החרפה נוספת בקצב ירידת הייצור התעשייתי
במרס-מאי ירד הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 9.9%, לאחר קצב ירידה שנתי של 8.6% בפברואר-אפריל. עם זאת, לעומת דצמבר 2008-פברואר 2009 מדובר בשיפור מגמה, שכן באותה תקופה ירד הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 16.8%
מתחדשת ההחמרה בקצב ירידת הייצור התעשייתי. במרץ-מאי ירד הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 9.9%, לעומת קצב ירידה שנתי של 8.6% בפברואר-אפריל. כך עולה מנתונים שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס).
- הלמ"ס: נמשכת ההתמתנות בהאטה במשק
עם זאת, בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים (דצמבר 2008-פברואר 2009) מדובר בשיפור מגמה, שכן באותה תקופה ירד הייצור בתעשייתי בשיעור שנתי חד יחסית של 16.8%.
לפי הנתונים, השינויים בהיקף הייצור התעשייתי בתקופה הנסקרת לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים. בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה ירידה בשיעור שנתי של 16.5%, בהמשך לירידה חדה במיוחד של 38.4% בשלושת החודשים הקודמים.
ירידה של 15.4% נרשמה בתקופה זו גם בייצור של ענפי התעשייה המעורבת-עלית (מכונות, ציוד חשמלי וכימיה). בענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשמה ירידה מתונה יותר של 7.1%%, בענפי תעשיית ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה ירידה של 5.1%.
הירידה בייצור התעשייתי באה לידי ביטוי גם במספר העובדים המועסקים בתעשייה. בשלושת החודשים הנסקרים קטן מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 6.1%, בהמשך לירידה של 8.8% שנרשמה במספרם בשלושת החודשים הקודמים. בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית ירד מספר העובדים ב-10.3%. בכל יתר הענפים נעה הירידה במספר העובדים בין 3.7% (בענפי התעשייה המעורבת-עלית) ל-6.2% (בענפי תעשיית ההיי-טק).
ירידה של 5.1% בייצור תעשיית ההיי-טק
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים