הממשלה דחתה את חוק איסור הסחר בפרוות
הצעתו של ח"כ ניצן הורוביץ קראה לאסור באופן גורף יצור וסחר בפרוות בישראל, משום שמדובר בתעשיה המבוססת על התעללות בבעלי חיים. ועדת השרים לענייני חקיקה חשבה אחרת. מקורביו של הורוביץ: משרד התמ"ת התנגד בטענה שהאיסור יפגע בהסכמי סחר שישראל מחוייבת להם
ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה היום (א') את הצעת החוק של ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) שנועדה לאסור ייצור וסחר בפרוות בישראל. מקורביו של הורוביץ מתחו ביקורת חריפה על העובדה שבוועדה נכחו רק ארבעה שרים בלבד בעת הדיון בהצעת החוק.
ההצבעה על הצעת החוק הסתיימה בשיוויון: השר להגנת הסביבה גלעד ארדן ושר החינוך גדעון סער הצביעו בעד, ומולם שר האוצר יובל שטייניץ ושר המשפטים יעקב נאמן - המכהן גם כיו"ר הועדה - התנגדו להמשך קידום ההצעה.
"החלטת הועדה מאוד מאכזבת מאחר שמדובר בתעשיית פרוות שמבוססת על התעללות בבעלי חיים, ובמיוחד נוכח העובדה שיש תחליפים מלאכותיים לפרווה וזולים מאוד", אמר הורוביץ ל-ynet. "מדינות רבות בעולם ערכו שינויים בהסכמים הנוגעים למוצרים מסויימים על פי אמות מידה שונות. הדבר לא צריך להוות בעיה מבחינת ההסכמים, במיוחד בסוגיה בעלת ערך מוסרי גדול, כדוגמת התחשבות בסבל של בעלי חיים".
מפעל לייצור פרוות בדנמרק (צילום ארכיון: רויטרס)
עוד על המאבק נגד הפרוות:
- להרוג וללבוש? הצצה לתעשיית הפרוות
- אירופה תחרים פרוות ושומן שמקורם בכלבי ים מ-2009: אירופה לא סוחרת בפרוות חתולים וכלבים
- קנדה: הציידים מתחרים מי יהרוג יותר כלבי ים
- נמיביה: 90 אלף כלבי ים על כוונת הציידים
מקורביו של הורוביץ אמרו לאחר ההצבעה כי היא נדחתה בשל התנגדות מצד משרד התעשייה והמסחר.
ממשרד התמ"ת נמסר: משרד התמ"ת התנגד להצעת החוק הזו מכיוון שכפי שנוסחה היא נוגדת הסכמי סחר בין-לאומיים שישראל חתומה עליהם. הצעת החוק מבחינה בין מה שמיובא לבין תוצרת הארץ שמותרת, זאת באם החיה גודלה לצרכי מאכל. מבחינת ההסכמים הבינלאומיים עליהם חתומה ישראל, אסור להבחין בין יבוא למקומי.
למרות התנגדות ועדת השרים לחקיקה, השר ארדן מסר כי בכוונתו לערער על החלטת הועדה בעוד מספר שבועות. הורוביץ מצידו, סבור כי ההצעה תזכה לתמיכה רבה יותר. "מדובר בהצעת חוק ראויה וצודקת למען בעלי החיים".
בניגוד להצעתו של הורוביץ, בתחילת החודש אושרה בוועדת השרים הצעת חוק אחרת, של ח"כ רונית תירוש (קדימה). הצעתה קוראת לאסור לחלוטין ייבוא של פרוות העשויות משיער כלבים, חתולים וארנבות, או מוצרי טקסטיל המכילים את הרכיבים הללו המגיעים מארצות מזרח אסיה. ההצעה ביקשה להטיל עונש מאסר של שנה על המפר את החוק בנושא.