קנדה ואוסטרליה: פייסבוק מפרה פרטיות
שתי המדינות מבקשות מפייסבוק ליישם מדיניות פרטיות קשיחה יותר, ולהפוך את הגדרות הפרטיות לנוחות ונגישות על מנת שפרטים אישיים של גולשים לא ייחשפו בניגוד לחוק המקומי
הרשת החברתית פייסבוק יודעת עלינו הרבה מאוד - החל בפרטים האישיים הבסיסיים שאנחנו מזינים אליה, דרך הקשרים החברתיים והמשפחתיים שלנו עם גולשים אחרים, התמונות שלנו, ועד לאירועים שאנחנו משתתפים בהם. במדינות קנדה ואוסטרליה מאמינים כי קיים חשש להפרת הפרטיות של הגולשים על פי החוקים המקומיים מצד פייסבוק.
על פי דיווח של סוכנות AFP בשבוע שעבר, נציבות הפרטיות בקנדה הביעה דאגה מכך שמידע לגבי שמירה על פרטיות שניתן ל-250 מיליוני הגולשים באתר הוא "מבלבל או לא ממצה". כלומר, הגדרות הפרטיות ואבטחת המידע באתר לא תמיד נהירות לגולשים שלא רוצים שמידע פרטי עליהם ייחשף בפני אחרים או בפני גופים חיצויים המפתחים יישומים לרשת החברתית.
בפייסבוק אמרו כי הם פועלים עם הנציבות על מנת לפתור את הבעיה, מבלי לפגוע בחווית הגלישה של החברים באתר. בנציבות אומרים כי יהיו מקומות בהן פייסבוק, הפועלת מארצות הברית, תצטרך ליישר קו עם החוק הקנדי.
אוסטרליה בעקבות קנדה
בעקבות קנדה, גם בנציבות הפרטיות באוסטרליה ביקשו לבדוק את מידת הפרטיות בפייסבוק. כך על פי דיווח של אתר The Age. קארן קורטיס, נציבת הפרטיותת במדינה, אמרה שחלק מהבעיות שהועלו על ידי עמיתיה בקנדה עשויים להיות רלוונטים גם לחוק האוסטרלי.
בין השאר, מדווח באתר כי שמירה של מידע גם אחרי שגולש עזב את הרשת ומחק את פרטיו, עשויה להפר סעיפים בחוק הפרטיות. על פי החוק ארגונים חייבים לנקוט בכל האמצעים על מנת להשמיד מידע שאין צורך לשמור אותו ללא אפשרות לאחזור.
קרטיס אמרה כי תמתין לראות כיצד פייסבוק תגיב לדרישות של קנדה, אבל הציעה לפנות ללשכתה, במקרה שאזרחים אוסטרלים עדיין מרגישים כי פרטיותם נפגעת. פייסבוק, על פי שני הדיווחים, הבטיחה שתציג בקרוב תכונות פרטיות חדשות שיענו לכל הדרישות החוקיות של שתי המדינות.