שתף קטע נבחר

 

נסיגה בריטית מעיראק עוד השבוע: "באופן זמני"

ההסכם בין בגדד ללונדון קובע כי החיילים הבריטים חייבים לסגת ביולי. שתי הממשלות קיוו להאריך את שהותם במדינה, אך מחוקקים שיעים סיכלו את היוזמה. בריטניה בטוחה שלבסוף יאושר הסכם חדש ובינתיים יחכו החיילים הבריטים בכוויית

חיילי הצבא הבריטי, המוצבים בעיראק זה שש שנים, יעזבו את המדינה לראשונה מאז הפלישה ויועברו לכוויית השכנה. משרד החוץ בלונדון הודיע אחר הצהריים (ג') כי ההחלטה התקבלה לאחר שהפרלמנט בבגדד לא הצליח לאשר הארכת שהות הכוחות הבריטים במדינה.

 

בהסכם שנחתם בין שתי הממשלות בשנה שעברה, סוכם כי אחרון החיילים הבריטים יידרש להשלים את משימתו במדינה - שהיא בעיקר אימון הצבא העיראקי - לפני נסיגה מלאה של הכוח מהמדינה בסוף יולי. בחודשים האחרונים פעלו חברי פרלמנט לאשר הסכם חדש שיאפשר לכוח קטן של כ-100 חיילים להישאר במדינה לצורך אבטחת מתקני נפט ואימון חיילים עיראק. אולם המחוקקים השיעים בבגדד, תומכיו של המטיף הקיצוני מוקטאדה א-סאדר, הצליחו למנוע קיום דיון בנושא לפני צאתם לפגרת הקיץ.

 

דובר שגרירות בריטניה בבגדד, ג'וואד סעיד, התעקש כי הנסיגה לכוויית בסוף השבוע היא "רק פרוצדורלית". סעיד הביע ביטחון בכך שהפרלמנט העיראקי יאשר לבסוף את ההסכם ולאחר מכן ישובו למדינה כ-100 חיילים בריטים. "אנשינו שעסקו בהכשרה ובאימון יוצאים כעת לכוויית באופן זמני", הוסיף.,

 

סעיד הדגיש כי למרות הנסיגה נמשך המשא ומתן בין בכירי הממשל הבריטי לעמיתיהם בעיראק, וזאת "כדי ליישר את ההדורים. אנחנו נהנים מתמיכה רחבה בנושא ומתקדמים לקראת הסכם. כולי תקווה שכאשר הפרלמנט ישוב מהפגרה, נאשר הסכם חדש".

 

אלפי חיילי בריטים הצטרפו לכוחות האמריקנים במהלך הפלישה לעיראק במרס

2003. אחרי שמוטטו את שלטונו של הרודן סדאם חוסיין הוגדל הכוח הבריטי בהתמדה ובשיאו הגיע ל-46 אלף חיילים. בשנתיים האחרונות הצטמק הכוח ותפקידיו השתנו וצומצמו אף הם.

 

השלב החשוב ביותר לקראת הנסיגה אירע לפני כשלושה חודשים כאשר 3,700 חיילי צבא בריטניה שנמצאו בעיראק הפסיקו לבצע משימות לוחמה בעיראק והעבירו את הטיפול בתחומי אחריותם לכוחות האמריקנים. צבא ארה"ב עדיין מציב במדינה כ-130 אלף חיילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בקרוב בכוויית. חיילים בריטים
צילום: רויטרס
תומכיו מתנגדים. א-סאדר
צילום: איי אף פי
מומלצים