכרון בנפח עצום, מצלמה טובה, מקלדת נוחה, סוללה חזקה

חסרונות : ממשק משתמש בעייתי, מסך מגע לא נוח, כבד

בשורה התחתונה: למכורי נוקיה בלבד או לכאלה שלא יכולים לחכות לחלופות

 

מפרט טכני

מסך: 3.5 אינץ', 640X360, עד 16.7 מליון צבעים

תצורה: סליידר, מקלדת QWERTY

זכרון פנימי: 32 גיגה

ממדים: 117.2X55.3X15.9 מ"מ

רשתות: WCDMA, GSM, HSDPA, GPRS, A-GPS, WLAN

סוללה: עד 570 דקות דיבור, עד 430 שעות המתנה (הצהרת החברה)

קישוריות: Bluetooth 2.0

חיבורים והרחבות: MicroSD (עד 16 גיגה), USB 2.0, TV Out, אוזניות

קרינה: 0.66 W/kg

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות הסלולר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים