שתף קטע נבחר
 

אלו גובי: תבשיל הודי של כרובית ותפוח אדמה

עבור מי שרוצה להתנסות בבישול אוכל הודי, אלו גובי היא מנה מצוינת להתחיל ממנה. היא צמחונית, לא כבדה מדי, קלה להכנה ובעיקר נפלאה בטעמיה

אלו גובי (כרובית ותפוחי אדמה)

מתכון באדיבות השפית רינה פושקרנה, "טנדורי"

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג כרובית מפורקת לפרחים ומבושלת עד שהיא רכה, אך לא מדי

6 תפוחי אדמה (קטנים, חתוכים לארבע), מבושלים עד שהם רכים, אך לא מדי

1 כפית זרעי כמון

1 כפית ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקיקות

1 כפית שום טרי כתוש

2 עגבניות בינוניות קצוצות

2 פלפלים חריפים ירוקים, חתוכים לרצועות

1 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי אדום

קורט מלח

2 כפות שמן

1/2 כוס מים

לקישוט:

אבקת גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, להשיג בחנויות תבלינים מובחרות)

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לרצועות דקות

חופן כוסברה


(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת שטוחה, על אש נמוכה. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את השום כתוש והג'ינג'ר, ומקפיצים כמה שניות. מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים כמה שניות.
  3. מוסיפים את העגבניות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, כחמש דקות.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ומערבבים.
  5. מוסיפים כורכום, פפריקה ומלח. מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות.
  6. מתיזים מעט מים מלמעלה, ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  7. מקשטים עם גראם מאסלה, רצועות ג'ינג'ר וכוסברה טרייה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים