מדריך: כך נקנה מזגן
מה גובה התקרה בדירה? יש לכם קיר דרומי בבית? מה זה BTU ולמה כולם מדברים על טכנולוגיית אינברטר? מישל דור מגיש עצות קרירות לימים ההבילים
יולי בעיצומו, הטמפרטורות מטפסות בכל הארץ, ותושבי מישור החוף זוכים לבונוס המענג בדמות יותר ויותר ימים שבהם הלחות כה מעיקה, עד שהתחושה היא כאילו הולכים בתוך סיר מרק מהביל. המוצר מספר 1 כדי לשפר את המצב הוא המזגן כמובן.
מדריכי הקנייה האחרונים:
מדובר ברכישה שממנה אנחנו אמורים ליהנות שנים ארוכות וקרירות; הצרכנות הנבונה נדרשת כאן לא רק מסיבות כספיות, אלא גם מסיבות של איכות חיים.
לפני שקונים, מומלץ להזמין הביתה יועץ מקצועי, שבחלוף כמה דקות של בדיקת ביתכם יוכל לקבוע בעבורכם איזה מזגן אתם צריכים. אם אתם רוצים לחסוך לעצמכם כמה שקלים - אתם יכולים בשקט לעשות לבד את שיעורי הבית.
לפני שתצאו לחנות, בידקו את הנתונים הבאים ורישמו:
- מהו שטח הדירה במטרים רבועים?
- מה גובה התקרה?
- באיזו קומה הדירה? הקומה העליונה חשופה ישירות לשמש, וחובה לדרוש שגג הבניין יסויד. קומת אחרונה עם גג מזופת בלבד - שום מזגן שבעולם לא יציל אותה מהחום.
- מה שטח החלונות, ולאיזה כיוון הם פונים?
- האם יש קיר דרומי? מדובר בקיר שהכי מתחמם.
- איזו תשתית חשמל יש בבניין או בדירה? האם תעמוד בדרישות המזגן?
כל הנתונים הללו מסכמים חישוב הנקרא "הפסדי החום של החדר". ברשתות האיכותיות ידעו לחשב בדיוק כמה BTU (יחידת מדידה לתפוקת המזגן בקירור/חימום British Thermal Units) נדרשים לכם. לדוגמה: חדר ששטחו 16 מ"ר יצריך לכל הפחות 12 אלף BTU, לא כולל נתוני הפסדי חום נלווים, כמו גג או קיר דרומי. נוסחה נוספת היא 660 BTU לכל מ"ר של החדר.
הגעתם לחנות. מה עכשיו?
לרכישת מזגן מתוצרת הארץ יתרון משמעותי: תצמצמו את האפשרות לבעיות בכל הקשור לחלקים מקוריים ולשירות יעיל. למוצר יש "אבא ואמא", והחברות מתמחות בתחום.
עוד מדריכי קנייה:
רצוי לקנות מזגן עילי. מדובר בחיסכון משמעותי בנפח החדר, ולמזגן תחתי אין למעשה שום יתרון. לכל מוצר חשמלי יש מקדם יעילות. לא נסבך את החיים, הסבר מפורט מעט יותר ניתן למצוא בסרטון הווידאו. בשורה התחתונה, תשאפו תמיד להיות קרובים ככל האפשר לסימון A.
מומלץ בחום רב (או אולי דווקא בקור) לקנות מזגן המצויד בטכנולוגיית אינברטר. הטכנולוגיה הזו שומרת באופן אופטימלי על טמפרטורת החדר, בכך שהיא שולטת במהירות סיבוב המדחס בטווחים שבין 10 ל-100 אחוז.
התוצאה - תיפטרו מהתופעה שבה הטמפרטורה עולה ויורדת כל הזמן, כי המזגן עובר למצב של אוורור, ואז שוב מקרר. הטכנולוגיה הזו התקדמה מאוד באחרונה, כך שהפרש המחיר נעשה פחות-ופחות משמעותי, וברור לכל שמזגנים ללא טכנולוגיית אינברטר יעלמו לבסוף מהשטח.
לקראת ההתקנה ואחריה - על מה להקפיד?
קשה להמעיט בערכו של שירות טוב. גם המוצרים הטובים והנמכרים ביותר צריכים שירות מדי פעם - בין אם מדובר בתחזוקה שוטפת, ובין אם מדובר במענה מהיר לתקלות. במזגנים יש לשירות משמעות ייחודית, כי לא פעם הגורם שמוכר את המזגן אינו קשור לגורם המתקין אותו. היצרן מייצר, המוכרן מוכר, והמתקין מתקין; כשמתעוררת בעיה נוח לגורמים השונים להפנות אצבע מאשימה אחד כלפי השני.
חייב להיות גורם אחד ברור שאחראי על הכול, כדי שהצרכנים לא יפלו בין הכיסאות.
דירשו טלפון אחד ברור שאליו תפנו בכל בעיה, ושם ידאגו לכם. התעקשו לקבל את תעודת האחריות ואמנת השירות של יצרן המזגן, קיראו גם את האותיות הקטנות, ואם כתוב משהו שלא מוצא חן בעיניכם - אל תתביישו לשאול.
נוסף על כך, ניתן לבדוק בקלות האם יש מענה מהיר לקריאת שירות. צלצלו עוד לפני הקנייה למוקד השירות של החברה ותתחילו להמתין. לא חיכיתם? גם אם תהיו לקוחות לא תחכו.
גם כשמגיע המתקין אל תתביישו - דירשו שיציג לכם תעודה שתעיד על כך שעבר השתלמות אצל היצרן. אם יש לכם ספק, ולו קל שבקלים, במידת המקצועיות שלו - אתם יכולים לעצור אותו באמצע העבודה, ולבקש מתקין אחר.
ייעוץ מקצועי: מהנדס המיזוג אביגדור סבו, ואלקטרה מיזוג אוויר
הסרטון צולם ברשת שקם אלקטריק