שתף קטע נבחר

צפון-קוריאה: רוצים שיחות ישירות, לא על הגרעין

אחרי המתקפה המילולית חסרת התקדים על מזכירת המדינה האמריקנית, ניסה שגריר צפון-קוריאה למתן מעט את ההתלהמות ואמר כי ארצו אינה מתנגדת למו"מ ישיר עם ארה"ב. עם זאת, הוא הדגיש כי פיונגיאנג לא תשוב לשיחות הרב-צדדיות

שגריר צפון-קוריאה באו"ם, סין סון הו, אמר הבוקר (שבת) כי ארצו מעוניינת בשיחות ישירות עם ארה"ב, אך לא במסגרת השיחות הרב צדדיות על תוכנית הגרעין - כך דיווחה סוכנות הידיעות היפנית "קיודו".

 

"איננו מתנגדים לדו-שיח או משא ומתן בנושאים שבהם קיימת דאגה משותפת. הסיבה שאין משא ומתן אינה בגללנו, אנחנו מוכנים בכל זמן", אמר סין במסיבת עיתונאים בניו-יורק.

 עם זאת, בכל הנוגע לשיחות הגרעין בהן היו מעורבות שתי הקוריאות, ארה"ב, רוסיה, יפן וסין אמר השגריר: "כבר הבהרנו את עמדתו בנושא הזה. השיחות בין שש המדינות נגמרו לעד. לעולם לא נשתתף בשיחות אלה שוב.

 

לדברי סין, פיונגיאנג פרשה מהשיחות כיוון שותפותיה למגעים לא יישמו את ההבטחות להן התחייבו. "הם לא יישמו את מה שסוכם ואת הדברים להם הן התחייבות. לכן, אין בכוונתנו לסמוך עליהן יותר. אין זה משנה מה הן יבטיחו לנו - הן תמיד יירמו".

  

שלשום השמיע דובר המשלחת הצפון-קוריאנית לכנס הפורום הביטחוני האסייני ASEAN דברים דומים לאלה של שגריר ארצו. "השיחות הרב צדדיות הסתיימו נמדיניות המושרשת נגד פיונגיאנג מצד ארה"ב", אמר רי הונג סיק. באותו כנס קראה מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, למדינות העולם להוסיף וללחוץ על צפון-קוריאה להפסיק את תוכניתה הגרעינית - ולאכוף את הסנקציות שהטיל האו"ם עליה.

  

"ארצות הברית תמשיך לעבוד בכל המסלולים כדי לשכנע את צפון קוריאה לפרק את תוכניתה הגרעינית ולנרמל את היחסים עם העולם. הפורום הנוכחי יכול למלא תפקיד חשוב בהשגת תוצאה זו ובנקיטת צעדים נמרצים ליישום החלטת או"ם 1874. משמעות הדבר מניעת משלוחים ימיים מצפון קוריאה ושיתוף פעולה עם העיצומים הכלכליים נגד אישים התומכים במאמציה של פיונגיאנג להצטייד בנשק גרעיני", אמרה.

 

קלינטון אף הציבה לצפון-קוריאה בחירה בין החרפת הסנקציות אם תוסיף לסרב להפסיק את תוכניתה הגרעינית - לבין שורה של הטבות ותמריצים אם תיאות לדרישה. "נורמליזציה מלאה ביחסים, שלום וסיוע משמעותי בתחום האנרגיה והכלכלה - כולם אפשריים בהקשר של פירוק מלא וודאי מנשק גרעיני", אמרה קלינטון. מדובר בהצעה שונה מעט מזו שניתנה לצפון-קוריאה במסגרת השיחות הרב צדדיות, שהתרכזו בהפסקת תוכנית הגרעין תמורת סיוע במזון.

 

משרד החוץ הצפון קוריאני דחה את דבריה של קלינטון בתקיפות - ופתח בהתקפה חריפה ביותר עליה. דובר מטעם משרד החוץ שצוטט בסוכנות הידיעות הרשמית KCNA, האשים את קלינטון ב"השמעת שורה של הערות וולגריות שאינן הולמות את מעמדה. דבריה מעידים על כך שאין מדובר באישה חכמה. לא נוכל לראות בקלינטון אלא אישה מצחיקה שאוהבת להשמיע התבטאויות מסוג זה, בלי שתהיה מודעת לכללי הנימוס הבסיסיים בקהילה הבינלאומית.

 

"לעתים היא נראית כמו תלמידת בית ספר יסודי, ולעתים כמו פנסיונרית שיצאה לקניות. מבחינתנו, קלינטון תוכל לספק תרומה קטנה ליישום מדיניות החוץ של הממשל האמריקני רק אם תהיה לה הבנה מינימלית של העולם. כל מי שמשמיע התבטאויות שגויות צריך לשלם על מעשיו", נכתב בהודעת משרד החוץ הצפון-קוריאני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד המערב בפיונגיאנג
צילום: AFP
מומלצים