ארה"ב: פתרון למשבר בהונדורס - עכשיו
וושינגטון מאבדת את הסבלנות לנוכח המבוי הסתום הפוליטי בהונדורס. הערב דרש דובר מחלקת המדינה מהצדדים הנצים להגיע להסכם מיידי שישיב את הסדר החוקתי במדינה. בינתיים, מקווה המתווך הקוסטה-ריקני להחזיר את הצדדים לשולחן המו"מ מחר
ארצות הברית קראה הלילה (יום ג') לצדדים הנצים בהונדורס להגיע להסכם מהיר להשבת השלטון הדמוקרטי למדינה, ולהחזרתו של הנשיא המודח מנואל סלאיה לתפקידו.
הממשלה הזמנית שולטת במדינה מאז 28 ביוני, אז עצר הצבא את סלאיה ושלח אותו לגלות. אף מדינה לא מכירה בשלטונה של הממשלה הזמנית - אך זו מסרבת בתוקף לאפשר לסלאיה לשוב לתפקידו. מאז שקרסו שיחות הפיוס בין הצדדים בתיווכו של נשיא קוסטה ריקה אוסקר אריאס, הגבירה ארה"ב את הלחץ על הממשלה הזמנית, ושוב התייצבה מאחורי הצעותיו של אריאס.
"אנחנו נמצאים בקשר רציף עם כמה מדינות באזור בנוגע למצב בהונדורס, ואנחנו מאמינים כי התיווך של אריאס הוא הדרך הנכונה להתקדם, והגיע הזמן לפתור את העניין", אמר דובר מחלקת המדינה האמריקנית רוברט ווד בשיחה עם עיתונאים. "אנחנו סבורים כי זוהי הדרך הטובה ביותר להשיב את הסדר החוקתי במדינה ואנחנו רוצים שזה ייקרה עכשיו".
סלאיה, הגולה בניקרגואה, אמר כי בכוונתו לשוב לארצו בקרוב. "בלתי אפשרי לקיים משטר באמצעות חרבות. העולם לא יאפשר זאת, ובראש ובראשונה ארה"ב", אמר סלאיה בראיון לתחנת הרדיו ההונדורנית גלובו.
תוכנית הפיוס בת שבעת השלבים של אריאס כוללת את השבתו של סלאיה להונדורס, ואת הקמתה של ממשלת קואליציה שתכלול את נציגי שני הפלגים הפוליטיים הנצים. מנהיג קוסטה ריקה, חתן פרס נובל לשלום, מקווה להצליח לשדל את שני הצדדים לשוב לשולחן הדיונים מחר.
בתוך כך, נמשכים המאמצים הבינלאומיים להטיל עיצומים על הונדורס. הנשיא ברק אובמה קיצץ 16.5 מיליון דולר מהסיוע הצבאי למדינה, ואילו היום הזהיר האיחוד האירופי כי יטיל סנקציות חדשות על הממשל הזמני, אם ייכשלו השיחות לפתרון המשבר הפוליטי במדינה. שר החוץ השבדי, קרל בילדט, שארצו מחזיקה בנשיאות התורנית של האיחוד, אמר כי גוש המדינות "שוקל דרכים נוספות לתמיכה בשיחות בתיווך קוסטה ריקה".