שתף קטע נבחר

 

דיווח באיראן: צעיר עוּנה בכלא, נתלה מרגליו - ומת

אתר המזוהה עם המחנה הרפורמיסטי דיווח כי רמין קהרמאני נעצר אחרי מחאת האופוזיציה ועבר עינויים קשים. הוא שוחרר כעבור שבועיים ומת מפצעיו בבית החולים

צעיר איראני שהסגיר עצמו למשטרה, שוחרר לאחר 15 ימים וסיפר כי עבר עינויים קשים. לאמו סיפר כי במשך ימים ספורים תלו אותו החוקרים מהרגליים. זמן קצר לאחר מכן, מת מקריש דם שהתגלה בחזהו.

 

האתר הרפורמיסטי "נורוז" דיווח אמש (יום ב') כי כוחות הביטחון זיהו את הצעיר, רמין קהרמאני (30), מתיעוד של מצלמות האבטחה באחד מסניפי הבנק בטהרן. הם הגיעו לביתו, אך אמו - שהיתה לבדה בבית - הסבירה להם שהוא איננו.  השוטרים הורו לאם לדרוש ממנו להסגיר עצמו בהקדם. ואכן, תוך זמן קצר פנו השניים לתחנת המשטרה.

 

שבועיים לאחר שקהרמאני הסגיר את עצמו לרשויות הוא שוחרר כשעל גופו סימני עינויים. הוא אושפז בבית החולים ומת כעבור כמה ימים בשל קרישי דם בחזה. לפי הדיווח, בני המשפחה התבקשו שלא לפרסם את הסיפור. הם קברו את בנם תחת אבטחה כבדה ונאסר להתאבל עליו בפומבי.

 

מותו של קהרמאני אינו מקרה המוות הראשון בעקבות התעללות בבתי הכלא באיראן. בימים האחרונים דווח על אדם נוסף שככל הנראה מת בכלא "אווין" הידוע לשמצה. מדובר במוחסיין רוח אל-אמיני, בנו של יועצו של המועמד המובס בבחירות, מוחסן רזאי. במקרה אחר ניסתה אמו של סוהרב אערבי לקבל מהרשויות פרטים על בנה שנעלם, אולם רק לאחר 26 ימים זומנה לבית המשפט - שם נמסר לה על מותו.

 

ארגוני זכויות אדם ברחבי העולם הביעו חשש שהרשויות מעלימות מידע אודות מאות עצורים נוספים, בהם גם קטינים, שאינם זוכים להיפגש עם עורכי דינם או בני משפחותיהם. בעקבות הביקורת באיראן ובעולם על הפרת

זכויות של עצורים, הקים יו"ר הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, ועדה לבדיקת המצב. חברי הוועדה צפויים לבקר במתקני הכליאה השונים ברחבי המדינה ולבדוק את תנאי הכליאה.

 

במהומות שפרצו לאחר הבחירות לנשיאות איראן נעצרו בין אלף לאלפיים בני אדם, רובם צעירים שהפגינו ברחובות טהרן והתעמתו עם כוחות הביטחון. מנהיג האופוזיציה, מיר חוסיין מוסווי, אמר לאחרונה כי "ההרג והמעצרים הם אסון. אנשים לא יסלחו לאלה שעומדים מאחורי הפשעים האלה". בהודעה שפרסם באתר האינטרנט שלו הוא הביע ביטחון ש"הרשות השופטת לא מודעת לרבים מן המעצרים" והבטיח שהמחאה נגד הממשלה "הלא לגיטימית" של הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד תימשך.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחאה באיראן (ארכיון)
צילום: AP
אסון. מוסווי
צילום: AP
מומלצים