שתף קטע נבחר

 

ניסיון לעכב ההצבעה על אישור "החוק הביומטרי"

ארבעה ח"כים ביקשו לערוך דיון מחודש בחוק להקמת מאגר טביעות אצבע ותווי פנים לכלל האזרחים. אם תאושר הבקשה, ההצבעה שהייתה אמורה להתקיים השבוע - תידחה. ח"כ שטרית: אם הממשלה לא רוצה את החוק - שתמשוך אותו

האם ההצבעה לאישור חוק המאגר הביומטרי תידחה? ארבעה חברי הוועדה המשותפת לדיון בחוק הגישו הערב (יום א') בקשה לדיון מחודש בחוק. הארבעה הם איתן כבל (עבודה), כרמל שאמה (ליכוד), חאמד עמאר (ישראל ביתנו) ואברהם מיכאלי (ש"ס).

  

עוד על חוק "המאגר הביומטרי"

 

משמעות המהלך, אם יאושר, היא שההצבעה על הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית, שאמורה להתקיים במליאה ביום שלישי או רביעי - תידחה. יצויין כי ארבעת חברי הכנסת נעדרו מרוב הדיונים בוועדה המשותפת, וגם אם הופיעו - לא נשארו להצבעה על סעיפיו. במקביל, מנסה גם השר מיכאל איתן למנוע את אישור החוק ולערוך דיון מחודש בנושא עם שרי המשפטים והפנים. עם זאת, במידה שהצעת החוק תגיע לאישור סופי בכנסת כמתוכנן - יירד ניסיונו של איתן לטמיון.

 

יו"ר ועדת המדע והוועדה המשותפת ליישום החוק הביומטרי, ח"כ מאיר שטרית (קדימה), אמר כי אין בכוונתו לדחות את ההצבעה. "אם הממשלה לא רוצה את החוק - היא יכולה למשוך אותו. אף גורם ממשלתי לא דיבר איתי. מבחינתי החוק יובא השבוע לקריאה שניה ושלישית", אמר.

 

חוק "הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ובמאגר מידע" כולל סעיף שנוי במחלוקת, לפיו יוקם מאגר מידע של טביעות אצבע וזיהוי תווי פנים של כלל האזרחים.

על-פי ההצעה, המידע יישמר בידי רשות מיוחדת וחסויה שתוקם תחת משרד הפנים. הדיונים על החוק התנהלו בחופזה רבה וסעיפיו אושרו על-ידי ח"כ שטרית לבדו. שטרית נחשב לפטרונו הגדול של החוק עוד מהתקופה בה כיהן כשר פנים בממשלה הקודמת.

 

ארגוני רבים לזכויות אדם, משפטנים ומומחי טכנולווגיה מבקרים בחריפות את הצעת החוק, בשל הפגיעה בפרטיות, הסכנה לדליפת מידע ושימוש לרעה בנתונים האישיים המצויים בו. אתמול הפגינו כ-150 בני אדם ברחבת הסינמטק בתל-אביב נגד החוק. חלק מהמפגינים עטו מסכות של גאי פוקס – מחווה לסרט V, המתאר התקוממות אזרחית נגד שלטון עריץ. חלק אחר נשא שלטים בהם נכתב "במה פשענו?" ו-"בעיני שטרית כולנו פושעים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: index open
שטרית. לא דיברו איתי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים