שתף קטע נבחר

 

המשטרה ממליצה: אולמרט לדין בפרשת המינויים

ראש אגף החקירות אישר את ההמלצה לכתב אישום נגד רה"מ לשעבר, יועצו עובד יחזקאל והמנכ"ל רענן דינור על הפרת אמונים. החקירה שהחלה ברשות לעסקים קטנים התרחבה למימדי ענק: ראיות ל-260 מינויים והטבות לאנשי ליכוד בשורה של גופים

יום שהתחיל באופן מוצלח ביותר עבור ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, מסתיים קצת פחות טוב: שעות ספורות לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הודיע על סגירתו מחוסר ראיות של תיק החקירה נגדו בפרשת הבית ברחוב כרמיה, ממליצה המשטרה להעמידו לדין, בחשד לעבירה של הפרת אמונים, בפרשה ישנה שנעדרה מהכותרות זמן רב - החשדות למינויים פוליטיים שביצע לכאורה במסגרת תפקידיו הציבוריים. זו ההמלצה הרביעית לכתב אישום נגד אולמרט.

 

החשדות הראשוניים עסקו במינויים פוליטיים שביצע אולמרט ברשות לעסקים קטנים בעת שכיהן כשר התמ"ת, אולם במהלך החקירה, שנפתחה באוקטובר 2007, התברר לחוקרים כי היקפה מרחיק לכת הרבה יותר, וכולל כ-260 מינויים או הטבות שאולמרט אחראי להם לפי החשד, בגופים רבים שעליהם היה אחראי במסגרת תפקידיו הציבוריים השונים.


מימין לשמאל: עובד יחזקאל, אהוד אולמרט ורענן דינור (צילום: מאיר אזולאי)

 

המשטרה ממליצה להעמיד לדין גם את יועצו של אולמרט, עובד יחזקאל, ואת מנכ"ל משרד התמ"ת לשעבר, רענן דינור, גם כן בעבירה של הפרת אמונים. שני האישים ליוו את אולמרט במשך שנים ארוכות במהלך הקריירה הפוליטית שלו, ואף הגיעו עמו עד למשרד ראש הממשלה.

 

משרות, קידום ומניעת פיטורים

לפי חשדות המשטרה, אולמרט, דינור ויחזקאל דאגו באופן עקבי למשרות והטבות לפעילי ליכוד ולחברי מרכז המפלגה, שחלקם מוכרים להם אישית. זאת, לא רק במשרד התמ"ת, אלא גם בהיותו של אולמרט אחראי על תיק התקשורת (ש"סופח" לתקופת מה למשרד התמ"ת), שר האוצר, הממונה על מינהל מקרקעי ישראל ועל רשות השידור.

 

בין היתר, מצאו החוקרים ראיות לכך שאולמרט ויועציו דאגו ל"סידורי עבודה", לקידום בעבודה במשרות ציבוריות, למניעת פיטורים של עובדים ולקידום בקשות שונות, בשורה ארוכה של גופים ציבוריים, בהם שירות התעסוקה, חברת בזק, רשות הדואר, מינהל מקרקעי ישראל, הרשות לעסקים קטנים, בית הדין לעבודה ויחידת הסמך לעובדים זרים. על כל הגופים האלה היה אולמרט מופקד במסגרת תפקידיו הציבוריים.

 

מפקד היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה), תת-ניצב שלומי איילון, הציג היום את ממצאי החקירה לראש אגף החקירות, ניצב יואב סגלוביץ', וזה אישר את ההמלצות ואת העברתן לידי הפרקליטות.  

 

יועץ התקשורת של אולמרט, אמיר דן, מסר בתגובה: "הפרקליטות והמשטרה מנסות לטשטש ולהסוות את העובדה שתיק כרמיה נסגר היום, אחרי סחבת ועינוי דין שנמשכו שלוש שנים, ולכן מוציאות במכוון באותו יום גם הודעה על המלצה בחקירה אחרת. לציבור כבר נמאס מהתנהלות זו של הפרקליטות והמשטרה שעוסקות ביצירת ספינים תקשורתיים תוך התחשבנות קטנונית ובלתי ראויה. צר לנו שקרקס שכזה מנוהל על-ידי מערכת אכיפת החוק".

 

הכל התחיל בדו"ח מבקר המדינה

הפרשה "התפוצצה" בספטמבר 2006, עם פרסום דו"ח של מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, ממנו עלה כי בתקופתו של אולמרט במשרד התמ"ת מונו שורה של חברי מרכז ליכוד לתפקידים ברשות לעסקים קטנים ובינוניים, כשכל כישוריהם התמצו בקשריהם הפוליטיים לשר.

בהמשך העביר המבקר את ממצאי הדוח למזוז, תוך הבהרה כי יש בהם חשדות לפלילים.

 

החקירה בפרשה, שהחלה כשנה לאחר דו"ח המבקר, התנהלה במקביל לחקירות אחרות של אולמרט. בימים האחרונים נקשרו כל קצוות החקירה והתגבשה המלצת החוקרים כי ישנה תשתית ראייתית להעמיד את אולמרט לדין בנושא זה.

 

בכך מצטרפת הפרשה לשלוש פרשות שבהן נחקר אולמרט וכבר הומלץ להגיש בהן כתב אישום נגדו, בכפוף לשימוע: פרשת "ראשונטורס", פרשת "מעטפות הכסף" ממוריס טלנסקי, ופרשת מרכז ההשקעות. מאידך, נסגרו התיקים נגדו בפרשת כרמיה, וגם בפרשת החשד להטיית המכרז בבנק לאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. עוד פרשה
צילום: רויטרס
דינור, מנכ"ל המשרד
צילום: יואב גלאי
יחזקאל. היועץ
צילום: בועז אופנהיים
ניצב סגלוביץ'. אישר את ההמלצות
צילום: דודי ועקנין
תנ"צ איילון. הקצוות נקשרו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים