חוק סלומינסקי בדרך לאישור; קדימה: "דיון מביש"
ועדת החוקה דחתה בתום דיון סוער את כל ההסתייגויות מהחוק שנועד להשיב את הח"כ לשעבר לכהונה בכנסת, במקום השר הרשקוביץ. פלסנר: "הבית היהודי נאבק רק על ג'ובים". ש"ס מאיימת במשבר קואליציוני בגלל דחיית הסתייגות שהגישה
הכנסת עשתה צעד נוסף בדרך ל"סידור עבודה" לחבר הכנסת לשעבר ניסן סלומינסקי: ועדת החוקה דחתה היום (ג') את כל ההסתייגויות שהוגשו להצעת החוק שנועדה להשיב את חבר הכנסת לשעבר לכהונה במשכן. "זה הדיון המביש ביותר שהיה עד כה בקואליציה הזו. ראוי שיימחק מדברי הימים", אמר ח"כ יואל חסון (קדימה), שהתעמת במהלך הישיבה בחריפות עם יו"ר הוועדה, ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו). "הבית היהודי בא להציע בשורה חדשה לציונות הדתית, ובסופו של דבר הוא נאבק רק על סידורי עבודה וג'ובים", הוסיף חברו למפלגה, ח"כ יוחנן פלסנר.
החוק, שכבר עברה בקריאה ראשונה, נמצא כעת בהכנה לקריאה שנייה ושלישית. לפי הצעת החוק, שנקרא גם "החוק הנורווגי קטן", חבר כנסת המשמש כשר יהיה רשאי להתפטר מהכנסת במהלך התקופה בה הוא מכהן כשר. בתקופה זו ייכנס לכהונה בכנסת הבא בתור ברשימת המועמדים של מפלגתו, ואילו השר ישוב באופן מיידי לכהונה בכנסת במקום הח"כ שייכנס - אם תיפסק כהונתו בממשלה. החוק מאפשר רק לשר אחד מכל מפלגה להתפטר לפי נוהל זה. אלא שמאחורי המילים הגדולות עומד כוונה ברורה וספציפית: השבתו לכנסת של ח"כ לשעבר ניסן סלומינסקי במקומו של שר המדע, יו"ר הבית היהודי דניאל הרשקוביץ. הצעת החוק נולדה בעקבות דרישה של סיעת הבית היהודי במהלך המו"מ הקואליציוני על הרכבת הממשלה.
ח"כ שלמה מולה (קדימה) הוסיף, בפנותו ליו"ר הוועדה רותם: "הבית הזה הפך להיות בית של קרקס. הייתי מצפה ממך כיו"ר הוועדה לשמור על הבית הזה. אנחנו נותנים גט כריתות לחוקי יסוד של מדינת ישראל". מולה הציע בציניות למנות את סלומינסקי לשר בממשלה, ובכך לפתור את "הבעיה".
ח"כ רותם השיב לטענות, ומחה על כך שמבקריו לא השתתפו בדיון כולו: "הוועדה קיימה דיון ארוך ומעמיק בהשתתפות מומחים בכל הסעיפים בחוק. אי אפשר לבוא בדקה ה-90 ולעשות 'מסיבת עיתונאים' מבלי לדעת את העובדות. זה מה שהופך את הדיון לקרקס".
היו"ר לסלומינסקי: אתה מפריע לדיון
יש לציין כי סלומינסקי עצמו שוהה היום בכנסת, כמו בכל הימים האחרונים, ועושה "לובי" להצעת החוק. סלומינסקי, שנראה מתוח מאוד, ניסה לגייס ח"כים לתמוך בהצעת החוק. במהלך הישיבה אף העיר רותם לסולימנסקי כי הוא מפריע לניהול הדיון. "מר סלומינסקי, אתה מפריע לי יותר מכולם", אמר.אחת ההסתייגויות שנדחו, שהוגשה על ידי ש"ס, ביקשה לאפשר לשר שיתפטר לחזור לכנסת כל אימת שירצה מבלי שכהונתו בממשלה הסתיימה. ההסתייגות הזו גרמה בימים האחרונים למתיחות בקואליציה, בין ש"ס לבית היהודי. הסתייגות נוספת, שהגיש ח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) דרשה שמפלגת הח"כ שיתווסף למשכן תממן מחצית משכרו. "משלם המסים לא צריך לשלם משכורת כפולה", הסביר. אולם גם הסתייגות זו נדחתה.
בש"ס זועמים על דחיית ההסתייגות שלהם, ומאיימים לנקוט בסנקציות נגד הקואליציה.
"חבל שבהנהלת הקואליציה לא עמדו בסיכומים עם סגן ראש הממשלה ושר הפנים אלי ישי, ותפרו חוק פרסונלי. ש"ס דורשת להחזיר את החוק לדיון בוועדת השרים, ובוועדה ש"ס תאמר את דבריה". בכיר בש"ס הוסיף כי "ממש לא כדאי להנהלת הקואליציה להעלות את חוקי המשילות האחרים... יש התנהלויות קואליציוניות, ואם יש מי שבוחר להפר אותה - הוא יישא בתוצאות".
בשולי הדברים, מליאת הכנסת צריכה לאשר פיצול מסוים בסעיפי הצעת החוק, שיביא בין היתר למניעת הצורך ברוב של 61 ח"כים בקריאה שלישית במליאה.