שתף קטע נבחר

 

הפגה שכמעט נקברה בטעות - מתה בבית החולים

לפנות בוקר קבעו הרופאים בבית החולים "העמק" את מותה של הפגה שנולדה בשבוע ה-22 - וכמעט הובאה לקבורה, טרם שהראתה סימני חיים. מנהלת בית החולים: "מבחינה רפואית לא היה הרבה מה לעשות - ובכל זאת ניסינו לעשות את המקסימום"

סוף עצוב לתסבוכת הרפואית. לפנות בוקר (יום ב') מתה בבית החולים הפגה שנולדה בשבוע ה-22 להיריון - וכמעט נקברה בטעות. בבית החולים "העמק" בעפולה הסבירו כי בשל שלב ההיריון שבו היה מדובר - סיכוייה של הפגה לחיות היו אפסיים, ולמעשה דומה הדבר להפלה מאוחרת.

 

מנהלת בית חולים, ד"ר אורנה בלונדהיים, סיפרה ל-ynet לאחר מותה של הפגה כי עם הגעתה היא עברה טיפול שנועד להעלות את חום גופה, תוך הנשמתה - למרות שהעריכו כי קלושים הסיכויים להצילה. "זה סיפור קשה. מבחינה רפואית לא היה הרבה מה לעשות - ובכל זאת ניסינו לעשות את המקסימום. לפגה בשבוע כזה של היריון אין סיכוי לשרוד", אמרה.

 

תחילתה של הפרשה העצובה אתמול, אז נולדו זוג תאומים באחד מבתי החולים בנצרת. השניים נולדו בשבוע מוקדם של ההיריון ובבית החולים נקבע מותם. בשעות הערב המאוחרות, בשעה שרחצו את גופותיהם, הבחינו לפתע כי אחד העוברים מראה סימני חיים.

 

למקום הוזעק רופא, המתגורר בכפרם של בני הזוג. "פתאום דפקה לי בדלת משפחה מבוהלת, שמה לי בידיים עובר ממין נקבה במשקל 400 גרם", סיפר ד"ר עזיז דרוואשה, מנהל חדר המיון בבית החולים העמק ותושב הכפר. "לא הבנתי מה קורה כי כולם היו בהיסטריה, אבל כבר בדקות הראשונות הרגשתי שהעובר ממין נקבה זז ויש לו פעילות לב. המשפחה סיפרה שהם הלכו לקבור את שני העוברים ולפתע הבת התחילה לזוז".

  

"שנים אני רופא - ולא נתקלתי בסיפור כזה"

ד"ר דרוואשה סיפר אמש, עוד טרם מותה של הפגה, כי מדובר במקרה נדיר במיוחד: "אני שנים רופא ולא נתקלתי בסיפור כזה. זה סיפור מדהים ועצוב, אני מבין שבני הזוג מנסים להביא לעולם ילדים במשך 15 שנים ללא הצלחה".

  

לאחר שהבינו כי לעובר יש דופק ונשימה - הגיע למקום צוות של ניידת טיפול נמרץ שפינה אותו לבית החולים. "הצוות פינה עובר נושם, עם דופק במצב קשה מאוד ולא יציב לפגייה של בית חולים העמק" סיפר ל-ynet דובר מד"א גלבוע, אלעד בכר. מבית חולים העמק נמסר כי לפגייה הוזעק צוות בכיר שטיפל בעובר, שסבל מתת-חום קיצוני. אבי העובר סיפר כי אשתו סבלה מדימומים ועל כן אושפזה בבית החולים. אתמול היא נתקפה צירי לידה.

 

הבעל סיפר עוד כי לאחר שנקבע מותם של העוברים - בן ובת - הוא לקח את גופותיהם הביתה כדי להביאם לקבורה. "הבעל סיפר לנו כי בזמן שהכין אותם לקבורה הבחין שהעובר ממין נקבה זז ומיהר להזעיק למקום רופא שהזעיק את מד"א ולאחר שנמצא כי אכן יש לה דופק פונו שני העוברים לבית חולים העמק", אמר ל-ynet מפקד תחנת המשטרה בעפולה, סגן ניצב יוסי שרביט.

 

בבית החולים העריכו: הסיכוי היה קלוש

ד"ר בלונדהיים אמרה טרם מותה של הפגה: "אנו מעריכים כי הפג נולד בשבוע 21 או 22, אחרי מעט מאוד שבועות של הריון. ניתן לקבוע זאת גם על פי המשקל וגם על פי סימנים חיצוניים". לדבריה, לא היה מדובר ב"עובר בר חיוּת", שכן הוא נולד בשבועות שנוהגים להתייחס אליהם כהפלה ולא כאל לידה. כוחה של הפגה לא עמד לה ולמרות מאמצי הרופאים היא מתה כעבור כמה שעות.

 

מנהל בית החולים האיטלקי בנצרת, שבו נקבע מותם של שני העוברים, , ד"ר איברהים חרבג'י, אמר הבוקר ל-ynet: "זה במקרה של הפלה, הנושא נמצא בבדיקה מול הצוות הרפואי. אני לא מומחה לפגים, נבדוק את הנושא, נגיע למסקנות ובתום הבדיקה החומר יימסר למשרד הבריאות". האם שעברה אתמול גרידה ("שאיבת הריון" בעקבות הפלה) עדיין מאושפזת בבית החולים.

 

מדובר במקרה השני בתוך קצת פחות משנה, בו נקבע מוות לעובר -

שכעבור זמן קצר מתגלים אצלו סימני חיים - ולאחר מכן הוא מת. בחודש אוגוסט אשתקד נחשף ב-ynet כי אשה עברה בבית החולים נהריה הפלה, וה"עובר המת" ממין נקבה - בשבוע ה-23 - הועברה למקררי בית החולים. אחרי חמש שעות הגיע הבעל לאסוף את ה"עובר המת" לקבורה. כשהוצאה מהמקרר, החלה לגלות לפתע סימני חיים והובהלה למחלקת פגים, שם נאבקו הרופאים על חייה.

 

למחרת המקרה נקבע שוב מותה בפגייה בנהריה של בנא-היבא מרדוב. היא הובאה למנוחות בבית הקברות בכפר יסיף בקבר זעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגיה בבית חולים העמק. סיכויים קלושים
צילום: חגי אהרון
מומלצים