נשנוש: שבלולי בצק במילוי פסטו וצנוברים
שבלולים מבצק עשיר על בסיס חמאה וגבינה לבנה במילוי רוטב פסטו וצנוברים - אפשר להגיש עם סלט כארוחה קלה ואפשר סתם לנשנש
שבלולי פסטו וצנוברים
מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"
המרכיבים (לכ-50 שבלולים):
לבצק:
175 גרם חמאה
1 כף מלח
1 ו-1/4 גביע גבינה 9%
1/4 3 כוסות קמח
למלית:
100 גרם פסטו
כוס צנוברים גרוסים
1 ביצה טרופה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- הבצק: מניחים את החמאה והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים אותם במשך חמש דקות.
- מוסיפים את גבינת ה-9% וממשיכים לערבל דקה נוספת.
- מוסיפים למיקסר את הקמח וממשיכים לערבב שלוש דקות עד קבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה מלבני בגודל 10X30 ס"מ. מורחים על הבצק שכבה דקה של פסטו ומפזרים מעל צנוברים גרוסים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומכניסים למקפיא ל-1/2 שעה.
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא וחותכים אותה לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- מניחים את השבלולים על מגש שרופד בנייר אפייה במרווח של שבלול אחד מהשני, מושחים אותם בביצה טרופה ומפזרים מעל צנוברים גרוסים.
- מכניסים את המגש לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כ-10 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.
צילום: יהונתן צור
מומלצים