שתף קטע נבחר

מש' הבריאות: חרף הטענות - יוספטל פעל כראוי

בני משפחתו של שמעון עזרן, שקיים חשד שמת משפעת החזירים, טענו כי טיפול לקוי הוא שהוביל למותו מהווירוס. בתגובה אומר היום בכיר במש' הבריאות ל-ynet: ביוספטל פעלו בהתאם לנהלים, ואין לנו כל כוונה לקיים בדיקה של המקרה בשלב זה. בינתיים, משרד הבריאות אינו יוצא בהנחיות חדשות

משרד הבריאות מגבה את בית החולים יוספטל בטיפולו בשמעון עזרן ז"ל: "נראה כי בית החולים יוספטל פעל בהתאם לנהלים. בפעמים שבהן החולה הגיע אליהם ושוחרר מצבו היה קל ולא חייב בדיקה, אך המחלה החמירה בצורה מהירה", כך אומר היום ל-ynet ד"ר איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. בשלב זה משרד הבריאות אינו מקיים בדיקה של המקרה.

 

הצהרתו של משרד הבריאות מגיעה בעקבות טענות בני משפחתו של עזרן, לפיהן הוא הגיע פעמיים בשבוע שעבר לבית החולים כשהוא משתעל ומתלונן על כאבים בגרון, אך שוחרר תוך שהוא מקבל כדורים והמלצה לנוח כמה שיותר.

 

מש' הבריאות: מתים מהסיבוכים, לא מהווירוס

ד"ר גרוטו הוסיף והסביר כי ממחלת השפעת עצמה לא מתים, אלא מסיבוכיה. "זה יכול להיות זיהום משני, כאשר חיידק 'מתלבש' על הגוף, בשל החלשות המערכת החיסונית בעקבות השפעת ובמקרים אחרים, נגיף השפעת עצמו גורם לדלקת ריאות וכתוצאה מכך לסיבוך".  

 

משרד הבריאות הנחה את בתי החולים להעלות חשד לתחלואה בשפעת חזירים בכל חולה הסובל ממחלה קשה בדרכי  הנשימה. סימני התחלואה בשפעת חזירים הם חום מעל 38 מעלות ואחד מהסימנים הבאים: נזלת, כאבי גרון, שיעול, כאבי שרירים או קוצר נשימה.

  

ההנחיות המעודכנות של משרד הבריאות הן כי חולה הסובל מתסמינים אלו אינו זקוק לטיפול מיוחד ועליו להישאר בבית, כדי לא להדביק אנשים אחרים במחלתו, ולהקפיד על כללי היגיינה כדי להימנע מהדבקת בני ביתו.

 

עם זאת, חולים שסובלים פרט לשפעת גם ממחלת לב כרונית, מחלות בדרכי הנשימה (אסטמה, COPD), נשים הרות, אנשים הסובלים מהשמנת יתר, בעלי דיכוי של המערכת החיסונית וחולי כליות - צריכים כולם להיבדק על ידי רופא ולקבל טיפול.

 

"כרבע מהמקרים בעולם שבהם התפתחו סיבוכים של המחלה אירעו באנשים שאינם שייכים לקבוצת הסיכון. אנחנו ממליצים שבכל מקרה של מחלה שנמשכת מעל לשלושה או ארבעה ימים וכאשר החולה חש קוצר נשימה, יש לפנות לרופא", אומר ד"ר גרוטו.

 

בני ברק: 50 ילדים חולים בפנימייה

בניגוד לשפעת חורף רגילה, שגורמת לתחלואה ולסיבוכים בעיקר אצל קשישים וילדים מתחת לגיל 5, שפעת החזירים וסיבוכיה מופיעים בעיקר בקרב מבוגרים. "גיל אינו קריטריון של סיכון, המחלה היא תוקפת אנשים בגיל 20 עד 50", אומר ד"ר גרוטו. בישראל אירעו מקרים ספורים של תחלואה קשה בתינוקות ובילדים. במרכז שניידר לרפואת ילדים אושפזה בת שנתיים וחצי במצב קשה מסיבוך של שפעת החזירים ומצבה השתפר. עם זאת במשרד הבריאות לא מגדירים בשלב זה את קבוצת התינוקות כקבוצה בסיכון מיוחד.

  

עד כה נדבקו בישראל למעלה מ-1,500 חולים ובמשרד הבריאות מעריכים כי עוד אלפים נדבקו אך לא עברו בדיקות מעבדה כדי לאשש זאת. חולים בודדים סבלו מסיבוכי המחלה ואושפזו במצב קשה, רובם שייכם לקבוצת הסיכון, ביניהם יולדת בת 25 שאושפזה באסף הרופא ומצבה עדיין מוגדר קשה, צעיר בן 22 שאושפז בהדסה הר-הצופים ושני חולים שאושפזו באיכילוב ומצבם השתפר.

 

מנתוני ארגון הבריאות העולמי עולה אומתו מעל 126 אלף מקרי תחלואה בעולם, כאשר בארה"ב ובמקסיקומתו מהמחלה למעלה מ-400 בני אדם. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא תוקם בינתיים ועדת בדיקה. שמעון עזרן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים